bułki do burger ów - 500 przepisów

Bułki na burgery i domowe burgery 210

kolejny dołączyłam do akcji Wypiekania na śniadanie. Tym razem mieliśmy za zadnie upiec pyszne domowe bułki na burgery. Bułeczki wyszły naprawdę pyszne! Delikatne, puszyste, idealnie wypieczone. W połączeniu z mięsem i warzywami są przepyszne! Polecam je na piknik:) Zaczyn: 340g mąki pszennej chlebowej,  10 g świeżych drożdży,  340g letniego mleka.  Do mleka wkruszyć drożdże. Dodać przesianą mąką(...)carne,  sałata,  pomidor,  ogórek,  ser. Mięso urobić z jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej, solą, pieprzem i przyprawą do chili con carne. Formować płaskie burgery. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju na patelni grillowej z obu stron na zloty kolor. Bułki przekroić, układać plaster sałaty, plaster sera, mięso, plaster pomidora, 2 plasterki ogórka i kolejny liść

Z miłości do słodkości
Bułki do burgerów 204

Miękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Wymieszać

Bullio
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 320

PODANIE bułki należy odstawić do ostygnięcia na kilka minut, gdyż jeśli pokroicie je od razu, ich miąższ stanie się zbity. OM NOM NOM! Post DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Burgery na obiad ( nie w bułce ) 229

mnie wyczuwalnym aromatem ziół. ( mówię o smalczyku z ziołami ogrodowymi) i sprawdzam gdzie to można wykorzystać. Zdecydowanie wolę burgery, chicken burgery, fish burgery i inne ,, mieleńce" w formie obiadowej ( np. z frytkami czy ziemniakami ) niż w bułce. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Domowe burgery i najlepszy przepis na bułki 172

nieco energii w przygotowanie dodatków i wyrobienie mięsa. W zamian za to otrzymamy pełne zazdrości spojrzenia, że my, sami, własnymi „ręcoma” tego pięknego burgeraska zrobiliśmy. Na początek bułki. Bułka do burgera nie może być suchym wiórem, sztucznie napompowanym pontonem z glutenu oraz nie może być bezsmakowym tworem. Owszem, możemy kupić bułki do hamburgerów, możemy je podpiec, natrzeć czosnkiem i usiłować(...)głównie ocet i cukier oraz niespełniona obietnica smaku. Do dobrego mięsa, bułki i dodatków wystarczy w zupełności dobry ketchup, majonez, musztarda i sriracha – ostry sos z papryczek. Składanie burgera Bułkę do burgerów przekrawamy i grillujemy każdą część, od strony rozcięcia. To gwarantuje, że soki z burgera nie rozmoczą nam szybko bułki. Dolną część smarujemy musztardą lub majonezem, układamy zielenię

ladykitchen
Burgery z kalafiora na ostro 196

porcję piekę w piekarniku. Zaoszczędzony czas mogę wykorzystać na przygotowanie dodatków do burgerów. Polecam upiec bułki do burgerów . Nie ma nic lepszego jak burgery z kalafiora w świeżo upieczonej bułce. Burgery z kalafiora Składniki: na 10 burgerów 100 ml quinoa (komosa ryżowa), u mnie czarna 1 kalafior 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kolendry szczypta kajeńskiego pieprzu(...)sokiem z limonki. Przekrój bułki na pół. Bułki można opiec w opiekaczu. Posmaruj połówkę bułki dipem z awokado, przykryj burgerem, surówką, polej sosem, a następnie przykryj drugą połówką bułki. Smacznego! Burgery można zrobić w wersji mini. Burgery z kalafiora są zdrowe i sycące. The post Burgery z kalafiora na ostro appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Big Mac, czyli kulinarne grzeszki 263

Poniżej przedstawiam przepis, który idealnie odzwierciedla wszystko, co niezdrowe i tuczące. Każdy lubi czasem pogrzeszyć ... Oczywiście w granicach rozsądku ;) Składniki (na 1-go Big Maca): 1 cała bułka do burgerów 1 spód bułki do burgerów 100g mielonego mięsa wołowego 1 mała cebulka, drobno posiekana szczypta soli szczypta pieprzu sałata lodowa, drobno posiekana ogórek konserwowy, pokrojony na plasterki ser tostowy(...)rozgniatamy na nim jedną z kulek i formujemy burgera. Ważne jest, aby burger był gruby maksymalnie na 0,5cm, a jego średnica była mniej więcej taka, jak średnica bułki. Na burgerze kładziemy kolejny woreczek foliowy, a na nim formujemy następnego burgera (również powinien być cienki, o takiej samej średnicy, co poprzedni burger).  Tak uformowane burgery wkładamy do zamrażarki

My Culinary Art
Burger kontynentalny 193

zrobiliśmy frytek, z którymi zwykle właśnie pochłaniamy nasze domowe burgery. Ja zajadałem się surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko(...)czasie smażymy na maśle na patelni jajko sadzone. Również w tym samym czasie podpiekamy w piekarniku z funkcją grilla plasterki boczku i przekrojone na połówki bułki. I wykańczamy burgera: spód bułki smarujemy majonezem, kładziemy mięso, na nie plasterek sera, na ser poszarpaną sałatę, jajko, bekon i przykrywamy górą bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre

Marder&Marder Manufacture
Burger rybny (fishburger) 144

Przepis na bułki do burgerów już znacie Dzisiaj przedstawiam fishburgera , czyli panierowany kotlet rybny, sałata lodowa, pomidor, ogórek, kiełki i sos curry. To alternatywa dla burgera mięsnego np. na piątek. Kotleciki można przygotować dzień wcześniej i podgrzać przed złożeniem burgera. Można iść na łatwiznę i użyć kupnych bułek, ale polecam upiec je własnoręcznie. W kupnych zazwyczaj jest cała tablica Mendelejewa(...)bułka + mleko do namoczenia 1 szalotka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz 1 łyżka oleju + 1 łyżka masła (do smażenia) Panierka: bułka tarta 2 jajka Dodatkowo: 7 bułek do burgerów sałata lodowa pomidor ogórek kiełki (np. jarmuż, rzodkiewka) sos curry „Winiary” w butelce Przygotowanie: Kotleciki: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i przełożyć do miseczki. Szalotkę posiekać, zeszklić

Oryginalny smak
Burgery z kurczakiem i piklami 209

frytownicy, lub na patelni), na złoty kolor z obu stron, przez 8 minut (całkowity czas smażenia). Usmażone kurczaki układać na papierowych ręcznikach w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Przygotować burgery. Bułki przekroić na pół. Każdą połówkę bułki wysmarować ketchupem (po 1 łyżce na każdą połówkę). Na spodnią część bułki z ketchupem układać kawałki sałaty, na sałatę kotlet z kurczaka(...)kotlet po 2 plasterki ogórka, plaster pomidora i czerwonej cebuli i zamknąć górną częścią bułki. Burgery podawać ciepłe, bezpośrednio po przygotowaniu, np. z frytkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 burgery. Kurczak zamarynowany w słodkiej zalewie od ogórków jest wyjątkowo soczysty i ma delikatnie słodkawy posmak. Bułki do hamburgerów można przekroić na pół, posmarować masłem (każdą połówkę

Gospodyni Miejska
Burgery z szarpaną wieprzowiną i purpurowym coleslawem 223

łyżki) i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski z warzywami wlać sos i dokładnie wymieszać. Surówkę przykryć folią spożywczą i do czasu podania przechowywać w lodówce. BURGERY: Bułki do hamburgerów przekroić na pół, każdą połówkę posmarować cienką warstwą masła i podpiec na patelni grillowej (opcjonalnie). Na dolnej połowie każdej podpieczonej bułki ułożyć porcję szarpanej wieprzowiny w sosie(...)mięso położyć purpurowego coleslawa. Zamknąć górną połówką bułki. Burgery zjadać na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 15 burgerów. Wolno pieczona wieprzowina jest soczysta, krucha i miękka. Do mięsa można użyć kupnego sosu bbq. Potrzebne są 2 szklanki tj. 480 ml. Przygotowany w ten sposób sos bbq można, po przełożeniu do czystego słoika/plastikowego

