bułki do burger ów - 500 przepisów (strona:5/34)

Wegański burger 212

Hamburger jest to bardzo smaczne danie typu fast food. Tradycyjnie podawany z burgerem wołowym. Burgery podaje się w bułce z dodatkiem sera żółtego, sa ł aty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. Hamburgery zyskały popularność na całym świecie... Dla mojego męża zawsze robię tradycyjnego burgera z wołowiny, lecz ja jestem zwolennikiem burgerów wegetariańskich i wegańskich, wi ę c przedstawię Wam dzisiaj(...)czosnek 2 ząbki, sos sojowy 2 łyżki, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Dodatkowo: bułki do burgerów (duze), sałata 6 liści, pomidor 1 szt, papryka żółta 1/4 szt ogórki konserwowe 3 szt, cebula czerwona pół szt, musztarda 3 łyżki, ketchup 3 łyżki, Sposób przygoto wania: Kasze

kulinarne odsłony pati
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Krowarzywa (Warszawa) 168

zmienną - o tym czego możemy się spodziewać danego tygodnia możemy przeczytać na fejsbuku bądź oczywiście dowiedzieć się w lokalu. Jak widać Krowarzywa pamięta również o bezglutenowcach oferując zarówno bułki, jak i burgery bez glutenu. Jednak pracownicy uczulają, że w lokalu są przygotowywane produkty z glutenem, więc jego śladowe ilości mogą znaleźć się również innych produktach. Wszystko jest dokładnie oznaczone, więc(...)swojej ofercie ma również "smufis", czyli owocowo-warzywne koktajle. Dokładne szczegóły znajdziecie na stronie knajpki. Paszko: Ja tylko zaznaczę, że był to mój pierwszy w życiu warzywny burger w bułce. Jeszcze wtedy byłem mięsożerny i nie miałem takich doświadczeń. Owszem od czasu do czasu zdarzało mi się zjeść warzywnego kotleta, ale nigdy nie wegeburgera i trochę bałem się, że mogę

Bananowe Pole
Burgery z czerwonej fasoli 201

konfiturę z cebuli:* 4 czerwone cebule 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki miodu 100ml czerwonego wina Przyprawy: tymianek (najlepiej świeży) Dodatki: 4 bułki pełnoziarniste (mogą być specjalne do burgerów lub zwykłe bułki) Liście sałaty, pomidor, ogórek, żółty ser (to co najbardziej lubimy w hamburgerach) Na patelni rozgrzewamy olej. Jasną cebulę obieramy i drobno siekamy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni(...)minuty i przekładamy do miski. Dodajemy odcedzoną i przelaną czystą wodą fasolę oraz uprażone nasiona słonecznika. Rozbijamy blenderem na kremową konsystencję, dodajemy jajko oraz przyprawy. Następnie dorzucamy bułkę tartą tak by burgery się lepiły, ale nie były zbyt związane. Formujemy 4 spore kotlety.   Kotlety możemy obsmażyć na patelni z odrobiną oleju z obu stron albo upiec w piekarniku

Kolizje Smaków
Domowe Burgery Wołowe 177

wypełniaczy. Również ważne jest jego pochodzenie, sposób przechowywania oraz data ważności. Pamiętajcie o tym, bo kiepskie mięso to nie tylko kiepski smak. A z innej bajki to ja burgery kocham w bułce (przepis na domowe bułki znajdziecie tutaj ), ale jeśli z jakiś powodów je jecie pieczywa to można ten składnik pominąć Domowe Burgery Wołowe Danie Dania główne Kuchnia Amerykańska Porcje(...)grillu po mniej więcej 5 minut z każdej strony (w zależności jak chcemy mieć wypieczone, jeśli krwiste to krócej, jeśli dobrze wypieczone to chwilkę dłużej). Po usmażeniu kotletów burgery włożyć do bułki z naszymi ulubionymi dodatkami lub podać z dodatkami bez bułki np na liściu sałaty. Nowy post Domowe Burgery Wołowe pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce
Burgery domowe 206

Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery solimy dopiero w momencie grillowania/smażenia.Bułki można upiec samemu, ale jest to dość czasochłonne. Można też kupić gotowe pieczywo, ale nie ograniczajmy się tylko do klasycznych bułek hamburgerowych z sezamem. Świetnie sprawdzą(...)Opcjonalnie można dodać jeszcze musztardę francuską.Mieloną wołowinę wyrabiamy ręką, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pietruszkę. Stopniowo w trakcie wyrabiania dodajemy wodę, łyżkę musztardy i pieprz. Formuje burgery (7-8 sztuk) wielkości bułek, o grubości 1,5-2 cm. Burgery smażymy na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej ze stron. Usmażone burgery możemy posolić i przykryć

Smakowity Blog Kulinarny
Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli 208

reszty. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, a następnie wyrabiamy przez chwilę dłonią. Dzielimy masę na cztery równe części. Z każdej formujemy zwilżonymi dłońmi burgery o średnicy mniej więcej takiej, jaką mają nasze bułki. Na patelni z nieprzywierającą powierzchnią rozgrzewamy olej. Smażymy burgery przez ok. 4-5 minut z pierwszej strony i ok. 3-4 z drugiej(...)Przekładamy na dużą blachę do pieczenia. Na wierzchu burgerów układamy cheddar. Obok kładziemy przekrojone na pół bułki. W piekarniku rozgrzewamy górną grzałkę lub grill do 180°C. Zapiekamy bułki i burgery do czasu, aż ser się zacznie topić. Podajemy burgery ze słodkim sosem chilli, majonezem, plasterkami pomidora, pokrojonymi ogórkami oraz dowolną zieleniną (u mnie roszponka). Wpis zawiera lokowanie produktu Post

Poezja smaku
Domowe burgery 188

Wczoraj były domowe bułki do burgerów - klik , a dziś burgery. Zawsze to dużo zdrowsza wersja niż inne kupowane gdziekolwiek, już nie będę wymieniać ;-). Kotlety zrobiłam z mięsa mielonego z indyka, do tego natka pietruszki, troszkę bułki tartej, sól, pieprz, słodka papryka, kurkuma, ketchup i jajko. Reszta to dodatki jakie miałam w lodówce i nie tylko w niej. Każdy może smak(...)smażymy je z obu stron. Powinny nam się ładnie zarumienić.  2. Dodatki kroimy: ogórki, pomidora w plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paseczki. 3. Moje bułki były ciepłe, ponieważ burgery robiłam zaraz po ich upieczeniu, jeśli robicie później, to bułki można podgrzać w piekarniku.  4. Bułki przekrawamy na pół. Na dolnej części rozprowadzamy trochę sosu lub majonez, albo

kruche babeczki
Pulled Pork Burger 244

blogu http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/pulled-pork-ciagnieta-wieprzowina/ Wczoraj podałam propozycję na podanie pulled pork na obiad z młodymi ziemniaczkami http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/mlode-ziemniaczki-z-pulled-pork-i-wiosenna-salatka/ Dziś pomysł na burgery. Oczywiście najlepiej jak mamy swoje bułki do burgerów, niestety tym razem musiałam zastosować kupne. Składniki na 4 burgery, dla 2 osób: 4 bułki 2 ogórki świeże 1 ogórek małosolny cebula 4 rzodkiewki 1 pomidor ketchup majonez

Kocham Czekoladę
Burger ze szpinakiem i bazyliową salsą z awokado (Burger Veg agli spinaci con salsa di avocado e basilico) 234

avocado. Richiudete i panini e servite i burger ancora caldi. **** Burger ze szpinakiem Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Szpinak blanszujemy przez ok. 1-2 minuty, odcedzamy i dokładnie odciskamy.  Ugotowane ziemniaki obieramy i przeciskamy przez praskę razem ze szpinakiem. Dodajemy roztrzepane jajko, 2 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną natkę pietruszki i ząbek czosnku wyciśnięty przez(...)delikatnie spłaszczamy i obtaczamy w mące.  Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oliwy smażymy burgery ok. 4-5 minut z każdej strony. W międzyczasie bułki na burgery przekrawamy na pół i podgrzewamy na suchej patelni kilka minut. Spód bułki smarujemy przygotowana salsą. Na wierzchu układamy rukolę, burgera, plasterki pomidora, następnie ponownie salsę, burgera

La grande e la piccola cuoca
To już nie będziemy jeść hamburgerów? 186

humor poprawić. Wykładamy je teraz na omączony blat i dzielimy na odpowiednią ilość części. U nas z tej porcji robię 16 średnich bułeczek, lubimy raczej poręczne, niezbyt wielkie burgery i takich bułek potrzebujemy. Formując bułki tworzę  kulki, które powstają przez składanie ciasta jakby były czymś nadziewane, złożenie kładziemy tak by było pod spodem i umieszczamy wszystkie bułki na blaszce(...)pomidor, następnie kotlecik, krążek cebuli i zamykamy górną częścią bułki. Można stosować różne sosy, ale my tego nie robimy, mięso jest wystarczająco soczyste, co czyni takim całego burgera. Smacznego! #hamburger #mielone #bułkidoburgerów #bułki #drożdże  #maślane

