biszkopt - 17572 przepisów (strona:582/1172)

Ciasto „Kubuś” 182

się kroi. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Jest pyszne, piankowe i delikatne w smaku. Idealne na różne okazje, jak i bez okazji. Polecam też ciasto Fiona bez pieczenia. Biszkopt: 4 jajka 5 lekko kopiastych łyżek drobnego cukru 4 lekko kopiaste łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Masa budyniowa: 1 l soku Kubuś (można kupić dużą butelkę(...)Cały czas mieszając (najlepiej drewnianą pałką), wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Gotujemy aż do zgęstnienia ( najlepiej niech masa „pobulgocze” przez około 2 minuty). Gorącą masę wylewamy na biszkopt w formie. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec wlewamy lekko tężejącą galaretkę. Miksujemy do połączenia

Smaki Na Talerzu
Metrowiec 272

metrowiec nie tylko super wygląda, ale wyśmienicie smakuje, jak również przez bardzo długi czas zachowuje świeżość. Istnieje wiele różnych przepisów na ciasto, jednak podstawą tego ciasta są dwa rodzaje biszkoptów – ciemny i jasne oraz pyszna, kremowa warstwa budyniu. Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że ciasto jest czasochłonne, ale z całą pewnością efekt końcowy będzie WOW. Na moim blogu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świąteczny orzechowiec 48

przepisem na orzechowca w najlepszym wydaniu – na orzechowym spodzie z masą orzechową, a jakże! Czy może być coś lepszego? Może! jeśli pomiędzy masę włożymy namoczone w kawie niewielkie biszkopty, a całość udekorujemy esami-floresami z roztopionej czekolady. Ciasto orzechowe przygotowałam na samych białkach. Pozostałe po przygotowaniu ciasta żółtka można wykorzystać do innego wypieku, szykując np domowy krem budyniowy. Część(...)mielonych orzechów (u mnie 200 g mielonych orzechów laskowych + 50 g mielonych migdałów) 1 niepełna szkl. pełnotłustego mleka (około 230 ml) 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: 1-2 op. małych biszkoptów 2/3 szkl. mocnego naparu kawy + 1 łyżeczka cukru 100 g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i biała) Białka ubijamy, gdy mocno się spienią, zaczynamy dodawać po 1 łyżce

Smaki Na Talerzu
Orzechowe rurki bez pieczenia 328

szybkie ruchy Pomimo pewnych niedociągnięć w wyglądzie, jestem z nich bardzo zadowolona. Wszystkim smakowały i zniknęły w mgnieniu oka. 85 g mielonych orzechów (laskowe lub włoskie) 65 g pokruszonych biszkoptów (u mnie twarde okrągłe biszkopciki) 75 g cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao 1 jajko Bita śmietana: około 200 g śmietanki 30% lub 36% cukier puder, do smaku 1 kopiasta(...)łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 150 g czekolady olej Biszkopty mielimy w rozdrabniaczu, łączymy je z mielonymi orzechami, cukrem pudrem oraz kakao. Dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy, aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Ciasto formujemy w kulę i wałkujemy na cienki prostokąt pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Następnie kroimy na pasy nieco krótsze niż długość foremki do rurek, a dalej

Smaki Na Talerzu
Śmietanowiec z galaretkami z kwaśnej śmietany. 45

galaretkami z kwaśnej śmietany Składniki 1000 g śmietany 18 % 4 kolorowe galaretki żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa 2 przezroczyste galaretki cytrynowa lub winogronowa biszkopty na spód deser można przygotować bez spodu Instrukcje Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnych miseczkach. Do rozpuszczenia każdej galaretki potrzebujemy po 350 ml gorącej wody. Odstawiamy do lodówki żeby stężała. Gotową(...)dodajemy przezroczyste, delikatnie tężejące galaretki. Miksujemy chwilę, aż się połączą ze śmietaną. Następnie dodajemy pokrojone galaretki i całość dokładnie mieszamy żeby kolory się wymieszały. Dno tortownicy 24 cm, wykładamy biszkoptami i delikatnie przelewamy masę z galaretkami. Schładzamy minimum 3 h. Artykuł Śmietanowiec z galaretkami z kwaśnej śmietany. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Biszkopt ze śmietaną i truskawkami 72

Ciekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho 🙂 W sam raz na upalne dni 🙂 Składniki biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm 2 małe kubeczki śmietany 18% … Czytaj dalej Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

czarrna od kuchni
KOKOSEK OWOCOWY 57

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Mus owocowy 1 puszka brzoskwiń 4 jabłka 100 g rodzynek hetmańskich 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka żelatyny do deserów cukier do smaku Masa kokosowa: 2 opakowania budyni kokosowych 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra(...)mleka 1 łyżeczka aromatu kokosowego w płynie Dodatkowo: żółte wiórki kokosowe Przygotowanie Biszkopt kakaowy-   Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto cappucino + filmik 55

Proponuję dziś przepis na pyszne i proste ciasto cappucin o. Jest to ciasto na biszkopcie kakaowo-kawowym z lekkim kremem śmietankowym o smaku cappucino . Biszkoptu nie trzeba niczym nasączać, pieczemy go przez 30 minut, tak by był upieczony a nie wysuszony, jest miękki i wilgotny, stanowi świetną podstawę dla kremu. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu

Kawa z mlekiem
Rolada cynamonowa z jabłkami 68

łyżkach przegotowanej zimnej wody. masa mascarpone Do wysokiego naczynia włożyć serek mascarpone, wlać śmietaną kremówkę, wsypać cukier i przy pomocy miksera ubić na puszystą sztywną masę. Rozwinąć biszkopt, rozsmarować 2/3 masy z mascarpone, na masie rozłożyć 2/3 masy jabłkowej i zwinąć roladę. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (moc 400W, 30 s), dodać do pozostałej masy jabłkowej(...)Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach przegotowanej zimnej wody. Do wysokiego naczynia włożyć serek mascarpone, wlać śmietaną kremówkę, wsypać cukier i przy pomocy miksera ubić na puszystą sztywną masę. Rozwinąć biszkopt, rozsmarować 2/3 masy z mascarpone, na masie rozłożyć 2/3 masy jabłkowej i zwinąć roladę. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (moc 400W, 30 s), dodać do pozostałej

ememe kitchen
Pyszne Ciasto Michałek 153

strony przyslijprzepis.pl ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne Ciasto Michałek Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80ml(...)płaska łyżka kakao bez cukru Wierzch: 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) 1 płaska łyżka cukru pudru kakao do posypania posiekane orzechy do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra-dół. 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie

Mała Cukierenka
Biszkopt z kremem jogurtowym i galaretką 79

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki lub cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 duże kubeczki jogurtu naturalnego, u mnie w wersji bez laktozy 200 … Czytaj dalej Biszkopt z kremem jogurtowym i galaretką

czarrna od kuchni
Ciasto Rozchodniaczek 207

Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO ROZCHODNIACZEK Składniki 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej 3/4 szklanki mleka 14 biszkoptów 24 herbatniki kakaowe 12 herbatników maślanych kakao Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy za pomocą miksera na wysokich obrotach. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier puder. Pod koniec ubijania, zmniejszając obroty miksera(...)herbatnikach kakaowych rozprowadzamy masę krówkową, a na niej układamy drugą warstwę herbatników kakaowych. Na herbatnikach kakaowych rozprowadzamy pozostałą masę śmietanową. Do miseczki przelewamy mleko. Następnie namaczamy w nim biszkopty, kolejno wykładając je na ciasto. Wierzch ciasta dekorujemy kakaem. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by masa stężała a herbatniki zmiękły. Artykuł Ciasto Rozchodniaczek pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!