biszkopt - 17572 przepisów (strona:932/1172)

Tort z ciasteczkową dekoracją 93

okazje go zobaczyć, a szczególnie solenizantkę, która jak go zobaczyła powiedziała "Skąd wiedziałaś że własnie o takim marzyłam?" Jak to skąd.. mamy wiedzą wszystko... :) Przepis na biszkopt od Bez okruszka . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekoladowy tort z owocami 104

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Sernik na zimno z czereśniami 163

chyba najlepszy sernik na zimno jaki kiedykolwiek jadłam :-) oj tak! zdecydowanie... Na potrzeby weekendowej akcji dodałam owoce (babcia nie dawała). Wy możecie też dodać rodzynki, wyłożyć spód tortownicy biszkoptami, połączyć to wszystko w jednej tortownicy :-) dowolność pełna, ważne że smakuje fantastycznie...  SKŁADNIKI 600 g serka waniliowego 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 szklanka mleka

Czary - gary w kuchni
Zielony torcik z truskawkami 127

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem  wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą

Magiczne Życie Marty
CIASTO Z BRZOSKWINIOWĄ PIANKĄ. 160

pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzątku. Serek zmiksować z ubitą wcześniej śnieżką. Dodać tężejącą galaretkę, pokrojone brzoskwinie, delikatnie wymieszać (najlepiej łyżką). Masę wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki aż masa serowa stężeje. Na zastygnięta masę wylać tężejącą galaretkę truskawkową. SMACZNEGO

Zrób to smacznie
Mus czekoladowy z miętą i ciasteczkami 180

miętą, podanym na ciasteczkowym spodzie. Inne czekoladowe przepisy znajdziecie tutaj Składniki: 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 170 g śmietanki słodkiej 30% kilka listków świeżej mięty dodatkowo: pokruszone ciastka ( biszkopty lub kruche ) dowolny alkohol ( rum, moskat lub inne ) owoce do dekoracji Wykonanie: Czekoladę połamać i rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia. Listki mięty bardzo drobno posiekać

kolorowotorcikowo
Bajaderki 124

wszystkie składniki "na oko", ponieważ każde ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana)  100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu do smaku

Malinowo w kuchni
Ciasto z brzoskwiniami 153

Składniki: biszkopt 5 jajek 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru masa owocowa 900 ml dżemu brzoskwiniowego z kawałkami                                    owoców (użyłam 3 słoiczki po 300 ml) 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżeczki żelatyny masa śmietanowa 500 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
jabłecznik z bitą śmietaną 158

prażymy, aż powstanie mus. Może 2-3 jabłka pokrojone dodać pod koniec prażenia aby były lekko wyczuwalne cząstki. Następnie dodajemy suche galaretki i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Na upieczony biszkopt wykładamy równomiernie masę jabłkową. składniki na bitą śmietanę: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 10 g żelatyny 3 łyżki wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietanę ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowe trifle wg Aleex 133

zwykle, dopasowałam danie do swoich upodobań. Wyszło świetnie, w sam raz na pierwszy dzień lata. Częstujcie się, proszę. Składniki na 4 porcje: • ok. 30 dag truskawek, • herbatniki lub biszkopty (5-6 sztuk), • 300 ml zimnego mleka, • 1 pudding na zimno o smaku waniliowym, • ziarenka z 1 laski wanilii, • 1 galaretka truskawkowa • 1-2 łyżki alkoholu (amaretto, limoncello) – można pominąć

W mojej kuchni
Jamajka 109

papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu upuszczamy formę z ciastem na podłogę z wysokości ok. 30 cm (jak przy biszkopcie rzucanym). Pozwoli to uniknąć opadnięcia ciasta. Odstawiamy ciasto do wystudzenia. Wystudzone kroimy na 2 blaty. Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Aby proces przyspieszyć warto

MyCookBook.pl
Ciasto biszkoptowe z owocowym nadzieniem 137

Rating: Uwielbiam ciasto biszkoptowe! Mogłabym go jeść na okrągło. Moje chłopaki też uwielbiają ciasto biszkoptowe. Tak wiec tuż po świętach przygotowałam kolejną słodkość. Tym razem zamiast

Magiczny Garnek
Babka z likierem kawowym 190

tego lepiej niż inne. Do takich należą babki z gęstego, ciężkiego ciasta, do którego używa się dużej ilości masła oraz ciasta, które się krótko pieką, takie jak lekkie biszkopty. Dzięki wewnętrznej tulei ciepło jest rozprowadzane do środka ciasta, zapewniając równomierne pieczenie. To samo ciasto w zwykłej formie często pozostaje niedopieczone w środku, podczas gdy brzegi zaczynają się już przyrumieniać. Książka

Grunt to przepis!
Rafaello inaczej 142

takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej, a efekt..pycha..zwłaszcza dla smakoszy kokosu..w oryginale  była tylko jedna porcja i biszkopty , ja zrobiłam z podwójnej i użyłam dwóch innych galaretek i krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba tylko ja jestem takim smakoszem kokosu..i zjadałbym wszystko

Moje domowe kucharzenie
BANANOWY SONG 141

zagotowujemy. Biała masa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę i ser, a na końcu wystudzoną żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym, wylewamy na niego ciepłą zieloną masę. Banany kroimy wzdłuż na 2 części, układamy na zielonej masie, smarujemy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Zalewamy tężejącą zieloną galaretką

słodki bratek