Była malinowa, jagodowa, gruszkowa, ananasowa teraz pora na ,,brzoskwiniową chmurkę’’. Coś pysznego dla miłośników bez i brzoskwiń! Pyszne ciasto brzoskwiniowe powstało dzięki uprzejmości marki , Helio Stovit
Podróż w kulinariaChoinka makowa to pomysł na błyskawiczny i efektowny makowiec, który może być oryginalną dekoracją świątecznego stołu! Dzięki uprzejmości zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z
Podróż w kulinariaPamiętam z dzieciństwa jak Mama robiła zrazy, w szczególności w Nowy Rok. Ze względu na nakład pracy przy ich robieniu były one raz – może dwa
dom-agi.plWigilijny piernik Jakie to święta jak nie ma zapachu piernika, pierniczków, ale czasami brak nam czasu, dlatego mam
Kulinarna ChwilaBrukselka smażona Bardzo lubię warzywa stir-fry – krótko smażone na dobrym oleju lub ghee na mocno rozgrzanej patelni. Tracą swoją surowość, ale zachowują jędrność, olej i
Dorota SmakujeW zeszłym sezonie przekładałam piernik dojrzewający masą orzechową oraz powidłami. W tym roku obowiązkowo powtórka! Składniki: 300 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki śmietanki 30
Kuchnia domowa AniNa świąteczny stół polecam pyszne kruche ciasteczka. Obłędne w smaku i cudownie pachnące. Wiem, że nie każdy lubi i nie każdy piecze pierniczki, a takie ciasteczka
IzabelawkuchniRyba po japońsku to pożywne, sycące danie, które smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie to poznaliśmy u naszej Kuzynki, która przygotowuje je na
niecodziennikparyUwielbiam grzańce, szczególnie zimnymi jesiennymi wieczorami czy mroźną zimą. Grzaniec nie musi być na alkoholu. Jest to super przepis dla mam karmiących czyli mnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldUwielbiam grzańce, szczególnie zimnymi jesiennymi wieczorami czy mroźną zimą. Grzaniec nie musi być na alkoholu. Jest to super przepis dla mam karmiących czyli mnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldNie wyobrażam sobie świat bez domowych wyrobów, szczególnie pasztetu, który wręcz uwielbiam. Tym razem pokusiłam się o dodatek a mianowicie śliwki suszone, które
Życie zaczyna się w kuchniCiasto a'la brownie pyszne, mocno aromatyczne z przyprawą do piernika, z dużą ilością czekolady, druga jaśniejsza warstwa z masłem orzechowym z migdałów, polane sowicie czekoladą
SMYKWKUCHNISkładniki: ok. 500 g schabu ok. 600 g kapusty kiszonej ok. 600 g kapusty białej 40 g suszonych grzybów 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2
czarrna od kuchniPiernik to obowiązkowe ciasto na naszym Bożonarodzeniowym stole, a zapach i smak uświadamiają nam dlaczego to już tradycja, a nie tylko ciasto. Nie zawsze mamy jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!