'Waste Not, Want... Yes', czyli zielone pesto z łodyżek brokuła i orzechów włoskich...

'Waste Not, Want... Yes', czyli zielone pesto z łodyżek brokuła i orzechów włoskich...

'Waste Not, Want... Yes', czyli zielone pesto z łodyżek brokuła i orzechów włoskich...

Przygotuj  2-3 łodygi brokuła  (oczyść ze stwardniałych części i pokrój na plasterki) i  4 spore różyczki . Zagotuj wodę w niewielkim garnuszku i wsyp brokuły. Gotuj około 4 minut - powinny być al dente, ale nie rozgotowane. Odcedź i ostudź. Na patelni, rozgrzanej na średnim ogniu, tostuj  2/3 szklanki orzechów włoskich  w kawałkach. Uważaj, żeby nie przypalić! Zostaw do ostudzenia. Następnie wsyp do miski robota kuchennego, lub podręcznego 'siekacza' (mini-chopper) i posiekaj. Dodaj brokuł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.