biszkopt - 17572 przepisów (strona:936/1172)

Najcudowniejszy wegański tort czekoladowy 154

torcie można napisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem sycący i słodki, mus malinowy nadaje charakteru, a płatki róży trochę walentynkowego cukru. W związku z tym, że tort jest tak dobry nie będę Was męczyć opisem reakcji sody z octem czy długim na pół strony

wegetalerze
CIASTO Z DELICJAMI I KOLOROWYMI GALARETKAMI 257

Szukacie nowego pomysłu na ciasto? Galaretki,delicje,brzoskwinie ....bogactwo smaku...przekonajcie się sami.Ciasto niezwykle efektowne,bardzo pyszne i łatwe. Biszkopt orzechowy:   5 jajek 15 dag zmielonych orzechów 5 łyżek cukru  5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka,dodając po łyżce cukru,następnie żółtka i lekko wymieszać.Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać

Niespełnione zdolności kulinarne
Trójkolorowe serduszko 142

resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 3 łyżki kremówki, mieszamy i łączymy powoli z resztą kremówki a następnie kremówkę łączymy z serkiem mascarpone. Na wystudzony biszkopt przekładamy połowę masy białej, na nią przekładamy malinową galaretkę a na wierzch pozostałą białą masę. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki

Zainspirowana w kuchni
Torta łorzechowo-szokoladowoł ze apfylzinōm (Tort orzechowo-czekoladowy z nutką pomarańczy ;) ) 128

łostołwcie- niy baje nōm opadoł.   Apfylzina wyciście [14] , tyn sok wlyjcie do gorka i trocha odparujcie. Jak ochōdnie [15] , to kapnijcie tam trocha wōdki.   Jak biszkopt ochōdnie- nojlepi sie go upiyc dziyń naprzōd [16] – wyciōngcie go ze formy i przekrejcie na 3 placki. Polyjcie je tym sokym, żeby fajnie nasiōnkły.   Rozpuście ta szokolada- w gorku

Chop w kuchni
Ciasto "Anielski puch" (na białkach) 212

Proste, delikatne i szybkie ciasto na samych białkach bez dodatku tłuszczu. Ciasto jest lekko wilgotne, lekkie i sprężyste. Można powiedzieć, że to taki biszkopt na białkach. Składniki: (mała keksówka) 5 białek 140 g cukru 100 g mąki 2 łyżeczki soku z cytryny trochę otartej skórki z cytryny szczypta soli Białka ubijać ze szczyptą soli, gdy trochę się spienią wsypać

talerz przyjemności
Śmietankowy jabłecznik z sosem porzeczkowym 136

proszkiem do pieczenia i solą. Śmietany mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.  Jajka ubijamy z cukrem na puch, tak jak na biszkopt. Miksując dalej dodajemy śmietany. Wsypujemy mąkę mieszając już tylko łyżką. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy gesto jabłka brzuszkami do góry. Pieczemy ciasto w temperaturze 180st przez około

Gotowanie moimi oczami
Fit tiramisu bez cukru 402

dietetycznych batoników Bounty , które jak dotąd, są niepokonane :) Tiramisu to jeden z tych deserów, które kocha każdy niezależnie od upodobań smakowych - bo jak nie kochać aksamitnego kremu i wilgotnych biszkoptów kawowych? Można się odkochać w bardzo prosty sposób - wystarczy policzyć ile kilokalorii zawiera jedna niewinna porcja... ale dziś nie o tym :) Zapewniam, że jeśli raz spróbujecie takiej fit wersji przez

Chocolate Muffin Blog
Biszkopt na jabłkach 153

jabłek pół szkl cukru 1 łyżeczka cynamonu biszkopt; 3 jajka 1 szk mąki krupczatki Młynomag 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jabłka obrać, pokroić w kostkę , włożyć do garnka, podlać kilka łyżek wody i gotować mieszając , dodać cukier i cynamon, gotować aż odparuje płyn a jabłka będą gęste. Wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

Gotowanie jest łatwe
,,Mini deserki Kinder Schoco- Bons’’ 3354

słodkiego! Mają jedną wadę, znikają w mgnieniu oka Dzięki życzliwości marki Frisco i marki Janeczko w mojej kuchni powstał ten o to smakowity deser, który każdemu polecam Składniki: 4 biszkopty okrągłe Opakowanie Kinder Schoco- Bons Szklanka śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki cappuccino Wykonanie: Biszkopciki łamiemy na małe kawałki. Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Do przezroczystych

Podróż w kulinaria
Banoffee, szybkie słodkie ciasteczko 128

Bardzo znane w Anglii ciasto, bardzo słodkie i pyszne. Zrobiłam dzisiaj prostrzą wersję banoffe. Idealnie na Walentynkowy Dzień. Bardzo szybko je zrobicie. Z tej porcji wychodzi 5 ciasteczek. Biszkopty pokruszyć, dodać szczyptę soli i wlać roztopione masło, wymieszać. Rozłożyć masę z ciastek do specjalnych krążków i lekko przydusić masę. Wstawić na chwilkę do lodówki, żeby masło stwardniało.   Na każdym

Kuchnia Pokoleń
Ziemniaki w szpinaku, podsumowanie 2015 roku 194

truskawkami / The easiest vegan and gluten-free cake with strawberries : 5. Wegeburgery / Veggie burgers : 6. Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą / Polish baked dumplings with spinach and feta : 7. Biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / Sponge cake with chocolate mousse and raspberries : 8. Placuszki z mąki ryżowej / Rice flour fritters : 9. Warzywna potrawka / Vegetable fricassee : 10. Czterdzieści szybkich obiadów wege

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort "Kraina Lodu". FROZEN 214

Prezent dla Zuzi :) Niebieskie biszkopty przełożone kremem Milky way. Być może będzie inspiracją dla kogoś

Maślane ciasteczko
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 196

ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane oddzielnie smakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie wam z ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru

moj przepis na
Cherry curd - trochę słońca w środku zimy. 167

lodówce jakieś 2-3 tygodnie szczelnie zamknięty w słoiczku, więc możecie spokojnie przygotować go na zapas. A mając w perspektywie wizytę przyjaciółki, możecie wyskoczyć do sklepu po bezy lub biszkopty. Wystarczy, że przełożycie je przygotowanym wcześniej kremem i deser do kawy będzie jak znalazł. Do czego jeszcze możecie go użyć? Na przykład do przełożenia tortu, posmarowania placuszków lub zwyczajnie

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto Kokosowe z alkoholem 129

wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy je w temp. 165 stopni C około 45-50 minut . Do przygotowanej masy dodajemy masło i ucieramy mikserem. Gotowy i ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Na jedną część wykładamy około 3/4 masy. Przykrywamy drugą warstwą i smarujemy resztą masy. Górną warstwę posypujemy odrobinę kokosu. Życzę smacznego

Kulinarne życie