ślicznie wygląda, smakuje jak makaron :) Przepis pochodzi z książki, która napisała Malwina Bareła "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento". Sałatka z kuk kusu perłowego z brokułem 200 g kus kusu perłowego lub drobniutkiego makaronu 300 g brokuła podzielonego na różyczki pół małej czerwonej cebulki, drobno posiekanej 10 suszonych pomidorów, pokrojone na kawałki 6 łyżek płatków migdałowych(...)przepisu na opakowaniu. Odcedzamy go i przelewamy zimna wodą. Brokuła gotujemy do miękkości, hartujemy zimnej wodzie. Odsączamy. Składniki sosu mieszamy w miseczce. Do dużej miski wkładamy kus kus, brokuły, cebulę, pomidory, pestki granatu oraz natkę pietruszki i fetę. Całość polewamy sosem. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi
Dzieje kuchennej Wiewióryktóre jedliście tuż po jesiennych zbiorach. Korzystacie ze zdrowych darów jesieni? Ilość porcji: 3 - 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na sałatkę z kalafiora i brokuła: średni kalafior średni brokuł biała część pora 3 gałązki koperku 3 gałązki natki pietruszki 3 - 4 łyżki pestek dyni 3 - 4 łyżki jogurtu greckiego łyżka dobrego majonezu pieprz i sól do smaku Jak zrobić(...)włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować nie dłużej niż 5 minut. Po ugotowaniu od razu wyjąć z wody i wystudzić, aby był lekko chrupiący. Tak samo postąpić z brokułem. Pora przekroić wzdłuż, posiekać w cienkie półplasterki i wymieszać z 0,5 łyżeczki soli, aby nieco zmiękł. Wystudzonego kalafiora i brokuła podzielić na mniejsze części i wymieszać z posiekaną natką
Kuchcik gotujeAnanas i Baobab Składniki ⇾ Owoc Lucuma w proszku z upraw ekologicznych, Owoc Baobabu w proszku z upraw ekologicznych, Szpinak sproszkowany z upraw ekologicznych, Marchew sproszkowana z upraw ekologicznych, Brokuły w proszku z upraw ekologicznych, Jarmuż w proszku z upraw ekologicznych, liofilizowane Jagody Acai z upraw ekologicznych, sproszkowane Jagody Camu Camu z upraw ekologicznych, Ekstrakt Gotu Kola 4:1, Ekstrakt(...)Lichen) Jagody i Lucuma Składniki ⇾ Owoc Lucuma w proszku z upraw ekologicznych, Owoc Baobabu w proszku z upraw ekologicznych, Szpinak sproszkowany z upraw ekologicznych, Marchew sproszkowana z upraw ekologicznych, Brokuły w proszku z upraw ekologicznych, Jarmuż w proszku z upraw ekologicznych, liofilizowane Jagody Acai z upraw ekologicznych, sproszkowane Jagody Camu Camu z upraw ekologicznych, Ekstrakt Gotu Kola 4:1, Ekstrakt
Zdrowie na języku :PMakaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smaczna i szybka sałatka z brokułem, serem feta, chrupiącym boczkiem i pestkami słonecznika. Całość doprawiona pysznym sosem czosnkowym! Zapraszam! Składniki: 500 g brokuła150 g boczku parzonego w plastrach100 g sera feta2 garści pestek słonecznikaduża łyżka majonezuduża łyżka jogurtu naturalnego1 ząbek czosnkupieprzPrzygotowanie: Brokuły dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z wodą
Krokusowy DomZagotuj w garnku litr wody, wrzuć do niej brokuła i blanszuj przez 3 minuty. Odcedź. Krok 4 Nastaw piekaranik na 180 stopni. Wymieszaj w głębokiej misie ryż kaszą, indykiem, brokułem i drobno pokrojoną cebulą. Dodaj jogurt i porwaną na kawalki mozzarellę. Wlej dodatkowo pół szklanki wody. Wymieszaj całość Przełóż masę do zaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem naczynia. Posyp z wierzchu bułką tartą(...)możesz dodatkowo zetrzeć trochę parmezanu). Wstaw do piekarnika. Piecz przez 25 minut bez przykrycia. Artykuł Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzimprezy urodzinowe, imieninowe, spotkania z przyjaciółmi, sylwestra, a także na każdą inną okazję lub tak po prostu dla rodziny :) Polecam bardzo, bo jest tego warta :) Składniki: * 1 większy brokuł * 1 kostka sera fety * 1 łyżka majonezu * 2 łyżki łuskanego słonecznika (użyłam Radix-bis ) * opcjonalnie sól do gotowania brokuła Wykonanie: Brokuł podzielić na mniejsze różyczki ugotować w osolonej wodzie
Zrób to smaczniepomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym Wrapy z kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym Makaron z pieczarkami i kurczakiem Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Sałatka Gyros Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Sałatka
Kuchnia Bazyliipuree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej miksy. Uwielbiam serwować obiady z puree! Kolorowe puree: dodaj zmiksowany zielony groszek, szpinak lub brokuły – będzie zielono; marchew, bataty lub dynię – pomarańczowo, buraki lub tartą skórkę z cytryny – idealne puree do ryb. UWIELBIAM zdrowe i warzywne puree! Obowiązkowo świeży krojony koper
Zasmakuj KuchniDzień dobry :-) Na początku tygodnia polecam warstwową sałatkę z tuńczykiem, brokułem, jajkiem, kukurydzą, rukolą i pomidorkami. Do tego sos z majonezu i ketchupu. Wyszło bardzo smacznie, nawet dzieci zjadły, syn z dokładką, ale przed spróbowaniem bronił się przed nią rękami i nogami :-) Polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: 1 brokuł 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3-4 jajka kukurydza
kruche babeczkiSkładniki: 2 jajka 3 łyżki mleka sól, pieprz 30 g. sera żółtego kilka malutkich różyczek brokuła 1/2 łyżeczki masłą Wykonanie: Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, przyprawić solą i pieprzem. Dobrze rozmieszać widelcem. Na patelni roztopić masło, kiedy się roztopi wylać masę jajeczną. Smażyć na małym ogniu
Agusiowe smakołykipatelnię paluszki rybne i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe! Paluszki rybne doskonale smakują zarówno z dodatkiem ziemniaków jak i ryżu. Można je podawać z gotowanymi brokułami lub surówką z kiszonej kapusty
Dieta bez mlekaSkładniki: - jajo 3 szt. - cebula czerwona (20 g) - pieczarki (70 g) - masło klarowane– ½ łyżeczki - brokuł – (50 g) - sól/pieprz/bazylia/oregano Wykonanie: Rozbij jaja, pokroić drobno cebulę, pieczarki i brokuła. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę. Dodać pieczarki i brokuła. Podgrzewać do momentu aż brokuł zmięknie. (można skropić odrobiną wody) Dodaj pozostałe składniki. Trzymać na patelni do momentu aż jajko się zetnie
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasDodaję rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i cały czas mieszając gotuję kolejne 2 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podaję z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami). Przed podaniem posypują grubo posiekaną dymką. Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone. Nie dodaję do tego dania soli, ponieważ sos sojowy jest dość
Cztery Fajeryksiążki kucharskiej, przestrzegając podanych ilości składników i czasu gotowania, ale po kilku dniach zaczęłam eksperymentować. Skoro można zrobić zupę krem z kalafiora, to uda się przyrządzić krem z brokułów, pomidorów i wielu innych warzyw. Jeśli da się przygotować curry z kurczaka to równie smaczna będzie potrawka z wołowiny, ale na takich zasadach powstaje również węgierski bogracz gulasz
Cztery Fajery