Dzisiaj przychodzę do Was z przepysznymi ciasteczkami kruchymi, dość długo zajęło mi znalezienie idealnych proporcji, ale mam je! Przepyszne kruche ciasteczka, które smakują, jak takie kruche
SMYKWKUCHNICiasto marchewkowe kojarzy się nam z późną jesienią i zimowymi popołudniami. Jest idealną, słodką, zdrową przekąską, ze składników dostępnych w każdym sklepie. Ciasto marchewkowe bardzo wdzięcznie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka śledziowa z buraczkami i jabłkiem Lubicie sałatki? Ja uwielbiam. Dziś mam dla Was przepis na prostą sałatkę śledziową z buraczkami i jabłkiem. Sałatkę można przygotować
Słodkie okruszkiPrzepis ciasta na pierogi dostałam od córki ,u której jadłam przepyszne pierogi. Nigdy wcześniej nie jadłam tak smacznych. Teraz w swojej kuchni wykorzystuję ten przepis, dzięki
Olcia gotuje!Śledzik jest pyszny pod każdą postacią 😍 dziś pyszna ale szybka sałatka. Sprawdzi się na imprezę,na stół wigilijny, pasująca praktycznie na każdą okazję, polecam
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepis na muffinki z czekoladą. Idealne, super proste do zrobienia babeczki czekoladowe na każdą okazję. Są fantastyczne, miękkie i smaczne. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji
karolgotuje[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 380 g mąki 150 g miodu 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 2
Domowy Smak JedzeniaDrożdżowy chlebek czekoladowy ze śliwkami można inaczej nazwać drożdżową roladą czekoladową ze śliwkami. Najlepszy jest w dzień upieczenia. Można go przygotować w bardziej świątecznej wersji i
Passions hobbies lifeJeśli lubicie śledzie i marynowane grzybki - tatar ze śledzia z pewnością Wam posmakuje. Przepis na tatar ze śledzia jest bardzo prosty i nawet osoba początkująca w
babka w formieByła malinowa, jagodowa, gruszkowa, ananasowa teraz pora na ,,brzoskwiniową chmurkę’’. Coś pysznego dla miłośników bez i brzoskwiń! Pyszne ciasto brzoskwiniowe powstało dzięki uprzejmości marki , Helio Stovit
Podróż w kulinariaChoinka makowa to pomysł na błyskawiczny i efektowny makowiec, który może być oryginalną dekoracją świątecznego stołu! Dzięki uprzejmości zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z
Podróż w kulinariaPamiętam z dzieciństwa jak Mama robiła zrazy, w szczególności w Nowy Rok. Ze względu na nakład pracy przy ich robieniu były one raz – może dwa
dom-agi.plWigilijny piernik Jakie to święta jak nie ma zapachu piernika, pierniczków, ale czasami brak nam czasu, dlatego mam
Kulinarna ChwilaBrukselka smażona Bardzo lubię warzywa stir-fry – krótko smażone na dobrym oleju lub ghee na mocno rozgrzanej patelni. Tracą swoją surowość, ale zachowują jędrność, olej i
Dorota SmakujeW zeszłym sezonie przekładałam piernik dojrzewający masą orzechową oraz powidłami. W tym roku obowiązkowo powtórka! Składniki: 300 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki śmietanki 30
Kuchnia domowa Ani