wiecie co, nie tylko wyszły, ale smakowały przepysznie! Jeżeli tylko macie ochotę przygotować coś na deser dla bliskich osób, albo dla siebie :) to koniecznie wypróbujcie przepis na Muffiny Brownie. Idealnie sprawdzą się w tak deszczowy dzień jak dziś i jutrzejsze święto Dnia Mamy. Serio, najlepsze muffiny jakie jadłam! <3!" Składniki : 200 g masła 200 g czekolady(...)miski dodajemy cukier i ucieramy. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku i ubijamy. W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą. Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku. Możemy podawać
Słodkie PrzyjemnościSERNIK Z SOLONYM KARMELEM I FIGAMI, a do tego czekoladowy... Artykuł SERNIK Z SOLONYM KARMELEM I FIGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEktóra stała się strzałem w dziesiątkę. Obiecuję Wam, że z każdym kęsem będziecie pragnąć kolejnego jeszcze bardziej... a w cieście nie ma ani grama cukru i ani mąki! :) Pierniko-brownie: 200g suszonych daktyli 4 średnie bataty (ok. 500-600g) 80g gorzkiej czekolady 3 wiejskie jaja 7 łyżek oleju kokosowego 4 łyżeczki przyprawy do piernika 3 łyżeczki kawy zbożowej(...)czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku umieszczamy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, olej kokosowy oraz ksylitol. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia się składników, często mieszając, by czekolada się nie przypaliła. Wystudzoną polewę wylewamy na wystudzone pierniko-brownie i posypujemy
Cooking MonsterCzekolada, dużo czekolady i chałwa <3 Słodka rozpusta, której trudno się oprzeć, ręka sama sięga po kolejny kawałek ;) Ciasto idealne na jesienną chandrę - słodkie, wilgotne
Domowa cukiernia Ewypyszne ciasto czekoladowe, zawiera bardzo ciekawy składnik, który zmienia jego konsystencje i nadaje mu ciekawy posmak, jest nim cukinia, która ostatnimi czasy jest bardzo często wykorzystywana jako dodatek do ciast, muffin i innych wypieków, dodatkowo dodałam do ciasta przyprawę korzenną, przez co bardziej zaczęło przypominać piernik niż brownie, ale bardzo lubię aromat cynamonu, imbiru, goździków, które oprócz tego, że wspaniale
zdrowa vege kuchniaJesień czuję wyraźnie w powietrzu, poranki bywają już szare i ponure a w duszy zaczyna grać melancholia. W sezonie jabłkowym co weekend piekę szarlotkę. Jedną i
Dzieje kuchennej Wiewióryciasta niczym brownie w lżejszej odsłonie. To wyszło perfekcyjne. Składniki (na małą formę "keksową"): 2 banany 3/4 szklanki puree z dyni hokkaido 3 jaja 1/3 szklanki mleka 5 łyżek ksylitolu 2 łyżki kakao 1 szklanka mąki żytniej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka Amaretto do dekoracji: polewa czekoladowa na bazie kakao
Mango PapajaDzisiaj będzie nie tylko czekoladowo , ale i sezonowo ;) W końcu trzeba wykorzystywać to, co dają nam poszczególne pory roku. Od tygodnia mamy już jesień, więc czas na coś typowo jesiennego. Do dzisiejszego przepisu postanowiłam dodać dynię. I co się okazało? Że dynia i czekolada to świetne połączenie! Ciasto jest jak na brownie przystało wilgotne i ciężkie, jednak niemalże rozpuszcza się
chili & sugarmleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko. Do przygotowania tego tortu wykorzystałam mój wcześniejszy przepis na brownie fasolowo-migdałowe . Chociaż pierwotnie ciasto to przygotowywałam z wykorzystaniem jajek, to taki tort można też bez problemu upiec też bez nich, gdyż ciasto fasolowe wybacza wiele modyfikacji w przepisie. Jajka(...)można zamienić zmielonym siemieniem lnianym albo nasionami chia zalanymi gorącą wodą. Ciasto bez problemu można też przekroić na blaty. Na moim blogu znajdziecie także przepis na biszkoptowy tort kokosowo-czekoladowy . Składniki na ciasto: 1,5 puszki czerwonej fasoli 6 jajek lub „kisiel” z 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego lub nasion chia + niepełna szklanka ciepłej wody 230 g migdałów
Dieta bez mlekatermoobieg, ok 30 minut. Bezglutenowe brownie z solonym karmelem Składniki: Ciasto: 150 g czekolady gorzkiej 70% kakao 200 g masła 6 jajek 150 g ksylitolu 100 g mąki owsianej bezglutenowej Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka i ksylitol zmiksować do puszystości, dodać mąkę i stopniowo wlewać mieszankę czekoladową cały czas miksując. Ciasto wylać
Mój pomysł nasłonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru szczypta soli garść łuskanych pistacji 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blondie to takie brownie ale z białej
Kuba Gotujesłonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru szczypta soli garść łuskanych pistacji 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blondie to takie brownie ale z białej
Kuba Gotujeokrągłą tortownicę (16 cm średnicy). Brownie z malinami w bardziej klasycznej formie już wcześniej pojawiło się na blogu, można zobaczyć je tutaj , po wypróbowaniu mogę zapewnić, że borówki też pasują świetnie :) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao orzechy włoskie borówki + krem czekoladowy (u mnie Lindt) Do miski
CiastkozercyWilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie nie czuć kapusty i nikt kto go jadł nie wpadł na to że w środku jest kapusta kiszona. Zapytacie się to po co dawać tę kapustę? Wydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno na smak ciasta jak i na jego wilgotność i delikatność. Powstaje coś pomiędzy brownie a biszkoptem. Poza
Bernika - moj kulinarny pamietnikperfekcją smaku. Nie jest takie straszne do zrobienia, poprowadzę Was krok po kroku. Wszystkie składniki są podane na tortownicę o średnicy 26 cm. Piecze się tylko dolną warstwę czyli brownie i od tego radzę zacząć, podczas gdy spód będzie się piekł robicie resztę. 300 g gorzkiej czekolady 1 duży banan 200 ml delikatnego oleju roślinnego lub 170 g oleju kokosowego(...)cukru 130 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z olejem. Zblenduj banana z cukrem na puszystą masę. Połącz masę czekoladową z bananową, po czym przesiej do tego mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż całość to formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 160-170 C przez 30 minut na środkowej
greenscarf