Piernik to jedno z ciast, którego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Na blogu znajdziecie już przepis na pyszne pierniczki, oraz na piernik z pyszną masą
To co lubię - gotuję i polecamSeromakowiec to połączenie sernika i makowca, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Długo zachowuje świeżość i wbrew pozorom przygotowuje się go całkiem szybko. Możecie zrobić go z
To co lubię - gotuję i polecamJeśli lubicie smak i konsystencję tradycyjnych serników to zapraszam po przepis na taki właśnie sernik. Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi lub jeśli lubicie pomarańczowej skórki
To co lubię - gotuję i polecamSernik z dodatkiem mleka skondensowanego to sernik, który przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga zbyt wielu kulinarnym umiejętności. To sernik, który pięknie wyrasta i nie
To co lubię - gotuję i polecamTen sernik jest po prostu pyszny, tak można go określić jednym zdaniem. Wymaga trochę pracy, ale na specjalne okazje będzie idealny. Najlepiej smakuje 2, 3 dnia
To co lubię - gotuję i polecamMakowiec japoński od lat gości na wielu świątecznych stołach. Jest bardzo smaczny, a dodatek jabłek powoduje, że jest wilgotny. Dodając do niego dowolne składniki (np. orzechy
To co lubię - gotuję i polecamSernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na śledzie solone w sosie tatarskim. Z dodatkiem marynowanych grzybków i ogórków konserwowych. Do przepisu możecie użyć marynowane grzyby, które w tym roku część z
To co lubię - gotuję i polecamSernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg
To co lubię - gotuję i polecamDelikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą
To co lubię - gotuję i polecamPrzeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu
To co lubię - gotuję i polecamDanie Pana Stróża Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią, nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie
Kulinarna ChwilaKurczak po kujawsku to sposób na kruche, soczyste mięso z lekko pikantną i chrupiącą skórką. Dobry pomysł na urozmaicenie zwykłych pieczonych udek. Przepis jest bardzo prosty
Kuchnia z widokiem na ogródDanie Księżniczki Sisi Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem. Składniki
Kulinarna ChwilaGęś wyszła rewelacyjna, polecam wszystkim. Nasze polskie gąski to najlepszy materiał na mięsko, mniam. Ja upiekłam tylko pałki, piersi. Resztę mięsa przeznaczyłam na pasztet. Napiszę przepis
Kuchnia Pokoleń