brokuł - 8440 przepisów (strona:373/563)

SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek) 462

dusić dalej pod przykryciem przez kolejne 10 minut. Następnie dodać sok z cytryny, całość wymieszać i gotować przez 2-3 minuty. Tak przygotowane mięso znakomicie komponuje się ze szparagami, brokułami, fasolkaĄ szparagową ale i innymi warzywami niskowęglowodanowymi. Smacznego! — BTW całości z użyciem wody (można podbić fat dodając więcej tłuszczu): 1530 g, 3247 kcal

Ola la LCHF
Bezglutenowy makaron z indykiem i szpinakiem 208

wybierzcie według własnego uznania. Tak samo pozostałe dodatki. Ja akurat wykorzystałam w przepisie szpinak, szczypiorek i sezam ale jeśli akurat nie macie tych składników pod ręką można je zastąpić brokułami, pieczarkami czy pietruszką. Cały urok tej potrawy polega na tym, że nie trzeba się w jej przypadku sztywno trzymać przepisu. Bezglutenowy makaron stir fry z indykiem i szpinakiem Dania typu

Book of spells
Cieciorka w sosie słodko-kwaśnym 194

podawać bezpośrednio po przygotowaniu, z ryżem, oprószoną drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób. Do dania można dodać cebulę, brokuł czy marchewkę. Biały cukier można zastąpić trzcinowym lub miodem, a natkę pietruszki - drobno posiekanym szczypiorkiem czy listkami świeżej kolendry. Potrawa ma wyrazisty słodko - kwaśny smak. Smak sosu można nieco złagodzić

Gospodyni Miejska
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 125

chili / mostek wołowy peklowany 12 dni / ser szwajcarski / kapusta kiszona/ sałata frezyjska / sos chimichuri). Danie główne wegetariańskie (Menu B) W daniu dla roślinożerców otrzymujemy chrupiące sezonowe warzywa, m.in. kalafiora, brokuły, szparagi i pomidory serwowane z przyjemnym kremowym sosem, granitą z koziego mleka i pudrem z orzechów laskowych (ten puder to jest sztos!). Danie jest przyjemne, chociaż jako zadeklarowany mięsożerca bardziej

Food Square
Ryż smażony po kantońsku 186

proszku, szczypta cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie), sezam do posypania (opcjonalnie), olej lub oliwa do smażenia. Dodatkowe składniki do wyboru: warzywa: gotowe mieszanki warzyw mrożonych (oby były bez ziemniaków), brokuły, kalafior, por, kiełki, pędy bambusa, papryka, marchewka, fasolka szparagowa, mrożony groszek, rzodkiewka, cukinia, bakłażan itp. mięso: filet z piersi kurczaka lub indyka, mielone mięso, owoce morza np. krewetki lub paluszki

Gotuj Się Kto Może
Coś z "niczego" czyli zapiekanki z ciasta francuskiego 344

sera  I dodatkowo do wyboru:  dowolna wędlina, boczek, mięso z kurczaka (np. z rosołu), papryka czerwona, zielona lub żółta, podduszona cukinia, podsmażone pieczarki, gotowany brokuł lub kalafior, cebula, szczypior, natka pietruszki, lub co tam komu przyjdzie do głowy :) Sposób przygotowania zapiekanek z ciasta francuskiego: Wybrane składniki kroję w niezbyt grubą kostkę. Jajka

Gotuj Się Kto Może
Warzywa i owoce EKO - za które z nich nie musisz przepłacać 155

Winogrona Papaja Śliwki Seler naciowy Zielony groszek mrożony Mandarynki Pomidory Cebula Maliny Papryka Kapusta Marchewka Ziemniaki Ananas Dynia Awokado Pomarańcze Kukurydza Cukinia Fasolka szparagowa Banany Dymka Arbuz Pieczarki Bataty Brokuły Kolejność na każdej z list nie jest przypadkowa, na szczycie znajdują się produkty o najwyższej zawartości pestycydów a na dole te, które, w danej grupie, zawierają ich najmniej.  Dane

