drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli 6 łyżek mielonego twarożku 6 kostek gorzkiej czekolady 6 łyżek konfitury z moreli i jabłek (lub innej) maliny, jagody, borówki jadalny złoty brokat glassa balsamiczna Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białko ubijamy ze szczyptą soli. Gdy będzie już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli dosypujemy po łyżce
Mienta blogpołączenia moich miłości powstał deser, dla mnie wręcz deser bogów, który i Wy koniecznie musicie spróbować! Oczywiście, mango możecie wymienić na inny Wasz ulubiony owoc (również polecam jagody, czy borówki!), ale takie połączenie jest jak najbardziej idealne! Składniki: - 120g tapioki (granulatu z tapioki) - 375+100ml wody - 200ml mleczka kokosowego - 1 mango - pół łyżeczki cynamonu *opcjonalnie: 1 łyżka ksylitolu, wiórki
Be Fit Be Strongszkl wrzątku 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan fixy (można pominąć) 3-4 łyżki cukru pudru Wierzch: 2 galaretki brzoskwiniowe 3 banany 3 brzoskwinie borówki lub inne owoce 1. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szkl wrzątku. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szkl wrzątku. Odstawić obie do ostygnięcia. 2. Biszkopt: Białka ubić i nie przerywając
Kto ugości moich gości?pojawia się jednak kłopot niewymieszanego i nierozpuszczonego cukru. Dlatego proponuję wykonanie ratafii z syropem. Składniki : różne owoce sezonowe (w ilości do 75 dag), np.: truskawki poziomki (niewiele) porzeczki jagody borówki (niewiele) wiśnie czereśnie brzoskwinie nektarynki maliny jeżyny aronia (przemrożona) jabłka ze skórą gruszki ze skórą śliwki garść owoców dzikiej róży (przemrożone) garść owoców głogu (najpierw ususzyć) 2 pomarańcze ze skórką
Weekendy w domu i ogrodziewtedy przeżyć bez obiadu :) Składniki(334 kalorie): 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej lub filtrowanej 4 łyżki stołowe nasion Chia 1/2 szklanki naturalnego, beztłuszczowego jogurtu greckiego 1/2 szklanki jagód lub borówki amerykańskiej 3 szklanki posiekanych liści jarmużu (bez łodyg) 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujechciałam coś zdrowego podać na śniadanie. Zrobiłam Mus z owoców z porcją antyoksydantów no i oczywiście dobra porcja błonnika z siemienia. Będziemy piękne i młode:) Składniki: maliny borówka amerykańska cukier trzcinowy do smaku po dwie łyżeczki mielonego siemienia lnianego na porcję listki melisy Składniki blendujemy. Można schłodzić lub dodać kruszony lód
AZgotuj!Zblendowałam dziś borówki amerykańskie i chciałam z nich zrobić galaretkę. Zmiksowałam poczekałam i nie musiałam dodawać żelatyny, bo mus sam zrobił się taki, że można było nożem kroić pektyny zrobiły swoje. Bez dodatku cukru
AZgotuj!Gryczanki. Chciałam z nich coś przygotować bo znakomicie pasują na śniadanie, do jogurtu, owoców - ale one bronią sie same. Są pyszne same w sobie. Przygotowałam letnią sałatkę owocową: borówki amerykańskie morele sok z pomarańczy kilka listków mięty Gryczanki o smaku miodowym Miewam problemy ze spadkiem cukru. Zawsze noszę przy sobie coś "małego" do zjedzenia. Najczęściej
AZgotuj!cytryny - szczypta soli - 6 białek Masa - 250g serka mascarpone - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 500 ml śmietanki kremowej 36% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fix - owoce: truskawki, borówki - polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną. Przekładamy bezę do okrągłej formy wyłożonej
Pan i Pani Smith w kuchnijedna! W tym momencie dotarło do mnie, że mam zwierzątko, takie balkonowe. Nie mogę jeszcze rozgryźć tych istot. Poprzednie dwie żarły miętę, przechadzały się po rozmarynie. Ponadgryzały liście borówki amerykańskiej i szałwię. A ta? Popróbowała świeżo wyrośniętą rukolę, ale chyba jej nie smakowało, za to widocznie urzekła ją bazylia. Gdzie się to w niej mieści? Imponujący apetyt! Kurcze
Blondynka Gotujejednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki
królestwo garówowsianka na mleku owsianym z morelami*, borówkami* i pistacjami~ *owoce także w środku Pistacji nie jadłam całe wieki. Prawie zapomniałam jak smakują :o Cudownie było dzisiaj przypomnieć sobie ten smak :D Poza tym slone pistacje idealnie skomponowały się ze słodką owsianką :) Trzymajcie kciuki za dzisiejszą pogodę, bo mam w planach po południu rower z kolegą, a wieczorem sesję plenerową
breakfast of dreamsdać organizmowi. Odmianą dla tradycyjnych owoców jest ich koktajlowy mix. Wystarczy wrzucić do wysokiego naczynia ulubione owoce, trochę mleka, jogurtu albo wody i włączyć blender. Dziś połączyłam żółtego melona, borówki i truskawki. Pyszności. Idealne na lekką kolację lub drugie śniadanie. Pytanie do publiczności !!! Twój ulubiony mix smaków
Mój Smak na Życierozpieścili nas wczoraj zwykłym, aczkolwiek ciekawym w sposobie, śniadaniem z belVitą, gdzie zostaliśmy zasypani ich ciasteczkami wraz z jogurtem, orzechami i toną świeżych owoców takimi jak: malinki, jeżynki i borówki. Już czekam na kolejną edycję SeeBloggers! Jeżeli jesteście zainteresowani kilkoma zdjęciami z tego spotkania, znajdziecie je na samym dole posta. A dziś, chciałabym zaprezentować Wam lemoniady. Pogoda jest jaka jest
Be Fit Be Strongłyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu naturalnego (odradzam grecki) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 białka 1 szklanka borówek leśnych 1/2 szklanki malin 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x35cm. Powierzchnię wyrównujemy, nakłuwamy widelcem i pieczemy
Kuchnia domowa Ani