boże narodzenie - 15128 przepisów (strona:248/1009)

Piernik z polewą czekoladową i dżemem 122

Piernik to jedno z ciast, którego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Na blogu znajdziecie już przepis na pyszne pierniczki, oraz na piernik z pyszną masą

To co lubię - gotuję i polecam
Seromakowiec 112

Seromakowiec to połączenie sernika i makowca, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Długo zachowuje świeżość i wbrew pozorom przygotowuje się go całkiem szybko. Możecie zrobić go z

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi 172

Jeśli lubicie smak i konsystencję tradycyjnych serników to zapraszam po przepis na taki właśnie sernik. Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi lub jeśli lubicie pomarańczowej skórki

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego 103

Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego to sernik, który przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga zbyt wielu kulinarnym umiejętności. To sernik, który pięknie wyrasta i nie

To co lubię - gotuję i polecam
Dwukolorowy sernik – łaciaty. 98

Ten sernik jest po prostu pyszny, tak można go określić jednym zdaniem. Wymaga trochę pracy, ale na specjalne okazje będzie idealny. Najlepiej smakuje 2, 3 dnia

To co lubię - gotuję i polecam
Makowiec japoński – makowiec z jabłkami. 122

Makowiec japoński od lat gości na wielu świątecznych stołach. Jest bardzo smaczny, a dodatek jabłek powoduje, że jest wilgotny. Dodając do niego dowolne składniki (np. orzechy

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 157

Sernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem

To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie w sosie tatarskim. 99

Przepis na śledzie solone w sosie tatarskim. Z dodatkiem marynowanych grzybków i ogórków konserwowych. Do przepisu możecie użyć marynowane grzyby, które w tym roku część z

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 97

Sernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg

To co lubię - gotuję i polecam
Pralinki kokosowe. 95

Delikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 99

Przeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu

To co lubię - gotuję i polecam
Danie Pana Stróża 174

Danie Pana Stróża Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią, nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki   z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie

Kulinarna Chwila
Udka z kurczaka po kujawsku. 109

Kurczak po kujawsku to sposób na kruche, soczyste mięso z lekko pikantną i chrupiącą skórką. Dobry pomysł na urozmaicenie zwykłych pieczonych udek. Przepis jest bardzo prosty

Kuchnia z widokiem na ogród
Danie Księżniczki Sisi 110

Danie Księżniczki Sisi Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem. Składniki

Kulinarna Chwila
Gęś w sosie z owocami 110

Gęś wyszła rewelacyjna, polecam wszystkim. Nasze polskie gąski to najlepszy materiał na mięsko, mniam. Ja upiekłam tylko pałki, piersi. Resztę mięsa przeznaczyłam na pasztet. Napiszę przepis

Kuchnia Pokoleń