brokuły - 6998 przepisów (strona:217/467)

Zielona keto babka szpinakowo- kokosowa (Paleo, LowCarb) 175

bowiem wyczuwalny. Szpinak w roli głównej Oczywiście świeżego szpinaku o tej porze roku się nie uświadczy, stąd ponowny udział mrożonek w przepisie. Przy okazji przepisu na bajgle z brokułów wspominałam o tym, że na przedwiośniu często korzystam z mrożonek. Jest to bowiem najgorszy w roku moment dla świeżych warzyw i owoców zarówno pod względem jakości, jak i ceny. Dostępność

Modern Cave Girl
Szybki obiad z indykiem w sosie winno-śmietanowym 93

dużej ilości składników, a składniki dostępne są w większości sklepów. Chętni? Zapraszam! Składniki na 4 porcje: – 400-500g piersi z indyka – 450g mieszanki warzyw (marchew, kalafior, brokuł) – 100g groszku – 100ml wina białego wytrawnego – 100ml śmietanki 30% – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ryżowej – sól, pieprz Dodatkowo: – 300g

Be Fit Be Strong
Zupa rozgrzewająca pokusa 107

ziemniaków ·        2 marchewki ·        2 pietruszki ·        Brokuł ·        1 żółta papryka ·        1 czerwona papryka ·        Sól ·        Wywar rosołowy(...)przekładamy do garnka. 4.    Marchew oraz pietruszkę również obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ziemniaków. 5.    Zalewamy wywarem rosołowym i gotujemy. 6.    Brokuł dzielimy na małe różyczki i gdy warzywa są prawie miękkie dodajemy do zupy. 7.    Papryki kroimy drobno i również dodajemy do zupy, gotujemy 10 minut

Kulinarna Chwila
Sałatka Rozmaitości 109

Sałatka Rozmaitości Trochę kwaśnego, trochę słonego, idealna sałatka na lato lub do grilla. Składniki: ·        1 brokuł ·        3 pomidory ·        Feta ·        4 jajka ·        3 ogórki kiszone(...)ketchupu ·        Mały jogurt naturalny ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Po ugotowaniu studzimy i dzielimy na małe różyczki. 3.    Ogórki kroimy w kostkę. 4.    Pomidory również w kostkę

Kulinarna Chwila
Wykwintna Sałatka 161

Wykwintna Sałatka Idealna na różne uroczystości jako dodatek do grilla, mięsa. Może również nam zastąpić drugie śniadanie. Składniki: ·        Brokuł ·        5 jajek ugotowanych ·        5 ogórków konserwowych ·        Kukurydza ·        Makaron tortellini(...)Pieprz ·        Sól ·        Majonez Sposób przygotowania: 1.    Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Brokuł również gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy. 3.    Ogórki kroimy w kostkę. 4.    Dodajemy kukurydzę. 5.    Jajka obieramy ze skorupek

Kulinarna Chwila
Rozszerzanie diety – poszczególne produkty 110

porę zimową – nie bój się wtedy podawać mu mrożonek (oczywiście rozmrożonych). W jakiej formie? Ugotowane w wodzie/na parze, w formie papki lub w kawałkach jeśli stosujesz BLW. Przykładowo brokuły, marchewka, kalafior, ziemniaczek. Mogą być także duszone, albo surowe, np. starta marchewka. Warzywa strączkowe , jak np. zielony groszek również może być podawany od początku, ale ze względu na właściwości

Natka Pietruszki
Chłodnik z brokułów 147

brokuł 1 zielony ogórek Bulion warzywny Jogurt naturalny lub śmietana Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić do wystygnięcia. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę, a różyczki brokuła zmiksować. Do warzyw dodać zimny bulion i jogurt. Proporcje należy dobrać według własnego uznania. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zupę

Gotujemy i jemy
Jak wyczarować obiad z kalafiora? Nasze pomysły 232

Kalafior to bardzo uniwersalne warzywo, z którego możemy przygotować wiele dań. Można go jeść na surowo, jednak my polecamy bardziej wykwintne posiłki, które idealnie nadają się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wtorek: Makaron primavera 83

pesto. Przełóż do misy miksera zielenię, orzechy i parmezan. Zmiksuj. Wlej oliwę i zmiksuj całość na gładką masę. Dopraw solą i cytryny. Krok 4 Wymieszaj makaron z pesto. Dodaj brokuły, szparagi, cukinię, pieczarki i groszek. Posyp liśćmi bazyli. Podawaj. Smacznego! Artykuł Wtorek: Makaron primavera pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu 106

Ząbek czosnku Mały kawałek imbiru (ok. 2 cm) Pół czerwonej cebuli Pół limonki Łyżka sosu sojowego Łyżeczka miodu Kurkuma, chili Łyżka oleju Fasolkę podzielić na 2-3 cm kawałki, brokuł podzielić na mniejsze różyczki, warzywa ugotować Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek Po chwili dodać starty imbir, kurkumę i chili i smażyć jeszcze 2-3 minuty(...)grubych oczkach i również dorzucić na patelnię Dolać około ćwierć szklanki wody, sos sojowy, miód i dusić około 5 minut Na patelnię dodać odcedzone z wody fasolkę i brokuł Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i zostawić na kilka minut aż zmięknie, następnie odcedzić i dodać do warzyw na patelni, wymieszać i smażyć jeszcze chwilę w razie potrzeby dolewając trochę wody Doprawić

HealthyCreations
Szakszuka z papryką i brokułem 123

potrawy sięgają do trzech kuchni: izraelskiej, marokańskiej i egipskiej. Aktualnie, danie to jest globalnie znane i przygotowywane na śniadanie na całym świecie. Swoją wersję wzbogaciłem o czerwoną paprykę i brokuł, który bardzo dobrze tutaj pasuje. Dodatkowo, całość podałem z pieczywem posmarowanym [...] Artykuł Szakszuka z papryką i brokułem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami 185

których warto się przemóc. Jednym z nich jest gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, Read More Artykuł Gulasz rybny z zielonymi warzywami – groszkiem, fasolką szparagową, cukinią i brokułami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Makaronowa pizza z białymi kiełbaskami 96

takie nietypowe przepisy.  Składniki:  300 g makaronu buctini 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki parmezanu   2 pomidory malinowe 1 strąk papryki czerwonej 200 g różyczek brokułu 200 g różyczek kalafiora 400 g białych kiełbasek 1/2 szklanki startego parmezanu sol, pieprz  Przygotowanie:  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy al’dente. Odcedzamy, mieszamy z jajkami, mlekiem i parmezanem. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki. Paprykę kroimy na plasterki. Różyczki brokułu i kalafiora gotujemy 5 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy makaron z masą jajeczną. Na wierzch układamy warzywa, następnie wianuszek białych kiełbasek. Całość zapiekamy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania