polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?! Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku
Moje Qulinariapółtwardą konsystencję. Kusi słodyczą bezy i kwaskową nutą świeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy
Bon Ton ItaliaProdukty: 100 g borówki amerykańskiej 1 szklanka maślanki lub kefiru naturalnego /schłodzonego/ 1 łyżka miodu lub cukru pudru kilka listków mięty
Ugotujmy Cośszkl. maślanki 1/2 szkl. jogurtu greckiego 2 jajka 3 łyżki stopionego masła 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: mały jogurt naturalny truskawki lub maliny banan oczywiście mogą też być inne owoce: borówka amerykańska, jagody, morele, brzoskwinie... miód lub golden syrop cukier puder W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej misce delikatnie mieszamy mokre składniki: maślankę, jajka, jogurt. Do składników suchych wlewamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/uzyskać mąkę jaglaną lub owsianą wystarczy zmielić kaszę jaglaną lub płatki owsiane w młynku do kawy. Najlepiej podać je z czymś słodkim lub kwaśno-słodkim. Nam smakowały z brzoskwiniami, borówkami, płatkami migdałowymi, dżemem truskawkowym i syropem klonowym. Inspiracja od anappleeveryday . Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej ½ szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Qlinarnie i Qlinarniestwierdziłam, że zamiast tradycyjnego urodzinowego tortu zaproponuję ciasto, które swoim wyglądem niezmiernie kojarzy się z lasem. Zielone jak mech, przystrojone czerwonymi owocami granatu kojarzącymi się z leśnymi borówkami. Mamo, Tato - jeszcze raz: Wszystkiego Najwspanialszego ! <3 Składniki: Ciasto: 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki
Taste Therapygalaretkowe w słoiczkach SKŁADNIKI: (na 2-3 porcje) 1 galaretka cytrynowa 9 truskawek 3 łyżki jogurtu truskawkowego 3 łyżki suszonej żurawiny ulubione owoce: u mnie 3 łyżki borówek amerykańskich 2 żółte kiwi 2 żółte śliwki PRZYGOTOWANIE: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Zastygniętą kroimy na kawałki i rozdzielamy do słoiczków. Truskawki miksujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiróżowe, raz fioletowe, a czasem zielone czy pomarańczowe. Każde cieszy oko. Fioletowe napoje z dodatkiem jagód szczególnie polecam osobom, które dużo czasu spędzają przed komputerem – jagody i borówki szczególnie dobrze wpływają na nasze oczy dzięki antocyjanom. Jeśli macie zmęczone, przekrwione oczy – zafundujcie sobie takie smoothie raz na jakiś czas. Smoothie z jagodami, bananami i kakao: 1 szklanka leśnych
Poezja smakuPyszny, zdrowy deser. Robi się go ekspresowo, jeszcze szybciej zjada :) U mnie z truskawkami, ale świetnie będzie smakował również z malinami czy borówkami, co kto lubi :) Takie łatwe, a takie dobre ;) Polecam! Składniki: 250 g truskawek 200 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 75 g jogurtu greckiego cukier puder do smaku granola Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć. Twaróg połączyć
Domowa cukiernia Ewytort orzechowo czekoladowy tort biszkoptowo-czekoladowy ze śmietaną i owocami tort orzechowo wiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym
królestwo garówpisma Falstaff. Świetne Pinot Noir, dojrzewane i leżakowane w beczkach, dzięki czemu to wino zyskuje niezwykle subtelny i łagodny smak ale posiadające silną strukturę. Przeważają nuty czarnych jagód, borówek,jeżyn i kawy. Świetnie się uzupełnia właśnie m-in z jagnięciną i sprawiające dużą przyjemność. Cena 76 pln Czosnek, kumin i ostra papryka - pinot noir złagodzi w ustach ten smaki ostrości
królestwo garówPrzepis II – łatwiejszy, też kruche 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 400 ml śmietany kremówki 30%, 2 – 3 łyżki cukru pudru maliny, jagody, borówki, porzeczki.... Wykonanie w przypadku obu przepisów takie samo. Wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą
królestwo garówagrest marynowany z pieprzem borówki z gruszkami brusznice z gruszkami brzoskwinie w occie cedr kandyzowany czereśnie marynowane z imbirem czereśnie w occie galaretka z pigwy gruszki w occie grzyby duszone w słoikach grzyby suszone kiszone pomidory z papryką konfitura z brzoskwiń konfitura z czerwonych pomarańczy konfitura z mirabelek konfitura z morwy konfitura z orzechów włoskich kwas
królestwo garówmiękkiego masła, masa serowa: 50 g miękkiego masła, 3 żółtka, skórka otarta z 1 limonki, 150 g cukru pudru, 750 g sera białego półtłustego mielonego, 450 g borówek amerykańskich Migdały i batoniki zmiksować, wymieszać z miękkim masłem. Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Ciasto rozłożyć na dnie tortownicy, docisnąć. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Masło z żółtkami utrzeć
królestwo garów