boczek - 14002 przepisów (strona:619/934)

Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem 72

smaku solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Przepis na tradycyjne kluski śląskie Gnocchi w sosie serowym Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Artykuł Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Przepis na tradycyjne kluski śląskie 79

Gotowe kluski podajemy omaszczone skwarkami bądź z sosami pieczeniowymi. Smacznego Kluski śląskie – Przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Smażony ryż z jajkiem po chińsku Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Przepis na tradycyjne kluski śląskie pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kiszka ziemniaczana z wędzonym boczkiem 81

Pyszna ziemniaczana kiszka, Kiedyś bardzo często robiła ją moja mama. Uwielbiałam ją i teraz robię sama dla swojej rodziny. Ziemniaczki ze smażoną cebulką i boczkiem - zapieczone jak kiełbaski -mniam... Pyszna jest również z grilla z ketchupem lub sosem czosnkowym. Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Sałatka z kalafiorem i groszkiem 72

samym podaniem. Sprawdź również nasz pomysł na pyszną sałatkę z kalafiorem i warzywami . Poznaj również przepis na sałatkę z makaronem i groszkiem . Odkryj też bardzo aromatyczną sałatkę ogórkową z boczkiem . Życzymy smacznego! Artykuł Sałatka z kalafiorem i groszkiem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Zalewajka 58

ząbki czosnku, kawałek wędzonki – u mnie skóry z wędzonej szynki, 500 ml żuru, liść laurowy, cebula, kilka ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 500 ml śmietany 18%, 200 g boczku wędzonego surowego, sól, Do garnka wrzucić grzyby i wędzonkę, dodać przyprawy (ziele angielskie, listek laurowy, pieprz), czosnek i cebulę. Zalać wodą i gotować, aż grzyby i cebula będą miękkie. Kartofle

królestwo garów
MINI PIEROŻKI Z MIĘSEM MIELONYM 89

przetestować nowy gadżet w kuchni jakim jest pierożnica i dlatego też powstały pierogi w wersji mini. Idealne na jeden kęs. Najczęściej pierogi z farszem mięsnym podaję z przesmażoną cebulką, boczkiem lub kiełbasą. Proste w wykonaniu pierożki z wyśmienitym mięsnym farszem. Pychota :) Jednak zanim przejdę do przepisu na mini pierożki to opowiem Wam kilka słów o pierożnicy. Jest to forma

Zrób to smacznie
Mielonka Tyrolska 98

domowa mielonka. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (klasy I i II, np 50/50 - u mnie 60% klasy I z łopatki i 40% klasy II z łopatki i boczku)  18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo na 1 kg mięsa: 2 g pieprzu białego 3 g aromatu do mielonki Tyrolskiej 3% skrobi ziemniaczanej 20% wody Przygotowanie: Mięso oczyścić i pokroić

Kocham..lubię..gotuję..
Makaron alfredo z wędzonym łososiem 71

średnia Dodaj do koszyka Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony –  makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z kurkami –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron

nietylkopasta.pl
Makaron z pesto, wędzonym pstrągiem i suszonymi pomidorami 83

świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Podajemy z parmezanem. Podobne przepisy: Makaron z fasolką szparagową i pesto Makaron z pesto z buraka z kozim serem Makaron z bobem, pesto i boczkiem Artykuł Makaron z pesto, wędzonym pstrągiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Poświąteczny pasztet z pieczonych i gotowanych mięs 678

jeszcze kilka moich przepisów na pasztety/pieczenie  ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis. Zapraszam :) Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. klik     Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. klik   Keks mięsny z papryką i serem. Kolorowa pieczeń na kanapki i do obiadu. klik   Pieczeń rzymska z jajkiem. klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Barszcz biały wg Wojtka 78

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 2 pętka białej kiełbasy 500 g wędzonego boczku 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 litr wody 500 ml zakwasu na barszcz biały 1 łyżka majeranku 200 g słoniny 1 duża cebula

R'n'G Kitchen
Wielkanocny barszcz 97

temat tego barszczu mogłabym pisać poemat 😊 Jest tak prosty, a zarazem pyszny, że przez Święta mogłabym nic innego nie jeść. Kwaskowy, przezroczysty z dodatkiem domowego wędzonego boczku, szynki, swojskiej kiełbasy i suszonego białego twarogu. Do tego jajko na twardo posypane odrobiną rzeżuchy. Uwierzcie, nie ma nic pyszniejszego na Wielkanocnym stole 😋 (function

Kulinarne przemyslenia
Żurek na domowym zakwasie 100

gotujemy sam żurek. Link do filmu z przepisem: 151 - ŻUREK wielkanocny! przepis na bazie DOMOWEGO ZAKWASU na żurek     Składniki: ok. 350-400g wędzonki (surowy wędzony boczek, wędzone żeberka, kości itp.) surowa biała kiełbasa (ilość dopasować do ilości osób) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula kawałek pora lubczyk 2-3 ząbki czosnku chrzan 2 liście laurowe

Dieta Rozdzielna i Zdrowie