brukselka - 1661 przepisów (strona:90/111)

Warzywny omlet 138

jakaś inna sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Warzywa gotujemy na parze lub bezpośrednio w wodzie, aż będą miękkie czekamy aż wystygną a następnie kroimy większe warzywa (kalafiora, brukselkę) w plastry jajka, otręby, mleko, sól, pieprz miksujemy na największych obrotach około minuty wylewamy omlet na rozgrzaną, dużą, teflonową patelnie od razu wykładamy warzywa smażymy na małym ogniu (ale szerokim

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierś z indyka gotowana na parze z serem kozim 71

również smakują jakby... pełniej. Do gotowania na parze nadają się nie tylko warzywa ale również mięso. Polecam pierś z indyka gotowaną na parze z kozim serem podawaną z brukselką

Milion Smaków
Kotleciki jagnięce z smażonymi ziemniaczkami 85

Przygotowanie tego pysznego mięska nie nastręczy Wam trudności. W najprostszym wariancie, opisanym poniżej, jagnięcinę marynujemy a następnie smażymy na patelni. Podajemy ze smażonymi ziemniaczkami i warzywami, np. z brukselką lub inną kapustą. Uwaga: czas nie uwzględnia marynowania mięsa, zróbcie to 1,5 h przed smażeniem

Milion Smaków
Udka w ziołach z ziemniakami z rękawa 274

nakładzie pracy.  Nie trzeba nam żadnych gotowców typu "pomysł na.." Sami dobieramy przyprawy i dodatki:) Mięsko pieczemy razem z ziemniakami, można dodać też inne warzywa, takie jak marchew, brukselka, kapusta, fasolka szparagowa, co tylko lubimy;) Smaczne i aromatyczne danie, które praktycznie robi się samo :) 2 udka z kurczaka   (polecam z kurczaków z wolnego wybiegu kupuję w KLIK

Takie tam pichcenie
Gratin-francuska zapiekanka z ziemniaków 114

naczynia żaroodpornego i zalej śmietanką. Całość posyp tartym serem. Piecz ok. godziny w temperaturze 180 stopni (najlepiej sprawdzać widelcem, czy ziemniaki są już miękkie). Możesz podać ją np. z brukselką z kawałkami przesmażonego boczku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 110

miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa Filet z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade Stek z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy Gicz cielęca, piwo Noteckie ciemne, kopytka Ozór cielęcy, smardze, pilaw ryżowy Kasztany, jabłko, karmel

królestwo garów
REWOLUCJA NA TALERZU, CZYLI O TYM, JAK W JEDNEJ CHWILI DIETA SIĘ ZMIENI 183

teraz główny składnik diety. Jednak mleko roślinne nie zawiera wapnia. Skąd więc go czerpać? Przede wszystkim z sezamu oraz  warzyw zielonych , głównie brokuł, ale również ogórki, wszelkie sałaty, brukselka, szpinak, itd. Warto jeść figi! Wapń również znaleźć można w sardynkach i szprotkach (ale z ośćmi!), soi, jej przetworach i ciecierzycy . Rezygnacja ze słodyczy i cukru, która obowiązuje mnie

W kuchni Karmel-itki
2 rok blogowania za mną :) 125

Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona kaczka z brukselką GRUDZIEŃ Tarta z kiszoną kapustą i grzybami Zapraszam również w tym roku

MarciochaKucharzy
DIETA WARZYWNO-OWOCOWA - zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej 176

ograniczeń ilościowych. Żeby ułatwić Wam ogarnięcie tematu do dyspozycji mamy m.in.: - warzywa korzeniowe i rzepowate - marchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew, rzodkiewka, rzepa, - warzywa kapustne - kapusty wszelkie łącznie z brukselką, kalafior, brokuł, kalarepa, jarmuż, - warzywa cebulowe - cebula, czosnek, por, szczypiorek, - warzywa dyniowate - dynia, ogórki, kabaczek (cukinia), - warzywa psiankowate - pomidor, papryka, bakłażan - ale zapomnijcie o ziemniakach!!!  - warzywa liściowe - sałata, rukola, roszponka

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kiedy najlepiej solić gotowaną brukselkę. 115

Brukselkę najlepiej jest solić dopiero po ugotowaniu lub pod sam koniec gotowania, by nie straciła pięknego zielonego koloru.                                 Pozdrawiam gorąco

Przepisy i porady kulinarne
Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem 176

Łatwe w przygotowaniu, zdrowe i pożywne. Lubię gotować zupy o każdej porze roku. Z brukselką, groszkiem, kalafiorem czy fasolką szparagową. Świetny pomysł na obiad na dwa dni. Dzisiaj zapraszam na zupę w wiosennej odsłonie! Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Składniki: 3 duże marchewki 2 pietruszki szklanka groszku konserwowego 3 podudzia z kurczaka 1/2 główki małej, białej kapusty

Moja smaczna kuchnia
ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM 406

wiecie w ostatnim czasie zaczęłam jeść zdecydowanie więcej zdrowych warzyw i urozmaicać swoją dietę nie tylko o ukochane słodkości ;) Szpinak , jarmuż , sałata , brukselka i inne zielone warzywa zdecydowanie zawładnęły moją kuchnią. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną roladę ze szpinaku z kremowym , białym serkiem. Jest to danie nie tylko łatwe i szybkie do zrobienia , ale i lekkie i dietetyczne

Ostra na Słodko
Zdrowie na wyciągnięcie ręki. 179

materii. 6. Kapusta  Zawiera mnóstwo błonnika, witaminy C oraz związków siarki korzystnie wpływających na stan naszej skóry, włosów, paznokci. Ma także bardzo duży potencjał antynowotworowy. Podobnie działają kalafior, brukselka, jarmuż czy brokuły.  7. Pomidory Najlepsze i najzdrowsze są te o intensywnym zapachu i pięknie zabarwionej skórce (także wokół szypułki).   Tym z hipermarketu niestety daleko do ideału, dlatego

Powiedz dietom nie
Koktajl z rukoli, bazylii, banana i kakao 104

zaćmie. Rukola dzięki zawartości aminokwasów siarkowych działa bakteriobójczo.Chroni nas również przed rakiem. Rukola mimo iż przypomina nam sałatę należy do rodziny kapustnych, więc bliżej ma do brokuła czy brukselki. Bazylia , poprawia trawienie, ułatwia również przyswajanie składników odżywczych z pokarmu, zapobiega skurczom żołądka. Można ją stosować w przypadku niestrawności czy przy wzdęciach. Stosuje się ją również jako środek zapobiegający przeciw

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania