ŚWIĄTECZNY DŻEM MANDARYNKOWY

ŚWIĄTECZNY DŻEM MANDARYNKOWY

ŚWIĄTECZNY DŻEM MANDARYNKOWY

Cześć! W Grecji sezon na mandarynki trwa, to korzystam i ja :) Dzisiaj mam dla Was taki szybki przepis, na świąteczny dżem mandarynkowy. Najlepszy i najzdrowszy bo przygotowany w domowym zaciszu. Dżem mandarynkowy z nutką cynamonu, goździka i lekkiej goryczki kusi kolorem i cudnym zapachem. Taki dżem świetnie się nadaje do świątecznych ciast i ciasteczek.  SKŁADNIKI: - mandarynki (1 kg.) - cukier (500 g.) - cynamon (1 laska) - goździki (2 szt.) - sok z połowy cytryny WYKONANIE: - Mandarynki obieramy, czyśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RITA food channel

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.