Sałatka śledziowa z porem W jesienne dni każdy ma ochotę na śledzie a najlepszy jest z porem. Taką sałatkę również możemy podać na Wigilię, szybko
Kulinarna ChwilaCiasto z herbatnikami, powidłami śliwkowymi, masą kajmakową i orzechami - taki pyszny bałagan! Składniki: 650 ml mleka, 2 łyżki cukru, 2 budynie śmietankowe, 50 g masła
Lena GotujeRyba po japońsku to jedna z moich ulubionych rybek z farszem, tuż obok słynnej ryby po grecku. Świetnie się sprawdza na wszelkiego rodzaju imprezach oraz jako
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 2 kg odgotowanych grzybów leśnych 4 marchewki 3 duże cebule ulubione przyprawy wedle uznania, u mnie 2-3 łyżeczki jarzynki 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka
czarrna od kuchniKotlety pod zimową kołderką Siedząc w domu mamy trochę więcej czasu. Możemy wymyślać różne kombinacje, propozycja moja to kotlety schabowe pod pyszną, puszystą kołderką.
Kulinarna ChwilaPyszne, bardzo proste w przygotowaniu kruche, piwne rogaliki. Z nadzieniem z ulubionej marmolady smakują wyśmienicie. Idealne na święta i różne okazje jak i na co dzień
Blog kulinarny S9.PLKotlet z kolorową niespodzianką Bajeczne kotlety mielone utulone soczystym, aromatycznym boczkiem, faszerowane papryką z brokułem. 9 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: ·
Kulinarna ChwilaSałatka PorLove Pyszna sałatka z porem, delikatną szynką, ogórkiem, który nada sałatce wyrazistego smaku. Sałatka idealna na drugie śniadanie do pracy. 8 porcji 15 minut
Kulinarna ChwilaDzień dobry :-) To ciasto chodziło już za mną od dawna. Po prostu uwielbiam go. Pamiętam jak byłam mała i z mamą chodziliśmy do cukierni na ulicy
kruche babeczkiRolada gołąbkowa w sosie meksykańskim Postanowiłam nie bawić się w zawijanie pojedynczo gołąbków, zrobiłam to w jednej roladzie. Składniki: ·
Kulinarna ChwilaMakaron z grzybami leśnymi to propozycja na szybki posiłek, do tego tani, sycący i smaczny. Makaron zawsze jest dobrym pomysłem na szybki obiad, u mnie często
Dorota SmakujePierogi ruskie – jedne z moich ulubionych, tuż po pierogach z kapustą i grzybami. Mięciutkie ciasto i wyrazisty farsz, to przepis na idealnie pierogi ruskie, które
Kulinarne PrzebojeKapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole . Ponadto można ją wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub kulebiaka
WegePrzepisPetits four pochodzą z Francji. Są tam serwowane jako deser po głównym posiłku. Petit fours to małe ciasteczka w formie krajanki. Łączą w sobie delikatny, cienki
Świat Ciasta