Przepis na : śniadanie
Jajecznica , kto jej nie jadł chociaż raz? Jedni ją bardziej lubią, inni mniej. Każdy robi ją po swojemu. Ja lubię jajecznicę na dużej ilości masła. Na rozgrzane masło wbijam jajka, następnie mieszam tylko białka. Gdy białka są prawie ścięte, bełtam żółtka. Trzymam na ogniu jeszcze tylko chwilę, nie lubię przesmażonej jajecznicy, takiej za suchej. Solę dopiero na talerzu. Można jajecznicą smażyć na boczku, z cebulą, z pomidorami... polecam jajecznicę z avocado. Masło, 4 jajka, awokado, sól sok z cytryny, Avoc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...