bułeczki słodkie - 1000 przepisów (strona:20/67)

BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 233

nawet opcja ugotowania czegoś samemu, jeśli mamy odpowiednie itemki oraz garnek z paleniskiem w pobliżu. Nam bardzo spodobały się bułeczki, określone w grze mianem Boiled Creme Treat. Szperając po Internecie, dowiedzieliśmy się, iż ich wygląd pochodzi od tradycyjnych, skandynawskich słodkich bułek o nazwie Skolebrød, Solskinnsboller lub Solboller. Każda wariacja różni się nieco dodatkami, ale najczęściej w składzie posiada kardamon, gotowany(...)długą, najeżoną przygodami podróż – przywracają aż 10 punktów życia (a więc przydatne, gdy otrzymacie strzałę w kolano).OM NOM NOM! * zdjęcie bułeczek z gry pochodzi ze strony elderscrolls.wikia.comŚwieżutki post BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym na blogu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Bułeczki drożdżowe z dżemem i kruszonką 167

Przepyszne w smaku bułeczki, które polecam na śniadanie, drugie śniadanie, kolację czy przekąskę na drogę, do pracy, na uczelnię... Mimo, że wydają się pracochłonne wcale takie

Kolorowy Przepisownik
Domowy Hamburger jak z McDonald's 180

masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko   odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) Burgery: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2 o górki konserwowe duża cebul a musztarda ketchup  Domowy

Słodka Strona
Grahamki z krupczatką i kefirem 105

Grahamki uwielbiam! Zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Mając tyle mąki od Młynomag przyszedł mi pomysł na takie wykonanie i na drugi dzień upiekłam - z  zewnątrz chrupiąca skórka, w środku mięciutkie :) Składniki: 2,5 szkl. mąki graham (typ 1850) 1 szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. otrębów pszennych 1/2 szkl. mleka 3/4 szkl. wody 3 łyzki kefiru 7g suszonych(...)razie potrzeby dodajemy odrobinę letniej wody lub trochę mąki). Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Gdy ciasto podwoi objętość formujemy bułeczki dowolnej wielkości (pamiętając, że jeszcze lekko urosną) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z zachowaniem odstępów. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20-30 minut

Kolorowy Przepisownik
.728. piekarnik znowu poszedł w ruch! 127

~kokosowe* "bułeczki" z konfiturą miętowe jabłuszko , domową czekowiśnią i kremem czekoladowym~ *z mąki kokosowej PRZEPIS /1 porcja/ ~2 jajka ~40g mąki kokosowej ~łyżka oleju kokosowego, rozpuszczonego

breakfast of dreams
Odrywane bułeczki cynamonowe 380

Odrywane bułeczki cynamonowe...Rumiane zawijaski z ciasta drożdżowego.Wypełnione słodką pastą cynamonową.Niebo w gębie! Składniki: Ciasto:180 ml mleka (u mnie 0,5%);50 g margaryny;500 g mąki pszennej;Opakowanie suchych drożdży (7 g);70 g białego cukru;1/2 łyżeczki soli;50 ml wody;1 jajo.Pasta cynamonowa:100 g margaryny;250 g białego cukru;2 łyżki cynamonu.Spos(...)dłuższych krawędziach pozostało około 2 cm nieposmarowanego ciasta. Ułatwi to sklejenie rolady.Następnie zwinąć ciasto w rulon i pokroić na 12 równych kawałków. Każdy kawałek ciasta lekko ugnieść formułując bułeczkę i układać w równych odstępach na blasze.Blachę z bułeczkami włożyć do nagrzanego do 50 stopni piekarnika (3 półka, grzałka górna i dolna) na 30 minut do wyrośnięcia.Po upływie

Gospodyni Miejska
Bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem. 166

Pyszne, domowe bułeczki z ciasta duńskiego (półfrancuskiego drożdżowego), w sam raz na słodkie śniadanko. Ciasto duńskie łączy w sobie delikatność i miękkość ciasta drożdżowego z chrupiącą fakturą ciasta francuskiego. Dodatek kremowego budyniu i kwaskowego rabarbaru zmieniają te proste ciastka w niebanalne, wyszukane słodkości. Pychota!!! Składniki na bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem ciasto duńskie przygotowane według  tego

Rozpustne gotowanie
Pierś indycza faszerowana morelami i śliwką 188

mięsa trzeba liczyć 30 minut pobytu w piekarniku. Składniki: około 800 g piersi z indyka 8-10 moreli suszonych 8-10 suszonych śliwek mała bułeczka + mleko do namaczania 1 żółtko sól, pieprz gałka muszkatałowa papryka słodka w proszku szklanka bulionu warzywnego Składniki na marynatę: 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka ostrej papryki dodatkowo(...)odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc bułeczkę namoczyć w mleku. Odsączyć na sitku nadmiar mleka, rozdrobnić widelcem bułkę, następnie wymieszać z żółtkiem, gałką muszkatałową, solą, pieprzem i pokrojonymi suszonymi śliwkami  i morelami. Masę rozsmarować na rozłożonym mięsie. Zwinąć roladę i ufiksować sznurkiem, by trzymała kształt oraz oprószyć czerwoną słodką papryką ( dla koloru) ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 355

Ślimaczki dyniowe z cynamonem to pyszne bułeczki zawijane z dużą ilością aromatycznego cynamonu. Przygotowałam je z mojego ulubionego ostatnio ciasta drożdżowego z dodatkiem purée z dyni hokkaido, której miąższ ma intensywnie pomarańczowy kolor.Ślimaczki przed upieczeniem zostały ułożone blisko siebie w tortownicy, dzięki temu po upieczeniu tworzą jedną całość. Nie przeszkadza to w ich porcjowaniu, wystarczy delikatnie odrywać(...)ślimaczki wyjąć z piekarnika, zdjąć obręcz z tortownicy, pozostawić do ostudzenia- ślimaczki można jeść jeszcze ciepłe lub całkowicie ostudzone, delikatnie odrywając pojedyncze bułeczki wzdłuż widocznych warstw ciasta (można na początku pomóc sobie nożem)- dla lubiących mocno słodkie wypieki, polecam przygotowanie polewy:- masło rozpuścić z cukrem na małym ogniu, cały czas mieszając- do rozpuszczonej mieszanki wlać śmietankę, mieszać energicznie, aż masa

Smakołyki Bereniki
MAŚLANE, MLECZNE BUŁECZKI Z KRUSZONKĄ 157

Pyszne odrywane bułeczki z delikatną nutką wanilii. Słodziutkie, smakują nawet jedzone jako drożdżówka:) Z tej porcji wychodzi 7 bułeczek z kruszonką oraz 3 dodatkowo w keksówce

Smaczne Zdrowe
DROŻDŻÓWKA ZE ŚLIWKAMI I SEREM 205

Rewelacyjne drożdżowe ciacho pełne pysznego, waniliowego twarożku i słodkich śliwek - to jeden z ostatnich hitów wśród internetowych 

Słodko-Słony Świat Ilony
Bajgle z mielonym i kukurydzą 181

Składniki (4 sztuki): 250g mięsa mielonego 250ml pasty pomidorowej 4 bajgle mała puszeczka kukurydzy tarty ser (takie porządne trzy garście) serek kanapkowy do posmarowania bułeczek przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz, zioła prowansalskie, chili  Wykonanie:  Mięsko wkładamy na patelnie doprawiamy i smażymy jakieś 10 minut aż całe ładnie nam się podsmaży. Następnie dodajemy

Moje pyszne gotowanie
Galaretka z czarnej porzeczki 133

Słodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz

Mieszam w Garnku
Ciasto drożdżowe maślano - waniliowe 127

było! ;)), zaś czuć przyjemny aromat wanilii, zniewalającą maślaną nutę, no i oczywiście smak drożdży. Jeżeli chcecie się pobawić, to z tego ciasta można uformować bułeczki, wtedy spełni swoją rolę nie tylko jako słodka przekąska do popołudniowej kawy czy kakao (tylko nie do herbaty, ponieważ ogranicza wchłanianie głównie wit. B1, której zasobnym źródłem jest właśnie ciasto drożdżowe), ale również jako drugie

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto duńskie. 191

jogurtu naturalnego 200 ml mleka 100 ml oleju 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 jajka 4 dag świeżych drożdży jeśli chcemy przygotować słodkie ciastka dodajemy jeszcze 2 łyżki cukru jeśli bułeczki mają być wytrawne dodajemy jeszcze pół łyżeczki soli DO SMAROWANIA: 120 g rozpuszczonego masła 1 roztrzepane jajko       Mąkę przesiewamy do dużej miski i robimy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania