boczek - 14002 przepisów (strona:465/934)

SAŁATKA Z GRILOWANYM KURCZAKIEM I CZOSNKIEM 173

sałaty rzymskiej , umyta pomidorki koktajlowe  kilka czarnych oliwek *****************************************************************  1 . Piersi kurczaka zapiekać na ruszacie przez 6 minut z każdej strony , až będą dopieczone w środku. 2 . Boczek przysmażyć , aż będzie kruchy , tłuszcz odlać , mięso wystudzić. 3 . Podczas pieczenia kurczaka , do malaksera włożyć czosnek , żółtka , musztardę , cukier i pieprz cajenne.W trakcie mieszania dodawać olej cienkim strumieniem , aż mieszanina(...)Sałatę pociąć na małe kawałki i włożyć do dużej miski .Wymieszać z sokiem z cytryny.Ulożyć na schłodzonych talerzach . 6 . Kurczaka pociąć w kawałki i umieścić na talerzu , posypać boczkiem , oliwkami   i pomidorami. 7 .Sałatkę polać sosem  majonezowym

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szybki makaron z patelni 222

Szybki makaron z patelni Pomysł na szybki, sycący i bardzo smaczny letni obiad z makaronem, wędliną, cukinią i papryką     Składniki: 200g makaronu penne 10dkg wędzonego boczku 10dkg szynki lub innej wędliny 1 niewielka cebula pół młodej cukinii pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 2 jajka pół szklanki słodkiej śmietanki 30% sól, pieprz 5dkg żółtego sera   *** Cukinie oraz(...)papryki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w małą kosteczkę *** *** Wędzony boczek kroimy w kosteczkę i wytapiamy na patelni. Dodajemy drobno pokrojoną szynkę oraz cebulę i całość zasmażamy *** *** Na patelnie dokładamy pokrojone warzywa, mieszamy, podsmażamy przez chwilę, a następnie dusimy pod przykryciem przez około 5 minut. W tym czasie makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu *** *** Po tym czasie

Blog z Apetytem
GAR DLA CHŁOPA 172

stylu jadło bez dodatkowych ulepszaczy w stylu torebki gotowego produktu do jego zrobienia.:) Zapraszam. 20 dag.fasoli 60 dag.ziemniaków 1.5 litra wody 5dag.słoniny 5 dag chudego  wędzonego boczku 2 duże cebule 1 łyżka suszonego majeranku sól 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 .Dzień wcześniej fasolę namoczyć 2 .Fasolę ugotować. 3 . Ziemniakii  boczek pokroić w kostkę,zalać wodą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jeden garnek: z mięsem mielonym, chorizo i fasolą 201

śmietana i kolendra do podania *jeśli spodziewam się wielu gości, albo dużej imprezy potrawę przygotowuję z podwójnej porcji Przygotowanie:  Zacznijmy od rozgrzania dużej patelni, razem z olejem oczywiście. Boczek kroimy w drobną kostkę, chorizo w półplasterki, smażymy do czasu aż boczek nabierze ładnego, złotego koloru. Dodajemy mieloną wołowinę, ponownie smażymy, do czasu aż mięso się zarumieni i rozpadnie

Ale Pyszka!
Zupa gołąbkowa z młodą kapustą 123

tego jest już , na moim blogu , ale nie taki sam..zdecydowanie inny Składniki : 1 mała główka , młodej kapusty 1 opakowanie mięsa mielonego z łopatki ( 0,5 kg ) kawałek boczku , wędzonego nie parzonego ( taki 10 cm x 10 cm ) 2 puszki pomidorów w zalewie 1/2 szklanki ryżu 1 duża marchewka 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki , ostrej papryki(...)mielonej sól do smaku koperek do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Boczek i cebulę siekamy , podsmażamy , na patelni , aż się zrumienią . Dodajemy paprykę ( oba rodzaje ,lekko przesmażamy , dosłownie chwilkę ,żeby się nie przypaliła . Zdejmujemy z gazu , zalewamy ,zawartość patelni wodą ( szklanka ) i przelewamy do garnka . Garnek do zupy taki jakiś na około 4-5 l , w zależności jak gęstą lubicie . Dokładamy

Ogrodnik w podróży
Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami 152

zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1,30kg fileta z indyka 70g świeżego szpinaku 150g suszonych pomidorów 10 plastrów wędzonego boczku słodka papryka sól pieprz 2 łyżki masła extra Wykonanie: 1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić(...)około 30 minut. 2. Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać. 3. Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory. Następnie całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 117

dłużej czasu na ich przygotowywanie, ale za to w weekend odpalam piekarnik. Przepis na roladki w sosie paprykowo-pomidorowym Składniki: 10 plastrów schabu 10 plastrów sera 10 plastrów boczku (opcjonalnie) przecier pomidorowy 1 papryka czerwona 100g. śmietanki 30% Przyprawy: bazylia, sól, pieprz, czosnek, pietruszka. 1. Umyj mięso i rozbij dokładnie schab. Posól, popieprz, ułóż plasterek boczku i sera. Posyp bazylią

Rozdomowiona
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką 123

bogate kompozycje składników i wyglądają najładniej na talerzu. Do mojej sałatki użyłam sosu miodowo-musztardowego, aby przełamać nim ostrzejszy smak sera. Zobacz też: Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Sałatka z szynką parmeńską, gruszką i serem pleśniowym Sałatka ze szpinaku z boczkiem i serem pleśniowym Przepis na sałatkę z grillowanym kurczakiem i papryką Drukuj przepis Porcji: 2 Składniki pierś

Kuchnia Bazylii
Przepis na pierogi ruskie z cebulką i boczkiem 507

powierzchnię. Wyciągaj pierogi łyżką cedzakową lub układaj w durszlaku w celu odlania wody. Podawaj np z okrasą, drobno pokrojonym szczypiorkiem lub z kwaśną śmietaną. Okrasę zrobisz krojąc cebulkę oraz boczek w drobniutką kostkę i smażąc na złoto. Ten przepis na pierogi ruskie jest w naszej rodzinie od lat. Z czasem nieco go udoskonaliłyśmy dodając do niego masło i zamiast zimnej(...)kapustą i grzybami to moje ulubione dania obiadowe. A Wy które pierogi lubicie najbardziej?             Artykuł Przepis na pierogi ruskie z cebulką i boczkiem pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Kiełbaski grillowe zawijane w boczku z figami i rozmarynem 206

czasu do czasu, poza "ogrodniczymi obowiązkami", również wyczarować coś smacznego i takie właśnie jest to moje kolorowe danie z produktami Firmy HAŃDEREK . Polecam. Składniki: Kiełbaski białe grillowe Hańderek Boczek wędzony  Hańderek suszone figi gałązki rozmarynu, oliwa Dodatkowo: pomidorki koktajlowe żółte i czerwone zielone oliwki mini ogóreczki konserwowe sałata dresing ziołowy wykałaczki i folia aluminiowa Sposób przygotowania: Figi pokroić(...)plasterki i ułożyć na kiełbaskach, owinąć boczkiem, poprzetykać wykałaczkami i położyć na foli aluminiowej. Na każdą przygotowaną porcję położyć po gałązce rozmarynu. Skropić oliwą i uformować zgrabne kopertki. Przełożyć na żarzącego się grilla i piec około 5-6 minut, przewracając, aby równo się upiekły. Podawać z sałatą i mini szaszłykami z pomidorków i oliwek. Smacznego

Gosia gotuje
Udka z kurczaka - nowy efektowny przepis 116

przepis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI-przepis na 4 osoby 4 udka z kurczaka ulubione przyprawy do kurczaka 4 łyżki oleju z oliwek pół szklanki białego wytrawnego wina 8 plasterków boczku 8 gałązek rozmarynu por,lub cebula sznurek do pieczenia lub bawełniane nici SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem Udko z kurczaka przekroic na pół Usunąć skórę,naciąć mięso(...)usunąć dokładnie całą kość,jeśli pozostały jakieś chrząstki należy je także wyciąć Natrzeć mieso solą i ulubionymi przyprawami do kurczaka Składać na pół Na każdy kawałek mięsa ułożyć plaster boczku i kawałek rozmarynu Zawiązać sznurkiem jak paczuszkę z kokardką na wierzchu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na rozgrzanej patelni z olejem układać mięso, dodać poszatkowany por lub cebulę Podrumienić z obydwu stron

zielonacukinka
PRZEKĄSKI IMPREZOWE 211

Paszteciki z serem czosnkowym na cieście francuskim. Jajka w sosie majonezowo-rzodkiewkowym Cukinia faszerowana. Szaszłyki z mini mozarelką i pomidorkami koktailowymi z bazylią. Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Sałatka caprese. Pieczarki faszerowane warzywami i boczkiem Roladki szynkowe z masłem chrzanowym

harrisa
Pulpety w sosie grzybowym z młodą kapustą z boczkeim 127

łyżki bułki tartej jajko kilka kozaków kilka pieczarek 500 ml bulionu 2 ząbki czosnku sos sojowy ciemny grzybowy sól, pieprz szczypta bazylii łyżka śmietany główka młodej kapusty kilka plasterków boczku ziemniak i łyżka mąki do zasmażki odrobina octu jabłkowego Przygotowanie Grzyby opłukać, pieczarki obrać - wszystkie razem pokroić i podsmażyć na odrobinie masła. Następnie wlać bulion i gotować(...)stron. Na koniec zabielić śmietaną, zagotować i gotowe. Kapustę poszatkować zalać wodą lub bulionem (nie za dużo) - gotować ok 5-10 min. Pokrojony w kosteczkę boczek podsmażyć i przełożyć do kapusty. Na pozostałym tłuszczu zasmażyć mąkę, kiedy złapie lekko brązowy kolor dodać startego ziemniaka, przyprawić odrobiną maggi, solą i ciągle mieszając dodać odrobinę wody spod kapusty. Dodać gotową zasmażkę

Gaździnka warzy
Jaja po farmersku 143

Składniki ( 1 porcja): 1 duża tortilla 2 jaja 1 pomidor pół czerwonej cebuli sol z połowy cytryny 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki pół białej cebuli 150 g boczku pół czerwonej papryki posiekany szczypiorek sól i pieprz olej Przygotowanie: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i połóż na niej tortillę, lekko zrumień, przełóż na drugą stronę i także lekko zrumień, przełóż(...)talerz na tej samej patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj posiekaną drobno czerwoną cebulę, dodaj sok z cytryny

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Mięso ze słoika na kanapki 376

przygotowane w taki sposób możemy długo przetrzymywać w lodówce lub chłodnej piwnicy,ale u mnie nawet tygodnia nie poleży-bo znika błyskawicznie,możecie w ten sposób przygotować schabik,karczek ,boczek,ja upchałam w słoiku kawałek karczku i schabu-mniam, polecam spróbujcie taką zrobić na pewno nie raz do niej wrócicie..... Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (u mnie 500g karkówki(...)500g schabu,ale  może   być   boczek, żeberka, łopatka,)  20 g soli do peklowania  1/2  łyżeczki  pieprzu 1/2 łyżeczki kminku 2 ząbki czosnku łyżka  majeranku  1/2  łyżeczki  pieprzu ziołowego   Przygotowanie: Mięso myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,przyprawy mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą peklującą i nacieramy dokładnie

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania