biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:183/363)

Najcudowniejszy wegański tort czekoladowy 154

torcie można napisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem sycący i słodki, mus malinowy nadaje charakteru, a płatki róży trochę walentynkowego cukru. W związku z tym, że tort jest tak dobry nie będę Was męczyć opisem reakcji sody z octem czy długim na pół strony

wegetalerze
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 275

święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Metrowiec 150

właśnie sławny Metriowiec, to własnie tym ciastem zajadałam się jako mała dziewczynka. Dziś z chęcią powracam do tych smaków, zapomniałam, że jest to tak przepyszne ciasto. Sam biszkopt jest wilgotny, puszysty, przepyszny, krem jest lekko cytrynowy, wszystko oblane grubą warstwą czekolady, stanowi doskonałą całość. Na tym cieście nauczyłam się dwóch rzeczy: jak zrobić ciasto ucierane i jak zrobić krem maślano

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 207

suchego patyczka, wyjąć z piekarnika, zrzucić w formie na podłogę z wysokości 50 cm. Pozostawić na kratce do całkowitego wystudzenia, nożykiem delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt podzielić na 3 blaty. Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 – 1/2 szklanki cukru pudru We wrzątku rozpuścić kawę

moj przepis na
Makowa delicja z kremem 154

cukrem pudrem, dodawać do śmietany, tężejącą galaretkę , ubić, odstawić do zgęstnienia. Przełożenie ciasta : Pierwszą część biszkopta, posmarować połową kremu, przykryć ciastem makowym, wyłożyć na ciasto resztę kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Wuzetka na osiemnastkę 152

sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki, o czym ja zawsze zapominam. Następnie na wierzch ciasta położyć dość cienką warstwę marmolady albo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 200

internetach, poczytałam i stworzyłam swoją własną wersję. Podczas przyrządzania przeżyłam chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru

Cynamonowe szczęście
Oszukane tiramisu z malinami i kremem budyniowym 110

ciastek biszkoptowych - 3 szklanki malin - kubek kawy Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Osobno ubić serek , dodać budyń, wymieszać. Dodać śmietanę, wszystko wymieszać. W szklankach układać kolejno warstwy: biszkopty moczone w kawie, maliny, krem budyniowy. Najlepiej schłodzić z 2 godziny.   Przepis brał udział w akcjach: W malinowym chruśniaku oraz W malinowym raju

Corner With Recipes
Kilka pomysłów na... 136

zdjęć tych słodkich propozycji, które już tam gdzieś się kurzyły, tak więc mała odskocznia od reszty i kilka propozycji trafiających idealnie w pogodę za oknem :) Tort chałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami i naktarynką

More food, love and dreams
Tort o smaku Ferrero Rocher 137

przesiać dodając proszek do pieczenia. Wymieszać mąkę z proszkiem i kakaem ze zmielonymi orzechami. Całość bardzo delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Jeśli zrobi się to zbyt energicznie biszkopt będzie oklapnięty. Składniki na krem: 300g miękkiego masła (1,5 kostki) 300g czekolady - gorzkiej 6 szt. wafelków Góralki o smaku orzechowym 7-8 kopiastych łyżek Nutelli Wykonanie kremu: Czekoladę należy rozpuścić

Mania Wypiekania
Tort truskawkowy z białą czekoladą. 137

Pamiętajmy, aby boki biszkoptu oddzielać od blaszki dopiero po wystygnięciu.  Dla wierzących w moc rzucania biszkoptem - można go upuścić w foremce z wysokości około 50 cm. Biszkopt kroimy na 3 blaty. KREM: 330 g śmietanki 30% 200 g białej czekolady Zagotowujemy śmietanę, wyłączamy palnik i wrzucamy połamaną na kawałeczki białą czekoladę i energicznie mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady. Schładzamy

MamaOskarka
Szmaragdowy tort biszkoptowy z maślanym kremem 164

własnej skórze to różnego rodzaju porady są nic nie warte. Ot suche uwagi. W sobotni wieczór ukręciłam ciasto, a w niedzielę przełożyłam kremem. I oto jest. Zaznaczam, że w cale nie było tak ciężko ;) potrzebujemy: na biszkopt (wg Moje Wypieki) - 226g masła - 220 g cukru (użyłam cukru pudru) - 5 białek - 2 łyżki ekstraktu z wanilii - 375g mąki - 4 łyżeczki proszku(...)zmianę dodawać mleko i wymieszane suche składniki (przesianą mąkę, sól, proszek). Piec ok 35-40 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. Ostudzić. Biszkopt wyrównać z góry i przeciąć na dwie części. Przełożyć kremem. Boki i górę obłożyć kremem. Górę posypać   na krem - kostkę masła - 220 g cukru pudru Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę

Szybko Tanio Smacznie
Bajaderki 168

nowym rokiem, mam dla Was również nowy przepis na coś starego ;) co właściwie starym być nie musi. Bajaderki piernikowe, u mnie ze śiweżego piernika, ale można dodać biszkopt, czy inne ciasto bez kremów czy świeżych owoców i piernikowe przyprawy, wtedy wyjdą równie dobrze!"Składniki:500 g ciasta piernikowego (biszkoptowego lub drożdżowego)100 g marmolady5 łyżek śmietanki 5 łyżek cukru50

Słodkie Przyjemności
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 127

Ciasto biszkoptowe uformowane w rulon i nadziane masą, to nic innego jak rolada. Tak, jak różne mogą być biszkopty – białe, kakaowe, czekoladowe, różnokolorowe, tak różne mogą

mojewypiekiinietylko
LEMON CAKE CZYLI ANGIELSKIE CIASTO CYTRYNOWE 257

Angielskie ciasta są zazwyczaj bardzo proste: czy to maślane, czy czekoladowe, czy też cytrynowe. W przeciwieństwie do naszych ciast, które składają się ... czasami z 5 warstw: biszkopt, mak, ser, galaretka i krem :)) są proste i  pyszne... Takie jest Lemon Cake. Bez owoców, kruszonki, ale  za to wilgotne, pachnące prawdziwym masłem,  skórką cytrynową ... cóż chcieć więcej

Walijskie Pichcenie