Gotuj Się Kto Może
Karkówka pieczona w worku z warzywami 161

pół łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka tymianku lub rozmarynu lub majeranku lub cząbru, pół łyżeczki granulowanego czosnku, sól i pieprz do smaku, Można dodać również brokuł, kalafiora, cukinię i co tam jeszcze jest w lodówce ... Sposób przygotowania karkówki pieczonej w worku z warzywami: Ziemniaki obieram ze skórki i kroję w łódki. Cebulę obieram ze skórki

Gotuj Się Kto Może
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 161

Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać je do koktajli, ciast i deserów. Warzywa – nie mrozimy tych które zawierają dużo wody. Zamrozić możemy marchewkę, brokuły, paprykę, szpinak, pomidory które można później wykorzystać do zupy lub sosów. Zamrożone warzywa najlepiej wykorzystać w ciągu 8 -12 miesięcy. Pieczywo – pieczywo mrozimy koniecznie szczelnie zamknięte np. w woreczku do mrożonek

Między kuchnią a pokojem
Kurczak ,,Fafa'' 133

Jeśli ćwiczysz to wiesz że podstawowe i żelazne danie z kurczaka, które każdy chodź raz wcinał to kurczak + ryż + brokuł ;) Ale ileż można się męczyć takim zestawem, jest multum możliwości przyrządzenia pysznej piersi z kurczaka, a tutaj przedstawię chyba naszą najbardziej ulubioną, która gości u nas w domu przynajmniej raz w tygodniu :) ,,Fafa'' bo tak nazwał ją mój syn, który

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Kotlety mięsno-ryżowe na puree z kalafiora i brokuła 169

doprawiamy według uznania - u mnie dużo świeżej pietruszki + sól, pieprz, słodka papryka i mielony czosnek. Formujemy kotlety i smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu. W międzyczasie gotujemy kalafior i brokuł  - po ugotowaniu ugniatamy na puree doprawiamy sola pieprzem według uznania. Gotowe. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Zielona zupa krem 171

zielony, a ponieważ uwielbiam zupy w postaci kremu, zaserwowałam porcję zielonych warzyw w takim właśnie wydaniu. Niezwykle prosta i błyskawiczna w przygotowaniu. Smacznego zielonego! Składniki: cukinia średniej wielkości brokuł ok. 250-300 g mrożonego szpinaku por 2-3 ząbki czosnku cebula bulion ok 1,5 l sól, pieprz jogurt naturalny 2-3 łyżki masło do podsmażenia Do garnka wrzucamy podzielonego

Nie do chrzanu!
Indyjskie saag tofu 158

Saag jest to indyjska potrawa na bazie zielonych liści, może to być np. szpinak, liście musztardowca, drobno siekany brokuł czy inna zielenina. W towarzystwie indyjskich przypraw i innymi dodatkami jadana jest z  chlebkami naan , chlebkami roti albo ryżem. Połączone z doprawionym tofu okazało się strzalem w dziesiątkę na piątkowy obiad. Składniki (4 porcje) -350 g naturalnego tofu

Zielona Kuchnia
Chlebki z dziką różą 126

praktycznie występuje w większości produktów. Wcale nie trzeba jeść 5 owoców dziennie, przy tym paść się cukrem w nich zawartym, kiedy biała i kiszona kapusta, kiszone ogórki, ziemniaki, brokuły, szpinak a nawet dzika róża mają jej pod dostatkiem, przy tym nie zawierają tyle prostych cukrów co owoce…Od dawna stosuję dziką różę w wypiekach. Kupuję mączkę, a ostatnio przerzuciłam

codojedzenia
Obiad do 10 zł - Kotleciki Warzywne Z Kuskusem 430

Świetna alternatywa dla mięsnych kotletów. Składniki na około 10-12 kotletów: 1/2 szkl kaszy kuskus  1 szkl wrzącej wody lub bulionu 3-4 garście mieszanki warzyw mrożonych (brokuły, kalafior, marchewka, fasolka zielona,por ) 1 jajko ewent. 1/4 startej cebuli (jeśli w mieszance był por to cebulę możemy pominąć) szczypta ostrej papryki sól, pieprz do smaku ewent. 2-3 łyżki

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania