W związku ze zbliżającymi się świętami, postanowiłam zrobić zestawienie 6-ciu propozycji na wykonanie wafli, w różnych formach i smakach. Wszystkie przepisy są bardzo proste w
Blog kulinarny S9.PLMandarynki to niekwestionowany symbol świątecznego czasu. Kiedy byłam mała, tradycją było wkładanie kilku tych aromatycznych cytrusów do prezentowych paczek wraz z garścią włoskich orzechów. No i
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSkładniki: (na około 40-45 orzeszków) 230 g mąki 50 g cukru 110 g masła 1 jajko szczypta proszku do pieczenia krem: 1/2 szklanki mleka 100
czarrna od kuchniCiasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 100 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy
czarrna od kuchniCoraz bliżej Święta... Nie może zabraknąć słodkości z dodatkiem przyprawy do piernika. Te muffinki są strzałem w dziesiątkę. Dzieci były zachwycone ;-) Składniki (na 12-16
Kuchnia domowa AniSerniki uwielbiam – uwielbiam jeść i uwielbiam zapach pieczonego sernika, który unosi się po domu. Najpopularniejszy u nas jest sernik z brzoskwiniami i je również przemyciłam
dom-agi.plWszystkim, którzy nie chcą, albo nie lubią czekać, polecam miękkie pierniki , które po wyciągnięciu z pieca nadają się od razu do zjedzenia. Puszyste, delikatne, z nutą
Słodki sentymentW tym roku mocno wzięliśmy sobie za zadanie, by pomóc Wam w szukaniu pomysłów na prezenty świąteczne. Ostatnio pisaliśmy o kilku propozycjach kosmetycznych, o których możesz
Pink EnvelopeCiasto rodzynkowe to jedno z popisowych ciast z notesu mojej mamy. Puszysty czekoladowy biszkopt w połączeniu masą budyniową oraz rodzynkami nasączonymi w aromatycznym pączu. Do tego
Blog kulinarny S9.PL[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na spód sernika: 150 g pierników w lukrze bez nadzienia 50 g masła wykonanie: Pierniki rozdrabniamy
Domowy Smak JedzeniaPostny barszcz czerwony w wielu rejonach Polski podawany jest z uszkami nafaszerowanymi grzybami, jako pierwsza potrawa na wigilijnym stole. W wielu rodzinach gotuje się barszcz zabielany
Pieprzyć z FantazjąGdy pieczemy kruche ciasteczka to często pozostają nam białka. Polecam wykorzystać je do upieczenia tego ciasta z samych białek. Ciasto jest pyszne i takie mięciutkie. Dodałam
IzabelawkuchniJeśli lubicie przyprawy korzenne i chętnie dodawalibyście je nie tylko do piernika, to mam dla Was coś specjalnego. Pyszne muffinki piernikowe z nadzieniem z domowego dżemu
CiastkozercyCo jest tradycją na bożonarodzeniowym stole? Pierogi wigilijne! Myślę, że w tej kwestii zgodzi się ze mną każdy. Jest to tradycyjna polska potrawa, która cieszy się
Kulinarne Przeboje