francuskim, równomiernie rozkładamy maliny. Obustronnie skrecamy placek. Tniemy w paski 1,5-2 centymetrowe. pionowo układamy na papierze do pieczenia.Formujemy kształt serduszkowy Pieczemy 15-20 minut:D Dekorujemy bita śmietana. ciasteczka można tez poprószyć cukrem pudrem. GOTOWE CIASTKA WALENTYNKOWE
MarciochaKucharzyKakaowe naleśniki z serkiem straciatella z malinami i miętą SKŁADNIKI: 200g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki kakao cukier mleko, woda łyżeczka oleju 2 serki Danio, maliny, mięta, bita śmietana, lody czekoladowe ( tak na dodatek:P ) Do mleka wbić jajka i cukier, wymieszać ze szczyptą soli. Dodać mąkę, kakao, mleko, olej. Dokładnie wymieszać do uzyskania dobrej konsystencji dodać
MarciochaKucharzyPozostaję w klimacie serniczków - ostatnio były mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą , dziś bananowe na czekoladowym spodzie z wiórkami czekoladowymi i bitą śmietaną. Pycha! :) Składniki (na 8-9 sztuk): 100 g czekoladowych herbatników lub markiz 40 g roztopionego masła Masa serowa 1 kostka (250 g) twarogu tłustego lub półtłustego dokładnie zmielonego 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 duże łyżki cukru
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!ciężko poprzestać na jednym. Według mnie najlepiej smakują same, ale można je podać z dodatkami. Byle te dodatki nie były słodkie więc lepiej przyszykować kwaskowe, świeże owoce czy bitą śmietanę, ale niesłodzoną. Na pewno wielu z Was będzie zdziwionych widząc listę składników a konkretnie ilości masła i cukru. Ale zapewniam, że tak właśnie ma być chociaż jeśli ktoś chce niech
Smaczna Pyzababeczkach, a jak nie chcecie siedzieć nad małymi foremkami, z przepisu wychodzi również jeden placek, jak u Pieczarki Mysi. A jak wiadomo, do szarlotki pasują i lody i bita śmietana. Zima musi
Pink EnvelopeOdkąd wypatrzyłam te bułeczki na stronie Moje Wypieki musiałam przetestować ten przepis. Semla to pszenna bułeczka nadziewana masą migdałową i bitą śmietaną. W Szwecji jest to tradycyjny słodki przysmak, którym zajadają się w ostatni dzień karnawału – tłusty wtorek. Oryginalnie semlę podaje się w głębokim talerzu, z ciepłym mlekiem. Jednak na pierwszy raz chciałam wypróbować
Pink Envelopewylewamy partiami ciasto. Pieczemy w zależności od mocy gofrownicy - od 3 do 6 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, polewą, cukrem pudrem, dżemem, czy bitą śmietaną. Razem ze mną wypiekali: Magia w kuchni Słodkie okruszki Nina- Gotuj
Mia Cucina Sofietakawowy i lekko przemieszać - powinny zostać ciemniejsze smugi syropu kawowego. Po 20 minutach w zamrażalniku wyjmujemy tartę i układamy na niej pokrojone w plasterki 2 banany. Na wierzch wykładamy bitą śmietanę i wiórki z gorzkiej czekolady. Składniki
Kulinarne Inspiracjeorzechową kruszonką - super pomysł na śniadanie lub szybki deser. W wersji śniadaniowej pysznie smakują z naturalnym jogurtem. Jako deser świetnie sprawdzą się podane w pucharkach z lekko tylko osłodzoną bitą śmietaną. Takie crumle przygotowałam ostatnio w sobotni poranek. Już podczas pieczenia po całym mieszkaniu roznosił się owocowy zapach, a śniadanie... cóż mogłabym takie jeść codziennie. Do przygotowania crumble można użyć
Kulinarne Inspiracjerenifery... Dzieciaki miały z nich ogromną frajdę! Inspiracją dla dekoracji były Rudolfy z bloga Moje Wypieki . Moje reniferki są zrobione z korzenno-miodowych babeczek i kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Czerwony nosek to kandyzowane wiśnie, rogi to kawałki precelków, a cukrowe oczy kupiłam w sklepie internetowym Tortownia. Składniki na 25 babeczek na ciasto: 1 szklanka miodu
Kulinarne Inspiracjeostygnięcia (zbyt gorąca mogła by rozpuścić krem). Lekko schłodzoną galaretkę wylewamy na tartę, dodajemy plasterki cytryny i wkładamy tartę do lodówki do ścięcia. Przed podaniem przyozdabiamy tartę bitą śmietaną. ***** First, we must knead the dough, we mix butter, sugar and salt with together. Then, we add the sieved flour, egg yolk and a few tablespoons of water
Projekty ze smakiemMikserem wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie za pomocą łyżki drewnianej połączyć z ciastem. Piec w nagrzanej gofrownicy na jasnozłoty kolor. Podajemy np. bitą śmietaną i kwiatami jadalnymi składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść świeżo zerwanych stokrotek wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaczekolady 50 g masła + do posmarowania foremek 2 jajka 4 łyżki cukru szczypta soli 1 łyżka mąki + do posypania foremek Do podania: cukier puder, świeże owoce, lody lub bita śmietana Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C. 4 foremki smarujemy dokładnie masłem i oprószamy mąką (nadmiar wysypujemy). Foremki stawiamy na blasze do pieczenia. Czekoladę razem z masłem
Smakowity Blog Kulinarnyschładzam w lodówce,by można ją było łatwo nałożyć do rękawa cukierniczego. Ostudzone górne części naszych łabędzi kroję na połowy, ale nie tak do końca. W środek wyciskam bitą śmietanę, łączę obie połowy z powrotem i w otwór wkładam ,,szyję" łabędzia. Gotowe posypuję delikatnie cukrem pudrem i ponownie odstawiam do lodówki na jakieś
Ciasteczkowy Potwórurodziny, w sobotę była imprezka a dziś podzielę się z Wami tym specjałem. Ale ostrzegam, że jest strasznie słodki i od razu proponuję zamienić polewę czekoladową na bitą śmietanę bez dodatku cukru, tylko z dodatkiem soku z 1/2 cytryny. To dla tych, którzy nie przepadają za zbyt słodkim ciastem. Oprócz tego ciacho było przepyszne i trochę
Ciasteczkowy Potwór