pół, orzechy nerkowca oraz migdały. Posypać sezamem, słonecznikiem i posiekaną suszoną żurawiną. Całość polać miodem. Owsiankę można podawać z dowolnymi świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, borówkami itp. Smacznego
Fit-aminałyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego, szczypta soli. Farsz: Twaróg półtłusty, Gęsty jogurt, Brązowy cukier, Esencja waniliowa, Skórka otarta z 1/2 pomarańczy (wcześniej wyszorowanej i sparzonej). Do podania: Owoce borówki amerykańskie, Kwiaty jasnoty białej, Listki stewi lub mięty, Syrop z fiołków lub inny domowy syrop owocowy (opcjonalnie). Przygotowanie: Składniki ciasta zmiksować blenderem i odstawić na 15 minut. Jeśli będzie zbyt gęste
SzczyptaSmaQbiałek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna 500 ml śmietany 36 % likier czekoladowy czekolada mleczna ulubione owoce ( u mnie truskawki,borówki i smoczy owoc) Sokiem z cytryny natrzyj miskę i wlej do niej białka. Ubij je na sztywna piane, stopniowo dodając cukier. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet- miksuj przez minutę. Na papierze
Wielki apetytKinderball. Ja zrobiłam je dla mojej 6-latki do szkoły, jako drugie śniadanie. Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g borówek 3 jajka 100 g cukru 250 ml mleka 125 masła Sposób przygotowania: Rozpuszczone, przestudzone masło wymieszaj mikserem z jajkami, mlekiem i cukrem. Dodaj pozostałe składniki. Gdy masa będzie już gładka
Wielki apetytcukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Dodatki: 300-400 g rabarbaru 1 jabłko garść jagód (u mnie mrożone borówki) Kruszonka: 4 duże łyżki mąki 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki masła Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto umieszczamy w misce i wszystko miksujemy (tak po prostu) 2. Ciasto wylewamy
Kuchnia domowa Anipolewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?! Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku
Moje Qulinariapółtwardą konsystencję. Kusi słodyczą bezy i kwaskową nutą świeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy
Bon Ton ItaliaProdukty: 100 g borówki amerykańskiej 1 szklanka maślanki lub kefiru naturalnego /schłodzonego/ 1 łyżka miodu lub cukru pudru kilka listków mięty
Ugotujmy Cośszkl. maślanki 1/2 szkl. jogurtu greckiego 2 jajka 3 łyżki stopionego masła 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: mały jogurt naturalny truskawki lub maliny banan oczywiście mogą też być inne owoce: borówka amerykańska, jagody, morele, brzoskwinie... miód lub golden syrop cukier puder W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej misce delikatnie mieszamy mokre składniki: maślankę, jajka, jogurt. Do składników suchych wlewamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/uzyskać mąkę jaglaną lub owsianą wystarczy zmielić kaszę jaglaną lub płatki owsiane w młynku do kawy. Najlepiej podać je z czymś słodkim lub kwaśno-słodkim. Nam smakowały z brzoskwiniami, borówkami, płatkami migdałowymi, dżemem truskawkowym i syropem klonowym. Inspiracja od anappleeveryday . Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej ½ szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Qlinarnie i Qlinarniestwierdziłam, że zamiast tradycyjnego urodzinowego tortu zaproponuję ciasto, które swoim wyglądem niezmiernie kojarzy się z lasem. Zielone jak mech, przystrojone czerwonymi owocami granatu kojarzącymi się z leśnymi borówkami. Mamo, Tato - jeszcze raz: Wszystkiego Najwspanialszego ! <3 Składniki: Ciasto: 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki
Taste Therapygalaretkowe w słoiczkach SKŁADNIKI: (na 2-3 porcje) 1 galaretka cytrynowa 9 truskawek 3 łyżki jogurtu truskawkowego 3 łyżki suszonej żurawiny ulubione owoce: u mnie 3 łyżki borówek amerykańskich 2 żółte kiwi 2 żółte śliwki PRZYGOTOWANIE: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Zastygniętą kroimy na kawałki i rozdzielamy do słoiczków. Truskawki miksujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiróżowe, raz fioletowe, a czasem zielone czy pomarańczowe. Każde cieszy oko. Fioletowe napoje z dodatkiem jagód szczególnie polecam osobom, które dużo czasu spędzają przed komputerem – jagody i borówki szczególnie dobrze wpływają na nasze oczy dzięki antocyjanom. Jeśli macie zmęczone, przekrwione oczy – zafundujcie sobie takie smoothie raz na jakiś czas. Smoothie z jagodami, bananami i kakao: 1 szklanka leśnych
Poezja smakuPyszny, zdrowy deser. Robi się go ekspresowo, jeszcze szybciej zjada :) U mnie z truskawkami, ale świetnie będzie smakował również z malinami czy borówkami, co kto lubi :) Takie łatwe, a takie dobre ;) Polecam! Składniki: 250 g truskawek 200 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 75 g jogurtu greckiego cukier puder do smaku granola Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć. Twaróg połączyć
Domowa cukiernia Ewy