Sałatka brokułowa z żurawiną i boczkiem w sosie musztardowo-miodowym bez majonezu. Piękna, kolorowa i pełna smaków. Chrupiący brokuł, słony bekon, cierpka żurawina i słony lekko pikantny ser. Wszystko wymieszane z sosem musztardowo-miodowym. Moje sałatki mają zawsze bazę w postaci sałaty. Szczerze mówiąc, to trochę mi się przejadł. A co powiecie na bazę brokułową lub mieszankę brokuła i kalafiora(...)tuńczyk i ryż wymieszany z sosem jogurtowym. Pomimo prostoty jest naprawdę dobra, ale czasami potrzebuję odmiany. Dlatego dzisiaj przepis na sałatkę brokułową. Sałatka wyjątkowo prosta . Jeśli lubicie jeść surowy brokuł, to śmiało tak zróbcie (ja często jem surowy kalafior z sosem czosnkowym ). Boczek w cienkich plasterkach usmażcie na suchej patelni, na małym ogniu aż będzie złoto-brązowy i chrupiący. Pestki
Słodkie Gotowaniemięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 biała cebula 3 jajka 10 różyczek brokuła 3 łyżki bułki tartej 100 g surowego boczku wędzonego Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy posiekaną bardzo drobno białą cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy(...)solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszonym liściem lubczyku. Brokuł kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa. Mięso wyrabiamy na jednolitą i gładką masę. Formujemy podłużne kotleciki, każdy owijamy plastrem surowego wędzonego boczku. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 190*C przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć mięso, aby ładnie się zarumieniło. Podajemy z ziemniakami
VioletoweKucharzeniełyżek kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 1/4 papryki żółtej kilka różyczek brokuła 200 g. sera żółtego 1/3 szklanki śmietanki 30 % sól czosnkowa, pieprz, papryka słodka Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku i gotować, 3-4 minuty. Ser zetrzeć na tarce, o grubych oczkach. Pierś pokroić w kostkę i przyprawić. Odstawić na pół godziny. Następnie, usmażyć
Agusiowe smakołyki/Luty/Marzec Owoce : Jabłka, gruszki, ananas, mandarynki, grejpfrut, suszone owoce, mango, pomarańcze. Warzywa : natka pietruszki (hodowana w domu), pietruszka (korzeń), por, roszponka, seler (korzeń), ziemniaki, sałata lodowa, warzywa strączkowe, czosnek, brokuły, brukselka, kalafior, trufle czarne, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, kapusta, marchewka, rzodkiewki, kalafior ( w tym dwa ostatnie przypadają bardziej na marzec). function load(url, callback
Coś bym zjadłamieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Do połowy marynaty włożyć pokrojone w kostkę i odsączone tofu, odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię i cebulę w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki, które skrapiamy oliwą z oliwek. Na drewniane patyczki namoczone w wodzie nadziewamy paprykę, cukinię, brokuł oraz zamarynowane tofu oraz cebulę. Szaszłyki oprószamy mąką. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanej
I LOVE LIFEpomarańcze, jagody i winogrona. Owoce bogate w potas, takie jak banany, morela i grejpfrut. Warzywa: warzywa nieskrobiowe, takie jak pomidory, fasola, papryka, marchew, kapusta, szpinak, jarmuż i brokuły. Rzadziej możesz mieć warzywa skrobiowe. Przykłady skrobiowych warzyw obejmują ziemniaki i kukurydzę. Zamiast ziemniaków lepiej jeść słodkie ziemniaki. Całe ziarna: Obejmuje to jęczmień, owies, proso
jakszef.plpatelni, w piekarniku lub mikrofalówce. Można je również mrozić. Pomysły na sałatki. .. – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka z zupkami chińskimi – Sałatka z paluszkami krabowymi
Kulinarny S.O.S.patelni, w piekarniku lub mikrofalówce. Można je również mrozić. Pomysły na sałatki. .. – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka z zupkami chińskimi – Sałatka z paluszkami krabowymi
Kulinarne S.O.S.Dopraw solą i pieprzem – gotuj jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie zdejmij z ognia. Polecam również… – Barszcz czerwony czysty – Zupę krem z brokułów – Zupę ryżową – Barszcz biały bez zakwasu – Zupę fasolową z kiełbasą
Kulinarny S.O.S.Dopraw solą i pieprzem – gotuj jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie zdejmij z ognia. Polecam również… – Barszcz czerwony czysty – Zupę krem z brokułów – Zupę ryżową – Barszcz biały bez zakwasu – Zupę fasolową z kiełbasą
Kulinarne S.O.S.razem gościnny udział w potrawie wzieła również resztka fasolki szparagowej z poprzedniego dnia i 2/3 strąka papryki, której świeżość już była mocno na wyczerpaniu. Świetnie będą tu pasować również brokuły, cukinia, kiełki czy pieczarki. Dorzucamy to, na co trafimy przeglądając lodówkę. Jeśli zależy nam na bardziej niezwykłym smaku i wyglądzie ryżu, możemy dorzucić trochę kurkumy i curry. Niezależnie
Mieszam w GarnkuDanie jednogarnkowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 20dag ryżu 2 cebule 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 brokuł 1l bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku ostra papryka w proszku szczypta kurkumy sól, pieprz 4 łyżek oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski lub kostki. Natrzeć solą i pieprzem(...)paski, dodać do mięsa. Dosypać ryż oraz szczyptę kurkumy. Krótko podsmażyć, wlać bulion. Dusić aż ryż wchłonie płyn (około 20 minut). 5 minut przed końcem dodać pokrojony w różyczki brokuł. Całość doprawić solą i pieprzem, oprószyć ostrą papryką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci