brukselka - 1661 przepisów (strona:86/111)

Tartaletki z kalerosse, gruszką, czerwoną cebulką i gorgonzolą 209

czekaliśmy od dłuższego czasu! Kiedy na warsztatach z Fit&Easy dowiedzieliśmy się, że ma zostać wprowadzone do sprzedaży już przebieraliśmy nóżkami z radości! Mowa tu o Kalerosse™ - połączeniu brukselki i jarmużu! Małe warzywko, które ma pięknie karbowane liście w pięknym zielonym i fioletowym kolorze - zresztą zobaczcie na końcu postu jakie jest piękne! Przygotowaliśmy dla Was szybkie tartaletki - z Przygotowaliśmy

Plate of Joy
Risotto z kalerosse™ i dorszem 150

Niedawno do mojej kuchni wkroczyło nowe warzywo, które otrzymało nazwę: kalerosse™, czyli wdzięczne połączenie jarmużu i brukselki. Jakiś czas zastanawiałam się, jak mogę je wykorzystać i poza oczywistościami przyszedł mi na myśl przepis na wyjątkowe risotto z kalerosse™ i dorszem. To jest to! Pyszne, delikatne, a jednocześnie ciekawe. Warzywna nowość pasuje tu znakomicie. Więcej informacji o nim znajdziecie TUTAJ

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i kalerosse 138

kurczakiem, fasolą Cannellini oraz z kalerosse . A czym jest kalerosse ? Otóż, kalerosse to nowe warzywo na polskim rynku, stworzone prze Fit&Easy. Jest to krzyżówka jarmużu i brukselki, wyglądem przypominająca małe główki kapusty. W daniu carry sprawdziło się doskonale. A jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o kalerosse , odsyłam na stronę kalerosse.pl Składniki: około 600 g filetu z kurczaka

kolorowotorcikowo
Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami 133

podobnie jak brukselka to warzywo późnojesienne, zimowe, dlatego właśnie o tej porze roku często po nie sięgam. Natomiast s ałatka porowa z jajkiem i rodzynkami , którą dziś chce Wam przedstawić często pojawiała się u mnie w domu na różnego rodzaju okazje, nie mogło obyć się bez niej również w święta. Przepis na nią przyniosła kiedyś, skądś moja mama, a ponieważ

Codzienne Gotowanie
Makaronowa zapiekanka z karelosse 125

przygotowałam zapiekankę z makaronem, indykiem oraz karelosse od Fit&Easy , jest to nowe bardzo smaczne warzywo które od niedawna jest uprawiane w Polsce, jest to połączenie jarmużu z brukselką. Zapiekanka dzięki karellose nabrała odpowiedniego smaku, moi domownikom bardzo smakowała. Składniki: 300 gram makaronu 300 gram piersi z indyka  100 gram karelosse Fit&Easy 1 papryka czerwona

Bajeczna Kuchnia
25 przepisów na zapiekanki 313

Zapiekanka z bakłażanem i pomidorami 9. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 10. Zapiekanka warzywna z ziemniakami 11. Wegetariańska lasagne z cukinią 12. Lasagne z mięsem mielonym 13. Zapiekanka z brukselki 14. Zapiekanka brokułowa z jajkami pod beszamelem 15. Zapiekanka wiejska ziemniaczana 16. Zapiekanka kalafiorowa z ryżem 17. Zapiekanka makaronowa z zielonym groszkiem i szynką 18. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 19. Zapiekanka

Tradycyjna Kuchnia
jesienny barszcz... 142

opłukać żołądki, teraz żołądki zalać wodą, wsypać ziele angielskie i liście laurowe, gotować do miękkości żołądków wsypać pokrojone ziemniaki, kapustę, starte na dużych oczkach buraki, wsypać mrożoną mieszankę z brukselką i gotować do miękkości ziemniaków, wsypać kucharka z puszki wlać fasolkę z zalewą, doprawić majerankiem, pieprzem, podawać ze śmietaną lub jogurtem - rozgrzewająca i sycącą zupa..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 128

Kalerosse to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.  Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza

Z Majeczką w kuchni
Klopsiki z jelenia bożonarodzeniowe 146

tymianek. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz. Formuj małe okrągłe klopsiki i smaż na maśle. Odwracaj je co jakiś czas aby się równomiernie zrumieniły. Klopsiki z jelenia podaję tradycyjnie z brukselką lub sałatką z buraczków. Do klopsików świetnie pasuje ziemniaczana zapiekanka . The post Klopsiki z jelenia bożonarodzeniowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Zapiekanka z makaronem i kalerosse 229

pewnie obco brzmiącym dla niektórych kalerosse - właśnie co to takiego ? Sama pierwszy raz jadłam J W oparciu o naturalne metody upraw, powstało nowe warzywo, łączące w sobie to, co brukselka i jarmuż mają najlepsze. Zdrowe, pachnące lekko orzechowym smakiem, atrakcyjne w wyglądzie, to właśnie zalety kalerosse. Składniki: 30 dag makaronu penne 30 dag kalerosse 1 cukinia ½ pora 1 cebula

Wanilia i Kardamon
Koktajl owocowo-warzywny 107

Easy . Ucieszyłam się, bo już miałam w głowie pomysł na nowy, zdrowy przepis, oczywiście na koktajl! Jak się okazuje, po spróbowaniu  kalerosse TM   w smaku przypomina brukselkę i mój ukochany jarmuż. To świetne   połączenie, bo oba warzywa znam i uwielbiam od pierwszego spróbowania! Jeśli jeszcze nie wprowadziliście do codziennego harmonogramu koktajli, najwyższy czas to zmienić

Moja smaczna kuchnia
Kasza jaglana Beata Pawlikowska - recenzja 150

jaskiniowców. Po samej nazwie już bym się na takie danie skusiła, a Wy?  Kolejny rozdział stanowią potrawy na drugie śniadanie, lunch i obiad i tutaj mamy np brukselkę z kaszą jaglaną czyli coś dla mnie :) jest też pięknie podana z groszkiem i prażonym sezamem. Następny rozdział to dla mnie kompletna nowość, bo kaszę do tej pory najczęściej jadałam

Cynamonowe szczęście
Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 185

Doceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode kalarepy są chrupiące, delikatne w smaku, słodkawe, dlatego najlepiej jeść na surowo, np. pokrojone w plastry. W takiej właśnie postaci zachowują najwięcej wartości odżywczych. Natomiast te starsze, które są twardsze, świetnie sprawdzają się

mojewypiekiinietylko
31 najlepszych przepisów z makaronem 130

Dzień Makaronu to jedno z moich ulubionych kulinarnych dni w roku. Zapraszam do wspólnego świętowania nie tylko w ten dzień, ale przez cały rok! Viva la pasta! Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki

Moja smaczna kuchnia
81 pomysłów na ciepłe kolacje 430

Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Gęsta jarzynowa z brukselką Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanka z ricottą i sałatką z pomidorków

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania