biszkopt - 17572 przepisów (strona:581/1172)

Napoleonka na biszkoptach bez pieczenia 67

Napoleonka na biszkoptach to bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim miłośnikom kremów budyniowych. Artykuł Napoleonka na biszkoptach bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasto adwokat bez pieczenia 27

Ciasto z adwokatem na biszkoptach Dziś pyszne kremowe ciasto adwokat bez pieczenia, prawdziwe ciasto dla dorosłych na specjalne okazje. Imieniny, urodziny, Andrzejki czy Sylwester nie mogą się obejść bez adwokatka. Co nie znaczy, że ciasto adwokat nie może być bez alkoholu, a wtedy będzie to ciasto nie tylko dla dorosłych, ale i dla dzieci. Wiele razy wspominałam, że uwielbiam ciasta(...)także bardzo efektowne. Dziś polecam ciasto z adwokatem bez pieczenia, oraz podpowiem jak zrobić ciasto adwokatek bez alkoholu. Zapraszam na przepis 🙂       Ciasto adwokat bez pieczenia przepis biszkopty długie 440 g Krem adwokatowy mleko 700 ml budyń waniliowy 2 sztuki ( po 40 g) masło 200 g mleko w proszku 1 szklanka adwokat 100 – 150 ml cukier puder

Dieta moja pasja
Ciasto niebo 53

Proponuję dziś przepis na proste i pyszne ciasto w stylu tortowym , ale na niedzielę . Jest to biszkopt przełożony kremem budyniowym z kokosową warstwą na wierzchu zwaną chmurką . Biszkoptu nie trzeba niczym nasączać. Całość prezentuje się pięknie i smakuje wyśmienicie, mówiąc krótko " niebo w gębie", serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Jagodowa fantazja 43

Koniecznie musicie je zrobić, nie jest ani trudne w wykonaniu, ani bardzo pracochłonne, więc naprawdę polecam!     * Foremka do ciasta której użyłam ma wymiary 20×32 cm Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek 200g cukru 130g mąki pszennej typ 450 50g mąki ziemniaczanej 20g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: pół szklanki ciepłej wody 1 łyżka cukru(...)300ml śmietanki kremówki 30 lub 36% Masa śmietankowa: 250g serka mascarpone 350ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 3-4 łyżki cukru pudru – do smaku       *** Przygotowujemy biszkopt. Całe jajka wbijamy do miski i ubijamy mikserem razem z cukrem, aż uzyskamy puszystą masę *** *** W osobnej misce mieszamy mąki razem z proszkiem i kakao *** *** Wszystko przesiewamy partiami do masy

Blog z Apetytem
truskawkowa chmurka na biszkopcie z kremem z białej czekolady 44

składniki na biszkopt: 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Masę przekładamy do foremki (ok.22(...)truskawkowe 900 ml gorącej wody ok. 500 g truskawek wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki przekrawamy na pół. Cienką warstwę tężejącej galaretki wykładamy na biszkopt, układamy truskawki i wykładamy pozostałą galaretkę. Wkładamy do lodówki aby galaretka stężała. składniki na krem z białą czekoladą: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 130 g białej

Domowy Smak Jedzenia
pyszne ciasto kokosowo kawowe z bezą 45

składniki na biszkopt: 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki(...)ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Gotowe białka przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Suszymy w ok. 140 st.C przez ok. 60 min. złożenia ciasta: biszkopt – 1/2 część kremu – ciasto kokosowe – pozostały krem – beza (ciasto najlepiej smakuje 1-2 dni po złożeniu

Domowy Smak Jedzenia
wiśniowa rozkosz – pyszne ciasto z galaretką i bezą 67

składniki na biszkopt: 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy białka i żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22(...)wiśni z kompotu wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki dodajemy wiśnie i odstawiamy gdy galaretka zacznie lekko tężeć wykładamy ją na upieczony biszkopt. Wstawiamy do lodówki aby stężała. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru 200 g masła w temperaturze

Domowy Smak Jedzenia
ciasto Królewiec idealne na każdą okazję 140

dwie równe części, rozwałkowujemy, przekładamy do foremki (wyłożonej papierem do pieczenia tylko dno). Pieczemy dwa oddzielne blaty w ok. 180 st. C, aż uzyskają miodowy kolor. składniki na biszkopt: 80 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier(...)czas mieszamy, aż powstanie budyń. Zestawiamy z ognia i do gorącego budyniu dodajemy masło. Mieszamy, aż połączy się z budyniem. Gorącą masą przekładamy ciasta: ciasto miodowe, 1/2 cz. masy, biszkopt, 1/2 cz. masy, ciasto miodowe, polewa (wierzch dowolnie dekorujemy np. wiórkami kokosowymi). składniki na polewę: 100 g masła 2 kopiate łyżki kakao 3 łyżki cukru 5 łyżek wody wykonanie: Wszystkie

Domowy Smak Jedzenia
Deser jabłkowo-śmietankowy 39

użyć przesmażonych innych owoców np. truskawek Deser jabłkowo-śmietankowy Masa jabłkowa 1,2kg smażonych jabłek, 1 galaretka cytrynowa, 20g żelatyny, odrobinę masła do wysmarowania formy. 200-300g drobnych biszkoptów na spód tortownicy Obrane i pokrojone jabłka podsmażamy do chwili aż będą miękkie. Zestawiamy z ognia, całość miksujemy do chwili aż uzyskamy jednolity mus. Stawiamy ponownie na gaz, doprowadzamy jeszcze(...)zagotowania. Zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę i żelatynę. Miksujemy ponownie do rozpuszczenia żelatyny. Spód i boki tortownicy o średnicy 24cm delikatnie smarujemy masłem. Na dno wykładamy biszkopty i wlewamy masę jabłkową. Można dno tortownicy wyłożyć papierem. Kiedy masa zacznie zastygać rozprowadzamy na nią bitą śmietanę z galaretką. Wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy dowolnie. Krem śmietankowy 500ml śmietany kremówki

Leśny Zakątek
Bezglutenowe ciasto kokosowe z jabłkami 34

kilku prostych składników, ale smaki i konsystencja cię zachwycą. Jabłka dodają naturalnej słodyczy, ale nie są przesłodzone, a mąka kokosowa nadaje mu delikatnie orzechowego aromatu. Dodatkowo dzięki miękkiej konsystencji biszkoptu i lekkiemu miękiszowi to bezglutenowe ciasto kokosowe z jabłkami z pewnością będzie hitem na każdym spotkaniu. To ciasto to również hit nie jednej kolacji. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę, więc(...)możemy je przygotować jako słodką kolację. Ten przepis na ciasto bezglutenowe z jabłkami to wilgotny, puszysty i całkowicie wolny od glutenu biszkopt na mące kokosowej połączony ze słodyczą jabłek. Ciasto to przygotujemy też ze zdrowym zamiennikiem cukru – erytrolem, wiec będzie nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Na moim blogu kulinarnym znajdziesz również inne przepisy na ciasta bezglutenowe. Musisz spróbować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto „Kubuś” 185

się kroi. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Jest pyszne, piankowe i delikatne w smaku. Idealne na różne okazje, jak i bez okazji. Polecam też ciasto Fiona bez pieczenia. Biszkopt: 4 jajka 5 lekko kopiastych łyżek drobnego cukru 4 lekko kopiaste łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Masa budyniowa: 1 l soku Kubuś (można kupić dużą butelkę(...)Cały czas mieszając (najlepiej drewnianą pałką), wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Gotujemy aż do zgęstnienia ( najlepiej niech masa „pobulgocze” przez około 2 minuty). Gorącą masę wylewamy na biszkopt w formie. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec wlewamy lekko tężejącą galaretkę. Miksujemy do połączenia

Smaki Na Talerzu
Metrowiec 276

metrowiec nie tylko super wygląda, ale wyśmienicie smakuje, jak również przez bardzo długi czas zachowuje świeżość. Istnieje wiele różnych przepisów na ciasto, jednak podstawą tego ciasta są dwa rodzaje biszkoptów – ciemny i jasne oraz pyszna, kremowa warstwa budyniu. Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że ciasto jest czasochłonne, ale z całą pewnością efekt końcowy będzie WOW. Na moim blogu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świąteczny orzechowiec 49

przepisem na orzechowca w najlepszym wydaniu – na orzechowym spodzie z masą orzechową, a jakże! Czy może być coś lepszego? Może! jeśli pomiędzy masę włożymy namoczone w kawie niewielkie biszkopty, a całość udekorujemy esami-floresami z roztopionej czekolady. Ciasto orzechowe przygotowałam na samych białkach. Pozostałe po przygotowaniu ciasta żółtka można wykorzystać do innego wypieku, szykując np domowy krem budyniowy. Część(...)mielonych orzechów (u mnie 200 g mielonych orzechów laskowych + 50 g mielonych migdałów) 1 niepełna szkl. pełnotłustego mleka (około 230 ml) 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: 1-2 op. małych biszkoptów 2/3 szkl. mocnego naparu kawy + 1 łyżeczka cukru 100 g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i biała) Białka ubijamy, gdy mocno się spienią, zaczynamy dodawać po 1 łyżce

Smaki Na Talerzu
Orzechowe rurki bez pieczenia 329

szybkie ruchy Pomimo pewnych niedociągnięć w wyglądzie, jestem z nich bardzo zadowolona. Wszystkim smakowały i zniknęły w mgnieniu oka. 85 g mielonych orzechów (laskowe lub włoskie) 65 g pokruszonych biszkoptów (u mnie twarde okrągłe biszkopciki) 75 g cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao 1 jajko Bita śmietana: około 200 g śmietanki 30% lub 36% cukier puder, do smaku 1 kopiasta(...)łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 150 g czekolady olej Biszkopty mielimy w rozdrabniaczu, łączymy je z mielonymi orzechami, cukrem pudrem oraz kakao. Dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy, aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Ciasto formujemy w kulę i wałkujemy na cienki prostokąt pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Następnie kroimy na pasy nieco krótsze niż długość foremki do rurek, a dalej

Smaki Na Talerzu
Śmietanowiec z galaretkami z kwaśnej śmietany. 51

galaretkami z kwaśnej śmietany Składniki 1000 g śmietany 18 % 4 kolorowe galaretki żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa 2 przezroczyste galaretki cytrynowa lub winogronowa biszkopty na spód deser można przygotować bez spodu Instrukcje Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnych miseczkach. Do rozpuszczenia każdej galaretki potrzebujemy po 350 ml gorącej wody. Odstawiamy do lodówki żeby stężała. Gotową(...)dodajemy przezroczyste, delikatnie tężejące galaretki. Miksujemy chwilę, aż się połączą ze śmietaną. Następnie dodajemy pokrojone galaretki i całość dokładnie mieszamy żeby kolory się wymieszały. Dno tortownicy 24 cm, wykładamy biszkoptami i delikatnie przelewamy masę z galaretkami. Schładzamy minimum 3 h. Artykuł Śmietanowiec z galaretkami z kwaśnej śmietany. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam