gustu nie jednej osobie :) Zapraszam i Smacznego :) ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO ODWIEDZENIA I POLUBIENIA MOJEJ STRONKI https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło :) SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 🍲 1 Brokuł 🍲 2 Marchewki 🍲 6 łyżek kaszy jęczmiennej 🍲 3 ziela angielskie 🍲 2 liście laurowe 🍲 1 łodyga selera naciowego 🍲 2 łyżki drobno posiekanej natki 🍲 1 łyżka lubczyku
Gotowanie Patkipolskich ziemniaków i powiem Wam że są wyszły przepyszne, polecam gorąco. Są miękkie w środku i chrupiące po brzegach, bardziej delikatne niż same z ziemniaków. Podałam z surówką z brokułów i czarnej rzepy. Placki z manioku i ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePatrząc na to, co ostatnimi czasy publikuję na blogu, bardzo łatwo można domyślić się, że uwielbiam zupy – kremy. Zupa – krem z brokułów, czy zupa z czerwonej soczewicy to jedne z moich ulubionych przepisów. Zupy kocham za to, że można je bardzo szybko przygotować
Vegan TasteSzybka zdrowa sałatka. Zamiast kalafiora można dodać brokuł, ale wtedy korzystamy z makaronu świderki. Ser feta można zastąpić oscypkiem. Składniki ćwiartka małego kalafiora 20 pomidorków truskawkowych pół małej czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku oliwa extra virgin sok z cytryny 4 łyżki pokruszonego sera feta 250 g makaronu farfalle al limone sól pieprz Przygotowanie Kalafior blanszowałem. Pomidorki przepołowiłem, cebulę i czosnek
R'n'G Kitchengórki. Przyprawy: sól, biały pieprz i sok z cytryny i do lodówki. Naszykowałam warzywa. Moja magiczna zamrażalka jakoś ledwo się domyka ....Ale jestem już na etapie porządnego opróżniania jej. Brokuł, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, z lodówki wyciągnęłam marchew, którą pokroiłam w półplasterki, cebulę czerwoną tak samo i kapustę pekińską - ten sam koniec najtwardszy. Nie kroję tego to sałatek
Pieprzyć z Fantazjąpóźniej. Zrobiłam tak, by nie zostało. Pokroiłam kiełbaskę w drobną kostkę i podsmażyłam z porem i marchewką pokrojoną w talarki na patelni. Jak już się troszkę zeszkliło dodałam kalafior, brokuł, fasolkę i paprykę. Poddusiłam pod przykryciem i przyprawiłam do smaku. Gotowy farsz nakładałam na naleśniki i zwijałam w rulonik. Na koniec polałam sosem pieczeniowym ciemnym :D Ten sos świetnie komponuje
Pieprzyć z Fantazjąok.250g) – 2 jajka – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu naturalnego – tarty parmezan – 100 g czerwonej fasolki – 1/2 główki sałaty rzymskiej – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuł myjemy i gotujemy w osolonej wodzie – odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.Sałatę myjemy, osuszamy i poszarpaną wykładamy na talerz. Dodać pokrojone
I LOVE LIFELiście ponadto są bogate w witaminę C (dwa razy więcej niż w cytrynie), fosfor, wapń i żelazo. Dlaczego warto sięgać po ten składniki? mają silne działanie przeciwnowotworowe (silniejsze niż brokułu), działają odtruwająco i oczyszczająco, poprawiają trawienie i przemianę materii, są dobrym źródłem witaminy C (więcej niż w cytrynie), źródło żelaza i wapnia (więcej niż w szpinaku), wspomagają leczenie żółtaczki, regulują
365 dni dookoła kuchniłyżki masła ząbek czosnku garstka posiekanych ziół : koperku, mięty , natki pietruszki 250 ml kwaśnej śmietany sol pieprz makaron spaghetti ser Dziugas orzeszki piniowe listki ziół do dekoracji Przygotowanie Brokuły i szparagi ugotowałem w osolonej wodzie al`dente. Na patelni rozgrzałem masło, dodałem posiekany czosnek, zeszkliłem, dodałem zioła. Smażyłem ok. pół minuty. Zdjąłem z ognia i energicznie mieszając połączyłem ze śmietaną
R'n'G KitchenRisotto z kurczakiem i groszkiem to moja wersja popularnego w słonecznej Italii wersji tego dania. Do jego przygotowania wykorzystamy dosłownie kilka produktów. Co czyni zatem to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masełku małe pieczarki, kiełki, bekon i jajko w koszulce tylko dodają jej atrakcyjności. Na około 4 porcje: 1 szkl. kaszy jaglanej 300-350 g małych pieczarek mix kiełków (rzodkiewka, brokuł) boczek w plastrach (u mnie surowy) 4 jajka 3-4 łyżki majonezu (u mnie kielecki) 2-3 łyżki ketchupu łagodnego 1 mały ząbek czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz Kaszę przelewamy
Smaki Na Talerzuparze przekonały mnie argumenty zdrowotne. Ale jak się potem okazało te smakowe utwierdziły mnie w przekonaniu, że to właśnie tak warto przygotowywać obiad. Smaczny #ObiadBezMięsa Marchewka, kalafior i brokuły to trzy najlepsze moim zdaniem warzywa do gotowania na parze. Stałem się ich fanem, bo przygotowane w ten sposób smakują o niebo lepiej niż jakkolwiek inaczej. W sumie nie powinno
Fleksitarianizm.plidealnie nadają się do tego małe muszelki lub makaron nazwany gnocchi, choć prawdziwych gnocchi raczej nie przypomina Szukacie pysznych sałatek, zajrzyjcie do innych moich przepisów: – sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną
nietylkopasta.plminut, do czasu aż ryba będzie gotowa. Danie podajemy z zieloną sałatą i ziemniakami z wody. Taki sos pietruszkowy jest także idealny do warzyw na ciepło np. gotowanych brokułów, szparagów lub kalafiora. Sos pietruszkowy świetnie również smakuje z różnymi rodzajami mięs np.: pieczonym kurczakiem . Smacznego
Moja Książka Kucharska