Śmietanowiec z orzechami i czekoladą to kolejny skarb odkryty w starym zeszycie. Świetny przekładaniec, który każdego dnia jest coraz lepszy. Ma się wrażenie, że ciasto dojrzewa z czasem. Wymaga trochę czasu, ale zapewniam, że warto. Śmietanowiec przygotowuje się w trzech etapach – najpierw pieczemy ciasta, następnie przygotowujemy masę i na koniec czekoladę. Składniki na 3 blaty ciasta: 750 dag mąki 2 jajka, 1 mały proszek do pieczenia 200 g masła ¾ szklanki cukru 200 g śmietany kwaśnej (12% lub 18%) Z podanych... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...