boczek - 14002 przepisów (strona:626/934)

Bułki zapiekane z wędliną i serem 86

śniadanie lub kolację. Świetny sposób na wykorzystanie bułek które straciły już swoją świeżość. Zapewniam że znikają z talerza w mgnieniu oka. 2 bułki np. kajzerki 4 plastry szynki lub boczku wędzonego 4 plastry żółtego sera może też być np. camembert Masło do posmarowania dowolne warzywo np. cebulka, pomidor, ogórek konserwowy Opcjonalnie oregano suszone lub bazylia Bułki posmarować z każdej strony

Andzia Pichci
Risotto z krewetkami 112

dwoje;) Polecam również przepisy na inne potrawy z ryżem i kaszą: Risotto ze szpinakiem   Risotto z borowikami i szałwią Pilaw z kurczakiem Chłopskie kaszotto Pęczotto z grzybami i boczkiem   Pilaw prawie uzbecki    Risotto z krewetkami Składniki na 2 porcje: 300g krewetek (najlepiej świeżych, całych) albo 200g krewetek obranych mrożonych 1 nieduża szalotka 100g ryżu do risotta

Obiad gotowy
Carbonara z sosem z mascarpone 50

gotowe w kilkanaście minut. Składniki: makaron boczuś 30 dkg cebulka czosnkowa czosnek 1 duży ząbek 2 jajka serek carbonara sól i świeży pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotuj, drobno pokrojony boczek podsmaż na patelni, dodaj cebuli i wszystko duś na koniec dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę. W miedzyczasie do miski daj jajka i mascarpone. Ubij mikserem. Jakby było za gęste

Wasze Przepisy
Tosty à la pizza – pyszne kanapki na ciepło 82

minut. Tosty à la pizza – pyszne kanapki na ciepło Zobacz inne przepisy na tosty: Tosty francuskie z piekarnika – śniadanie na wypasie Grillowane tosty z jajkiem na twardo Tosty z boczkiem i jajkiem sadzonym – najlepszy pomysł na śniadanie Tosty hawajskie – przepis na tosty z ananasem Tosty francuskie Jajecznica na tostach Artykuł Tosty à la pizza – pyszne kanapki na ciepło pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Pieczona karkówka – przepis 121

15min. przed końcem pieczenia ściągamy pokrywkę z naczynia żaroodpornego aby karczek ładnie się zarumienił z wierzchu. Gotowe pieczona karkówka – przepis SCHAB PO BAŁKAŃSKU Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Sałatka tortellini ze szpinakiem i bekonem – przepis Tarta z lemon curd i bezą – przepis Artykuł Pieczona karkówka – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kremowa zupa selerowa z dodatkiem cytryny i chrzanu 67

smaku. Podawać od razu, np. z posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Smacznego! Zupa świetnie smakować będzie również z dodatkiem grzanek czy pieczonych ziemniaków, a w wersji niewegańskiej z chrupiącym boczkiem lub jajkiem gotowanym na twardo. W wersji zgodnej z dietą niełączenia, sok z cytryny zastąp 1 – 2 łyżeczkami białego octu winnego lub octu jabłkowego. The post Kremowa zupa selerowa

Even Better Food
Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane 74

gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane Zobacz inne przepis na proste dania z ziemniaków: Kotlety ruskie – przepis na tani obiad Frytki belgijskie z piekarnika Babka ziemniaczana z boczkiem Prosta zapiekanka z ziemniaków Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem Pieczone ziemniaki z twarogiem Artykuł Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z choriso i szpinakiem 146

Dodaj do koszyka Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony –  makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z kurkami –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką

nietylkopasta.pl
Barszcz „Ukraiński” 93

Polecam szczególnie teraz w okresie po świątecznym i po sylwestrowym, kiedy prostota jest najlepsza składniki: 0,3 kg szpondru wołowego 0,3 żeberek wieprzowych kawałek wędzonej skórki od swojskiego boczku lub innej wędzonki dla aromatu 4 ząbku czosnku 6 czerwonych buraków , średniej wielkości 2 marchewki średniej wielkości 2 korzenie pietruszki 1/2 małego selera korzeniowego ćwiartka małej główki kapusty 2 łyżki

Ogrodnik w podróży
Pasztet z mięsa z rosołu 834

Zastanawiacie się co zrobić z mięsem z rosołu? Wykorzystaj je do zrobienia pysznego pasztetu! Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso mieszane z rosołu do tego gotuję nieduży boczek razem z marchewką, pietruszką i selerem. Cebulę krótko gotuję, żeby się nie rozpadła. Mięso przestygnięte mielę dwa razy, na koniec przekręcam warzywa i dwie bułki namoczone wcześniej w wywarze w którym gotowało się

Wasze Przepisy
Karkówka wieprzowa w sosie własnym 97

picia… Zapraszamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na dania obiadowe. Polecamy przepisy na: udka z kurczaka pieczone na kapuście z grzybami , kraszankę, czyli pyszne ziemniaki z patelni z boczkiem, golce – kaszubski specjał z ziemniaków , oraz zupę ogórkową na żeberkach . Życzymy smacznego! Artykuł Karkówka wieprzowa w sosie własnym pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Makaron z pesto z awokado i rukoli 68

minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy: – makaron z pesto i pomidorkami – makaron bolognese – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron MAKARON Z PESTO Z AWOKADO I RUKOLI PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Surówka z czerwonej kapusty 89

smaczna i zdrowa Pasuje do mięs (smażonych, duszonych, pieczonych) oraz dań obiadowych.   Propozycje na obiad: ** Karkówka duszona w Karmi ** Curry z mięsem mielonym ** Pałki z kurczaka pieczone w boczku ** Kurczak pieczony w sosie barbecue   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: pół główki czerwonej kapusty (około 400 g) większa marchew jabłko mała cebula 3-4 łyżki oleju lub oliwy sól

Kulinarny S.O.S.
Sajgonki z kurczakiem i ryżem 87

przekładamy na deskę. Na jednym krańcu koła papieru ryżowego układamy duża łyżkę ryżu, kawałki kurczaka i łyżkę warzyw. Składamy sajgonkę jak krokiety, najpierw końcem papieru przykrywamy nadzienie, potem zawijamy boczki a potem rolujemy do końca. W ten sposób składamy wszystkie sajgonki do wykończenia składników. Tak przygotowane sajgonki obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju dwie, trzy minutki aż lekko się

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania