brokuł - 8440 przepisów (strona:373/563)

Sałatka makaronowa z pesto 238

idealnie nadają się do tego małe muszelki lub makaron nazwany gnocchi, choć prawdziwych gnocchi raczej nie przypomina Szukacie pysznych sałatek, zajrzyjcie do innych moich przepisów: – sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną

nietylkopasta.pl
Sos pietruszkowy do ryby 239

minut, do czasu aż ryba będzie gotowa.  Danie podajemy z zieloną sałatą i ziemniakami z wody. Taki sos pietruszkowy jest także idealny do warzyw na ciepło np. gotowanych brokułów, szparagów lub kalafiora. Sos pietruszkowy świetnie również smakuje z różnymi rodzajami mięs np.: pieczonym kurczakiem . Smacznego

Moja Książka Kucharska
Suflet brokułowy 180

powiedział, że suflety powinny być na słodko?? U mnie suflet jest zielony, ma delikatny posmak muszkatu i nutkę parmezanu. Jego bazą jest brokuł i ubite na sztywną pianę białka jajek. Idealnie nadaje się na lekką kolację dla diabetyków, bo przecież nikt nie lubi chodzić spać głodny. Słowo „suflet” pochodzi od francuskiego słowa „souffler”, oznaczającego dmuchanie i nadymanie. Jak sama nazwa

Dietolog
5 pomysłów na zupę krem – wyjątkowe przepisy! 117

migdałami z grzankami z kozim serem To danie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka kilka składników, miksujesz i gotowe. Gwoździem programu są mielone migdały, nadające szlachetnego smaku brokułowi. Do zupy doskonale pasują grzanki z gruszkami i zapieczonym kozim serem! Czas: ok. 30 minut Poziom trudności: łatwy Marokańska zupa z pieczonych warzyw Marokańska zupa z pieczonych warzyw – pachnie orientem

Niedzielny kucharz
Zupa Krem z Brokuł 97

SKŁADNIKI: około 1l bulionu 100g pora 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 szt brokuł 4 łyżki śmietany bazylia sól pieprz słonecznik szczypior WYKONANIE: 1. Cebulę,pora i czosnek pokroić drobno, zeszklić na maśle, dodać brokuła i delikatnie obsmażyć. 2. Całość zalać bulionem, gotować do miękkości. Zmiksować. 3. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i bazylią wedle uznania. 4. Wierzch posypać

Dziś Ja gotuje
Krem z zielonego groszku i kalarepy 84

jeszcze pyszniejsza!  Krem jest delikatny w smaku z lekko wyczuwalną miętą. Można podać ją z grzankami lub upieczoną ciecierzycą, żeby była bardziej pożywna. Kalarepę można śmiało zamienić na brokuł czy garść szpinaku, będzie równie smaczna i jeszcze bardziej zielona ;) KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I KALAREPY Czas przygotowania 30 minut Z podanych składników wychodzą 3 porcje Pół kalarepy Średni ziemniak

HealthyCreations
Lista produktów bogatych w błonnik 143

pokarmowego Zmniejsza kaloryczność diety Pęcznieje w żołądku – daje uczucie sytości źródło: pixabay.com Lista produktów bogatych w błonnik Produkt Zawartość błonnika banany 1,7 botwina 4,4 bób 5,8 brokuły 2,5 brzoskwinie 1,9 bułka grahamka 6,7 bułka tarta 6,1 chleb ze śliwką 7 chleb żytni pełnoziarnisty 9,1 chleb żytni razowy 8,4 chleb żytni razowy

Dajet
Jajka z farszem brokułowym 137

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6 jajek  1 mały brokuł ¼   opakowania sera feta 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz kiełki rzodkiewki i rzodkiewki– do dekoracji Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Różyczki brokuła gotować przez

kulinarnyswiatdomi
Jabłecznik - 500 lat jabłek w Polsce 137

trafiło do Polski za sprawą Bony, żony Zygmunta Starego, królowej Polski. Bona Sforza przybyła właśnie z Włoch i „przywiozła” do Polski warzywa i owoce: włoszczyznę, sałatę, szpinak, fasolę szparagową, brokuły, kalarepę, kalafiory, kapustę ... i jabłka. Skoro Bona przyjechała do Polski w 1518 roku (ślub z Zygmuntem Starym wzięła w roku 1517, w Neapolu), możemy przyjąć, iż jabłko gości w Polsce

królestwo garów
Drobiowe szaszłyki z grilla 255

Za oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i... 141

Niedawno pokazałam Wam sałatkę z brokułem i sosem czosnkowym ... na rozgrzewkę.   Bo wtedy było zimno i ta sałatka doskonale pasowała na taką pogodę. Ale dzisiaj, mam dla Was sałatkę zupełnie inną. Orzeźwiającą. Jest bardzo soczysta, słodka, ze zrównoważonym smakiem serka fety i czarnych oliwek. Nie podaję ilości składników, ponieważ to zależy od tego co kto lubi i jaki składnik

Kuchnia u Krysi
SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek) 454

dusić dalej pod przykryciem przez kolejne 10 minut. Następnie dodać sok z cytryny, całość wymieszać i gotować przez 2-3 minuty. Tak przygotowane mięso znakomicie komponuje się ze szparagami, brokułami, fasolkaĄ szparagową ale i innymi warzywami niskowęglowodanowymi. Smacznego! — BTW całości z użyciem wody (można podbić fat dodając więcej tłuszczu): 1530 g, 3247 kcal

Ola la LCHF
Bezglutenowy makaron z indykiem i szpinakiem 199

wybierzcie według własnego uznania. Tak samo pozostałe dodatki. Ja akurat wykorzystałam w przepisie szpinak, szczypiorek i sezam ale jeśli akurat nie macie tych składników pod ręką można je zastąpić brokułami, pieczarkami czy pietruszką. Cały urok tej potrawy polega na tym, że nie trzeba się w jej przypadku sztywno trzymać przepisu. Bezglutenowy makaron stir fry z indykiem i szpinakiem Dania typu

Book of spells
Cieciorka w sosie słodko-kwaśnym 192

podawać bezpośrednio po przygotowaniu, z ryżem, oprószoną drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób. Do dania można dodać cebulę, brokuł czy marchewkę. Biały cukier można zastąpić trzcinowym lub miodem, a natkę pietruszki - drobno posiekanym szczypiorkiem czy listkami świeżej kolendry. Potrawa ma wyrazisty słodko - kwaśny smak. Smak sosu można nieco złagodzić

Gospodyni Miejska
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 119

chili / mostek wołowy peklowany 12 dni / ser szwajcarski / kapusta kiszona/ sałata frezyjska / sos chimichuri). Danie główne wegetariańskie (Menu B) W daniu dla roślinożerców otrzymujemy chrupiące sezonowe warzywa, m.in. kalafiora, brokuły, szparagi i pomidory serwowane z przyjemnym kremowym sosem, granitą z koziego mleka i pudrem z orzechów laskowych (ten puder to jest sztos!). Danie jest przyjemne, chociaż jako zadeklarowany mięsożerca bardziej

Food Square

Proponowane wyszukiwania