bita śmietana - 3939 przepisów (strona:146/263)

Pulchne Gofry 1097

przekładamy białka do ciasta i mieszamy do jednolitej konsystencji. Wlewamy ciasto na rozgrzana formę i pieczemy ok 3 minut, aż gofry będą rumiane. Podajemy z ulubionymi dodatkami- owocami, bita śmietaną, konfiturami, czy cukrem pudrem. Puchota

ChilliJemy
Śniadanie na 100%! Pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z musem pomarańczowo-miodowo-kaki 212

talerz. 3. Finał Gotowy omlet smarujemy musem, po czym zamykamy go i rozkoszujemy się smakiem połączonym z sokiem pomarańczowym tymbark. :) Wersja dla łasuchów może zawierać również porcję bitej śmietany

Kuchenna Kontrrewolucya
Makaron z truskawkami 220

przypomnieć zarówno Wam jak i sobie smaki moich kolonijnych obiadów z czasów podstawówki czy też gimnazjum. Jako dziecko makaron z truskawkami jadałam w trochę innej wersji- bo z porcją bitej śmietany, dzisiaj jednak postanowiłam troszkę go odchudzić.  Zapraszam;) Składniki: 1 kg truskawek szklanka jogurtu naturalnego  3 łyżeczki cukru brązowego makaron typu nitki  sól Wykonanie: Truskawki wymyć, obrać

Krakowskie smaki Ani
Pieczone jabłka 168

tych z piekarnika. Dzisiaj zapraszam właśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie:)  Na 2 porcje 2 jabłka 2 łyżeczki ulubionych konfitur lub dżemu suszone śliwki, rodzynki, żurawina itp. siekane orzechy

My simple kitchen
Pieczone pigwy 223

posypujemy pozostałymi 50 g cukru i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy tak długo, aż się zezłocą (około 30 minut). Do pieczonych pigw idealnie będzie pasować bita śmietana albo kulka lodów waniliowych. Do tego uprażone płatki migdałowe i mamy deser niczym z wykwintnej cukierni

My simple kitchen
Torcik winogronowy z masą serowo-budyniową 220

się za niego zabierzecie, to polecam użyć wysokiej tortownicy, aby na wierzchu zmieściły się 2 galaretki (opcjonalnie zawsze zostaje możliwość przelania reszty do miski i po zakrzepnięciu wsunąć z bitą śmietaną;)). Jeszcze słówko na temat masy. Nie za bardzo wiedzialam, na co mam większą ochotę - na połączenie winogron z budyniem waniliowym czy ciasto a'la sernik na zimno. Więc zdecydowałam

My simple kitchen
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 388

Gotową masę wykładam na biszkopta.   Wciskam/ układam truskawki i zalewam lekko tężejącą galaretką. Ciacho wstawiam do lodówki na parę godzin, najlepiej na noc. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną  i listkiem mięty. SMACZNEGO !  Zapraszam na super promocje KLIK

Takie tam pichcenie
Waniliowa Kawa Mrożona 311

kawę zrobiłam bardzo słabą, bo 1 łyżeczka kawy na około pół litra mleka, ale spokojnie, Wy możecie pomieszać sobie wszytko pod swoje upodobania kawowe :) Możecie dodatkowo na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, ja nie lubię tak więc u mnie bez :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można

Blondynka Gotuje
Kopiec kreta z masą śmietanową 225

Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z bitą śmietaną. To idealny deser do niedzielnej kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu 2 łyżki kakao Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki cytrynowej Polewa: 1 łyżka margaryny

Tradycyjna kuchnia Kasi
DIETETYCZNY MALINOWY POCAŁUNEK 1610

łyżeczki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie, jak napęcznieje podgrzewamy i przestudzamy. Łączymy z musem z malin.Ewentualnie dosładzamy. Wylewamy ostatnia warstwę ciasta.  * Górę dekorujemy wg uznania- u mnie bita śmietana, listki mięty, ozdoby czekoladowe : posypka biało czarna i czerwone usta czekoladowe

Z Majeczką w kuchni
Truskawkowe trio 1896

można ją schłodzić w lodówce, należy jednak pamiętać, że masa będzie wtedy szybciej zastygać - gdy masa serowa lekko zgęstnieje, schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier - bitą śmietanę porcjami dodawać do masy serowej, delikatnie wymieszać - gotową masę wyłożyć na schłodzoną warstwę budyniową, wyrównać, ponownie schłodzić do zastygnięcia nowej warstwy GALARETKA Z TRUSKAWKAMI - galaretkę wsypać do gorącej, przegotowanej

Smakołyki Bereniki
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 332

beza jest kapryśna, wymagająca, że i tak w gruncie rzeczy może nie wyjść… Bezowe ciasta doskonale komponują się z kwaskowymi owocami lata, lodami. Można je przekładać najrozmaitszymi kremami, bitą śmietaną. Czysta rozkosz dla podniebienia! Ubite białka nadają pulchności również tradycyjnym ciastom, warto więc poznać tajemnice ich właściwego przygotowywania. Jedyne co potrzeba to nauczenie się dosłownie paru żelaznych zasad. Naprawdę! Beza

maniapieczenia
Galaretka z kawy 146

cukrem i połączyć z kawą. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wlać do kawy z mlekiem. Rozlać do filiżanek i schłodzić w lodówce. Można podać z bitą śmietaną lub lodami

Tradycyjna Kuchnia
Ekspresowa szarlotka na biszkopcie 267

starte jabłka i zalać biszkoptem. Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut.  Po upieczeniu ciasta odwrócić go do góry dnem . Można podawać z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną. Polecam również moje pozostałe przepisy na szarlotki: Szarlotka pod różową chmurką Szarlotka na czerstwych bułkach Jabłka pod biszkoptem Szarlotka wykwintna Tradycyjny placek z jabłkami- szarlotka Szarlotka na biszkopcie

Tradycyjna Kuchnia
Chlebek długoterminowy 147

wody w misce. Gdy ciasto wypłynie zrobić trzy placki. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Z placków możemy zrobić piramidę, smarując dowolnym powidłem lub bitą śmietaną

Tradycyjna Kuchnia