SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Maszynka nr.8 1.Łopatka 7 kg Po klasyfikacji uzyskałem : -1 kl 3,5 kg / Mięso podzieliłem na dwie części jedną pokroiłem w kostkę 1,5 cm druga część szarpak -2 kl 2,4 kg /10 mm -3 kl 1,1 kg /2,5 mm 2.Boczek 2 kg /10 mm 3.Słonina 1 kg / Krojona w kostkę 0,5-1 cm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -sól warzona do słoniny 18 g /kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 5 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg -przyprawa puszczańska 2 g/kg -piep... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.