Gospodyni Miejska
Halloumi burger – cypryjska kanapka 166

także mój przepis na kanapkę filadelfijską. Ponadto możecie też przygotować sobie kanapkę drwala , którą spotkacie w barze McDonald. Zobacz mój film z przygotowania halloumi burgera Składniki – halloumi burger 2 bułki do hamburgerów łyżka masła(...)sera halloumi sos tysiąca wysp – tutaj jest przepis pomidor świeży szpinak sól i pieprz Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do moich przepisów. Przepis – Halloumi burger Bułki kroimy na pół, jak na kanapki. Na naszej patelni grillowej rozpuszczamy masło i na patelnię układamy bułki przekrojoną stroną. Smażymy je przez chwilę aż się zarumienią. Następnie kroimy ser halloumi

Kuchennyviral.pl
Bułki tradycyjne 203

szczerze, że bułka wyszła naprawdę niezła. Mocno orzechowa, bardzo mocno. W połączeniu z pleśniowym serem smak był niesamowity. Zatem teraz przepis na owe bułki, a niedługo na burgera z tymi bułkami. My akurat zrobiliśmy bułki orzechowe, ale z tego przepisu można robić różne smaki. O tym napiszę pod koniec postu. Przy różnych burgerach (w przyszłości) będziemy odsyłać do tych właśnie(...)bułek i będziemy sugerować z jakim dodatkiem bułki są najlepsze do danego burgera. Na 6 bułek: 400 g mąki 250 ml wody 8 g soli 3 g drożdży instant (około 1 łyżeczki) 1 jajko (do posmarowania bułek) Wszystkie składniki łączymy ze sobą i przez 15 minut wyrabiamy ciasto. Aż będzie gładkie i elastyczne. Pod koniec wyrabiania dodajemy wybrane dodatki

Marder&Marder Manufacture
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 272

czemu dziwić: świeże mięso, a nie jakieś mrożonki składowane przez ostatnie dwa lata; naturalne sosy i świeże warzywa. Takiego hamburgera można jednak przygotować także w domu. Od sezamowej bułki do soczystego burgera. DOMOWE HAMBURGERY Składniki na bułki: - 500 gram mąki - 75 mililitrów mleka - 80 mililitrów oliwy - 20 mililitrów oleju sezamowego - 175 mililitrów wody (letniej) - 25 gram drożdży - 2-3 łyżki(...)miski - dzięki temu zwiążą się włókna kolagenowe. Formujemy kotlety. Smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Czas zależy od naszych indywidualnych preferencji stopnia wysmażenia wołowiny.  Składniki do wykończenia: - bułki sezamowe - burgery - pomidor - sałata lodowa - cebula - keczup - musztarda Przygotowanie: Ostudzone bułki przekrawamy na pół. Jedną część smarujemy keczupem, a drugą musztardą. Układamy warstwami: bułka, sałata, burger, keczup, musztarda, pomidor, cebula, wierzchnia

Życie zamknięte w smaku
Burger z parowaru 345

okazji zacząłem wspominać, jak to rok temu byłem nim podczas drugiej edycji i miałem do zjedzenia i ocenienia 20 burgerów :) Z tej okazji postanowiłem zrobić w końcu burgera na parze. Bułki zrobiłem ze znakomitego przepisu Jurka Sobieniaka, które razem robiliśmy jakiś czas temu na wspólnych warsztatach. Wyszły mega pyszne i idealnie nadają się do burgerów. Zrobiłem je również w parowarze(...)parowania mięsa, na drugi poziom układamy plastry kolorowych papryk. Kroimy na paski białą cebulę oraz myjemy i osuszamy sałaty. Po wyłączeniu parowaru i upieczeniu bułek, możemy tworzyć naszego burgera :) Na bułkę układamy sałaty, kotleta, cebulę, plastry papryk, salsę mango z pomidorkami i na wierzch kładziemy kiełki buraka. Niby prosty burger, a wyszedł mi chyba najdłuższy przepis w historii :) Albo

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania