biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:191/363)

Ciasto Cassis 451

znalazłam smakowicie wyglądające ciasto cassis i tak mnie urzekło, że postanowiłam je zrobić, zwłaszcza, że moja mama bardzo lubi ciasta z kremami. Miałam intuicję, żeby je upiec, bo zniknęło w mig, więc chyba wszystkim smakowało.Składniki na biszkopt czekoladowy:5 jajek3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao50 g startej gorzkiej czekoladySposób przygotowania biszkoptu:Najpierw ubijamy 5 białek(...)suchy, należy nasączyć. Ja zmieszałam połowę szklanki przegotowanej wody z 2 łyżkami spirytusu z 2 łyżkami domowego soku z czarnej porzeczki.Po nasączeniu, wierzch biszkoptu smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki. Na konfiturę będziemy nakładać następujący przepyszny kremKrem:500 g śmietanki kremówki 30% lub 36%500 g serka mascarpone3 łyżki cukru pudruW misce miksujemy dobrze schłodzony serek oraz śmietankę

upichcic
Kokosowo – malinowa fantazja 244

Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Biszkopt kokosowy 40 g mąki pszennej 40 g wiórek kokosowych 85 g drobnego cukru 4 jajka 1/2 łyżeczki ekstraktu kokosowego szczypta soli Blat kokosowy 4 białka 120 g cukru 150 g wiórek kokosowych szczypta soli Krem budyniowy 400 ml mleka kokosowego 150 ml mleka 60 g cukru 200 g masła(...)dodajemy galaretką malinową. Mieszamy dokładnie, aby galaretka całkowicie się rozpuściła. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Przełożenie Na biszkopt wykładamy tężejącą masę malinową. Wstawiamy do lodówki, aby masa zastygła. Następnie wykładamy krem kokosowy i równamy wierzch. Przykrywamy blatem kokosowym i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. * można użyć zarówno świeżych jak i mrożonych owoców Notes

Wędrówki po kuchni
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 705

następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy na 3 blaty. nasączenie: 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody 100 ml likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam 200 ml zaparzonej i ostudzonej herbaty, 3 łyżki likieru kawowego, 1 łyżeczka soku z cytryny) wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych(...)oraz rozdrobnione wiórka. W osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty

Domowy Smak Jedzenia
Kostka szczęścia ;) 571

Odstawiamy do wystygnięcia. Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej.  Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto- polewa. Uwaga! Galaretka z truskawek musi mieć bardzo gęstą konsystencję, bo inaczej wypłynie z ciasta. Przygotowane

Czerwona Porzeczka
Ciasto Czekoladowo Kokosowe z masą serową 308

często będę korzystać z przepisu na ciasto kokosowe: nie jest suche, a lekko kwaskowe( dzięki dodatkowi soku z cytryny) i dość miękkie Słodkie ciacho, bez kremu a takie deserowe;) Bardzo polecam! Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec

Domowe ciasta
SZYBKI DESER KAWOWO-ŚMIETANKOWY 161

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 0 MINUT (+ CHŁODZENIE, NAJLEPIEJ MINIMUM 12 GODZIN) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 16 okrągłych biszkoptów, 3 łyżeczki kawy zbożowej Cykoria. Składniki kremu: 150 g śmietany 30%, 150 g serka mascarpone, cukier puder. Dekoracja: 2 kostki gorzkiej czekolady, perełki złote. Przygotowanie: Kawę zalewam wrzątkiem (70-80 ml), mieszam, odkładam(...)miski i studzę. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem (ilość zależna od tego jak słodkie lubicie). Nadal miksując na najmniejszych obrotach, dodaję po łyżce mascarpone. Czekoladę siekam nożem. Biszkopty nasączam w przygotowanym naparze kawowym. Układam warstwy deseru w dwóch niskich szklankach lub pucharkach: 4 szt. biszkoptów, masa śmietanowa, pozostałe biszkopty i pozostała masa. Całość posypuję czekoladą oraz dekoruję złotymi

JejKuchnia
Tort weselny kokosowy 211

BISZKOPT: jajka - 10 szt mąka pszenna - 1,5 szkl mąka ziemniaczana - 0,5 szkl cukier - 1 szkl proszek do pieczenia -2 łyżeczki woda gorąca - 1/4 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1,5 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 600 g alkohol wiórki kokosowe cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem wiśniowy Rafaello ozdoby z masy plastycznej KLIK alkohol(...)dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie wsypujemy kokos, dolewamy alkohol i miksujemy razem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każda cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy 1/4 kremu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy kremem, posypujemy rodzynkami i przykrywamy ostatnim blatem. wykładamy przedostatnią część kremu i dekorujemy wg uznania

Camilla w kuchni
ORANGE CURD 136

Przepis na orange curd , czyli pomarańczowy krem do kremów, lodów, owoców i deserów. Do wszelkiego rodzaju pieczywa, naleśników i chałki. Babeczek i tart, biszkoptów i pierników, ciast, ciasteczek i bez. Jak zrobić taki pomarańczowy krem orange curd pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.   Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz

RITA food channel
Urodzinowy tort tiramisu 177

ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe blaty. Pomimo że biszkopt był dość wysoki wycięłam 2 grube blaty. Składniki na krem: 2 opakowania dobrze schłodzonego serka mascarpone 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan(...)czynność, studzimy.  Na podkładkę kładziemy pierwszy biszkopt. Nasączmy go 1/2 szklanki kawy. Następnie wykładamy 1/3 powstałej masy. Przykrywamy biszkoptem, który nasączamy pozostałą kawą. I nakładamy kolejną warstwę mamy, wyrównujemy. Wykładamy zmiksowane maliny, świetnie kwaśna malina przełamuje smak słodkiego kremu tiramisu. Na maliny nakładamy jeszcze trochę kremu, wyrównujemy. Kremem smarujemy również boki ciasta. Wstawiamy do lodówki, na około godzinkę. Chyba

Życie zaczyna się w kuchni
Rolada we wzory 298

żadnego szablonu).Teraz wsadź blachę na 15 minut do zamrażalnika, aby wzór zastygł. BISZKOPT:Składniki na biszkopt muszą być w temperaturze pokojowej. Nagrzej piekarnik do 160 stopni C. Całe jajka i cukier ubij w misce mikserem na jasny i puszysty krem. Przesiej do masy mąkę i dodaj szczyptę soli. Delikatnie wymieszaj. Wyjmij z zamrażarki blachę(...)nią bardzo ostrożnie ciasto na biszkopt. Łopatką wygładź delikatnie masę, by była równomiernie rozłożona. Piecz biszkopt 10 minut.Gorący wyciągnij z piekarnika i bardzo delikatnie zroluj wzorem na zewnątrz na czystej lnianej ściereczce roladę. Zrolowaną roladę pozostaw w ścierce do ostygnięcia.KREM:Składniki na krem powinny być wcześniej schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej

Słodko-Słony Świat Ilony
Biszkopt makowy 241

biszkopt z łyżeczką proszku do pieczenia. Dodałam ją na wszelki wypadek, można go dać trochę mniej, albo zupełnie ominąć - wtedy biszkopt będzie prawdziwym biszkoptem. Ciasto można jeść posypane cukrem pudrem, polane ulubionym sosem smakowym lub przekładać kremem. A jak samo ciasto? jest pyszne :)Składniki:7 białek7 żółtek150 g cukru150 g makuczubata łyżeczka proszku do pieczeniałyżka mąki kukurydzianejszklanka mąki pszennejSposób przygotowania

Słodkie Przyjemności
Ciasto - tort czekoladowy z kremem... 1262

prawdziwych koneserów i łasuchów ;-) Ciasto w postaci tortu przygotowałam dla męża z okazji urodzin, powiedział, że: był to najlepszy tort jaki, jadł kiedykolwiek ;-) Zapraszam!!!  Składniki na biszkopt: - 6 jajek - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru pudru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki kakao - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, dodajemy(...)czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli wodnej - 1/2 serka Ricotty Margarynę ucieramy na puch, około 10 minut, dodajemy rozpuszczoną czekoladę potem serek. Wykładamy na blat biszkoptu (ten który będzie na samym spodzie ciasta) Zostawiamy 1/3 porcję kremu do dekoracji. KREM NR 2 : KREM MIĘTOWY - 200 ml śmietany 36% - tabliczka czekolady miętowej (taka z nadzieniem) - śmietan- fix Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy

SMYKWKUCHNI
Torcik bananowy z mascarpone 346

Letnie i szybkie do przygotowania ciasto z bananami i mascarpone. Całości ciekawego smaku nadaje galaretka jagodowa. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej Krem: 500 g śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 2 banany 1 galaretka cytrynowa + 500 ml wrzątku 1 galaretka jagodowa + 375 ml wrzątku Biszkopt: Białka oddzielamy(...)średnicy 24 cm. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika  do 160*C na ok. 40 minut (do tzw. Suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Krem: Galaretki rozpuszczamy w odpowiedniej ilości wrzątku. Odstawiamy do delikatnego stężenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników.  Banany kroimy

VioletoweKucharzenie
Tort kawowy 206

ciasto do formy i upiec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku , około 40 minut. Wystudzony biszkopt, najlepiej na drugi dzień, pokroić na 3 równe krążki. Poncz: cukier rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do wystygnięcia, a następnie dodać sok z cytryny, alkohol i espresso. Przygotowanie kremu Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki i wlej 3 łyżki śmietany kremówki.  Rozpuść(...)Dodaj śmietanę i wymieszaj szybko i krótko. Jeśli masa jest za rzadka wstaw ja do lodówki na 10 minut. Krem podziel na 3 porcje. Jedna ma być większa, ma wystarczyć na boki tortu, ewentualnie na dekorację. Nasączyć pierwszy krążek biszkoptu ponczem, posmarować Truskawellą lub dżemem, rozsmarować delikatnie pierwszą warstwę kremu.Przykryć drugim krążkiem , który nasączamy ponownie ponczem i smarujemy druą

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik brzoskwiniowy na 1 urodziny bloga :) 211

żeby nie dawać zalecanej całej kostki margaryny! Nie dałam więc jej wcale :D Zapraszam na urodzinowy torcik brzoskwiniowy Kolorowego Przepisownika ;) Smacznego :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie 3 szkl. wody 2 galaretki brzoskwiniowe 2 budynie śmietankowe Sposób przygotowania: Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka(...)blaty. Krem brzoskwiniowy:   Brzoskwinie odsączamy z soku na sicie. Sok wlewamy do garnka z 2 szklankami wody i zagotowujemy. Wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. W pozostałej szklance wody rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy na wrzątek, gotujemy chwilę i zdejmujemy z ognia ciągle mieszając. Odstawiamy do przestudzenia, ale nie zupełnego. Masa przed wylaniem na biszkopt powinna być jeszcze ciepła

Kolorowy Przepisownik