Pierogi ruskie – jedne z moich ulubionych, tuż po pierogach z kapustą i grzybami. Mięciutkie ciasto i wyrazisty farsz, to przepis na idealnie pierogi ruskie, które
Kulinarne PrzebojeKapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole . Ponadto można ją wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub kulebiaka
WegePrzepisPetits four pochodzą z Francji. Są tam serwowane jako deser po głównym posiłku. Petit fours to małe ciasteczka w formie krajanki. Łączą w sobie delikatny, cienki
Świat CiastaGóra "Michałków", odrobina śliwek i orzechów, a do tego czekoladowy smak zwieńczony subtelną nutą śmietanki. Wystarczy kawałek, a poziom endorfin rośnie i można zapomnieć o jesiennych
Bon appetit mon amieCiasta z owocami to moje ulubione desery. Z nich wszystkich, chyba najbardziej lubię te z wiśniami. Ten przepis to totalny hit - mogłabym piec na okrągło tylko
Prosty przepis naMiodowe ciasteczka z cynamonem a la pierniczki Lubicie domowe ciasteczka? My je uwielbiamy. Jesienią i zimą w moim domu zawsze pachnie cynamonem. Takie miodowe ciasteczka z
Słodkie okruszkiBłyskawiczna sałatka ze śledzi i fasoli. W oryginale była czerwona fasola, a ja dałam czarną, bo akurat taką miałam. Ogólnie sałatka pożywna i syta.
Kuchnia domowa AniJest coś bardzo uspokajającego w siekaniu i krojeniu. Te rytmiczne uderzenia nożem, możliwość skupienia się tylko na jednej , monotonnej trochę czynności. Do tego warto dołożyć zapach
Kuchnia Pełna EmocjiPolędwiczki z pieczarkami Soczystsze polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z pieczarkami. Składnik: · 1 polędwiczka wieprzowa · ½ kg pieczarek ·
Kulinarna ChwilaPyszny tort o klasycznym połączeniu smaków. Idealny na urodziny i na święta. Składniki (średnica 26cm): Biszkopt orzechowy: 4 jajka 150 g cukru 100 g
Kuchnia domowa AniZupa grzybowa z pesto Aromatyczna, smaczna, rozgrzewająca, sycąca – nic więcej do szczęścia nie trzeba. Pesto bazyliowe to włoska pasta z bazylii, orzechów, oliwy, sera dojrzewającego. Ma
Dorota SmakujeCiasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką – Nowe, pyszne ciasto makowe z czekoladą w Małej Cukierence. Wygląda bardzo apetycznie z różnymi warstwami. Jest wilgotne, aromatyczne, mocno
Mała CukierenkaJak sprawdzić czy jajko jest świeże? Jak ugotować jajka na twardo Jak gotować jajka by nie pękały Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Jajka sadzone
Dorota SmakujeSchabowe Króla Ludwiczka Czasami zostają nam kotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z
Kulinarna ChwilaCiasto poduszkowiec to pyszne połączenie czekoladowego ciasta z masą serową. Łatwe w przygotowaniu. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę serową
Blog kulinarny S9.PL