Dziś, Drogi Czytelniku polecam Ci przepis na sernik z mascarpone, taki puszysty, delikatny w smaku, bardzo prosty w przygotowaniu. To sprawdzony przepis na sernik, niezwykle kremowy
Zasmakuj KuchniPrzepis na pyszne pierogi z kapustą i grzybami. Jak zrobić idealne ciasto? Wszystkiego dowiesz się z mojego przepisu. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji: >6 osób
karolgotujeTen piernik z bakaliami robi się u mnie w domu na każde Boże Narodzenie. Jest bogaty w dodatki i zawsze dłuży mi się czekanie, aż wreszcie
niecodziennikparyWśród naszych świąteczno-noworocznych propozycji na smaczne i tradycyjne potrawy znalazły się także gołąbki . Chociaż można je przygotowywać o każdej porze roku, mnie od zawsze kojarzą
niecodziennikparyCiasto francuskie daje bardzo dużo możliwości, a przede wszystkim pozwala tworzyć smakołyki w krótkim czasie. Choinka z ciasta francuskiego z dżemem dodatkowo bardzo ładnie się prezentuje
niecodziennikparyGroch z kapustą lub kapusta z grochem to danie zbudowane na trzech składnikach i pięciu przyprawach, które koniecznie musi pojawić się na wigilijnym stole. I to
niecodziennikparyNa wigilijnym stole w większości polskich domów pojawia się barszcz czerwony lub zupa grzybowa z dodatkiem uszek z grzybami . Bez tych malutkich, trójkątnych saszetek wypełnionych nadzieniem
niecodziennikparyProsta i smaczna zupa grzybowa , której nie powinno zabraknąć na wigilijnej kolacji. Ugotowaniu jej nie potrzeba poświęcać wiele uwagi, dlatego można ją robić w trakcie przygotowywania
niecodziennikparyMakówki z najprostszej wersji, ale tylko ta kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Od zawsze są u nas w domu na święta, dawniej odgrywały na wigilijnym
niecodziennikparyBez tego słodkiego deseru, jakim jest kutia nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu. W moim domu to danie nie gościło do czasu mojej nauki w liceum, kiedy
niecodziennikparyJeżeli ktoś nie ma czasu na pieczenie świątecznego sernika i makowca, może te ciasta połączyć w pysznym sernikomakowcu . Jego przygotowanie jest jeszcze szybsze, gdy kupimy mak
niecodziennikparyKeks to ciasto pełne bakalii, przez co jest ono tak smaczne i kolorowe. Dla mnie powinien być wyrośnięty, lekki i wilgotny, a owoce powinny stanowić jego
niecodziennikparyPaszteciki z kapustą kiszoną i grzybami są doskonałą przekąską na ciepło nie tylko na święta, ale także na rodzinne i towarzyskie spotkania. Podane z dobrym czerwonym
niecodziennikparyNa naszej stronie mamy już przepis na sernikomakowiec , ale to zupełnie inne ciasto od tego, które dzisiaj Wam proponujemy. Tutaj ziarenka maku zatopione są w ucieranym
niecodziennikparyBez kutii zrobionej z obtłuczonej pszenicy nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. Nie wszyscy jednak mogą cieszyć się smakiem tej słodkiej potrawy, osoby z nietolerancją glutenu
niecodziennikpary