I tu będę miała takie te
Bułki do burgerów 170

Mięciutkie, delikatne, pięknie zarumienione bułki do burgerów to chyba najlepsze bułki jakie do tej pory piekłam. I tak szczerze mówiąc nadają się nie tylko do zrobienia burgerów, jako pieczywo na śniadanie, do pracy, szkoły czy na wycieczkę również się sprawdzą :) Składniki na ok. 8 sztuk: (Inspiracja: " Ósmy kolor tęczy " ok. 250 ml letniej wody 1 opakowanie drożdży instant(...)czubate łyżki cukru 1 duże jajko 3 łyżki oliwy (lub oleju) 1 łyżeczka soli 3 szklanki mąki pszennej 550 mleko i mak (lub sezam) do posypania bułek        Do miski wlać wodę, wsypać drożdże i cukier, nie mieszać, odstawić na ok. 5-10 minut.   Po tym czasie dodać rozkłócone jajko, olej oraz sól, wymieszać. Następnie mieszając

Simply Food
Burger - amerykański klasyk 205

Dzisiaj kolejne podejście do hamburgera. Ten z zeszłej niedzieli ( KLIK ) był pyszny więc nie ustajemy w bojach, chcemy więcej i smaczniej! :) Tym razem amerykański klasyk, typowy burger zza oceanu, w bułce obsypanej sezamem, z pikantnym kotletem z przyprawą cajun. Z bogatymi dodatkami. Tak żeby nikt nie wyszedł od nas głodny. bułki hamburgerowe z sezamem (z  TEGO  przepisu(...)plasterki, cebulę w krążki. Cebulę podsmażamy na oleju z odrobina soli i pieprzu. Zdejmujemy z patelni i pozwalamy przestygnąć. Mielone mięso solimy i dodajemy przyprawy cajun. Formujemy burgery nieco większe od bułki. Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się

Marder&Marder Manufacture
Orientalny burger z grilla 169

słodkim akcentem w postaci ananasa i pysznego mango chutney a druga z dodatkiem pomidora i pysznych czosnkowych pikli. Możecie wybrać swoją ulubioną. Możecie zrobić tego burgera w naan lub w tradycyjnej bułce do hamburgerów. Polecam też mój przepis na domowe bułki do hamburgerów . Są maślane i pyszne. Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – najlepszy cheeseburger(...)łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej – 1 jajko rozmiar M – 2 łyżki bułki tartej – kilka chlebków naan lub bułek do burgerów – sałata lub rukola – kilka plastrów ananasa i chutney mango Patak’s lub – kilka plastrów pomidora i czosnkowe pikle Patak’s Przygotowanie: Cebulę drobno posiekaj

nietylkopasta.pl
Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem 239

wyrabiamy – chodzi o to, żeby składniki połączyły się. Masa nie powinna być gładka, ale zachować strukturę mielonego mięsa). Dzielimy masę na kotlety. Liczba zależy od wielkości bułek i Waszych preferencji. Generalnie burgery powinny być nieco grubsze, wówczas będą w środku bardziej soczyste. Najpierw robimy kulę z mięsa, a następnie ją spłaszczamy. Jeśli boki są nieregularne lub popękane, toczymy kotlet(...)stopnia wysmażenia. Przy burgerze 2-centymetrowej grubości średnio wysmażony kotlet potrzebuje po 2 minuty z każdej strony. Po 5 minutach smażenia burger jest dobrze wysmażony. Krok 5 Wydajemy burgery. Rozgrzewamy patelnię. Bułki przekrawamy na połówki i kładziemy na suchej patelni. Podpiekamy, aż spód delikatnie się przyrumieni. Na dolną część bułki kładziemy sałatę, na nią burgera, dalej idzie plaster sera, pomidor

Niedzielny kucharz
Domowe burgery z jarmużem w sosie jogurtowo - musztardowym 313

piekarniku podgrzewamy przekrojone na pół bułki (środkami do góry) przez około 10 minut. Dzięki temu będą niezwykle chrupiące i jednocześnie miękkie!  Teraz czas na ostatni etap - składanie burgerów!  Gotowe bułki smarujemy sosem jogurtowo - musztardowym - zarówno górę, jak i dół bułki. Na spód bułki układamy kolejno: 1. Jarmuż 2. Karmelizowaną cebulkę 3. Plasterki pomidora 4. Ser żółty(...)jogurtowo - musztardowy 5. Mięso 6. Sos jogurtowo - musztardowy 7. Ser chedar 8. Rzodkiew i ogórek 9. Górę bułki Duuuuży, mega pożywny i zdrowy burger gotowy!  Smacznego! :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania