biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:180/363)

Tort Raffaello 184

przelać do tortownicy i wyrównać. Piec w temperaturze 175 stopni przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt w formie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych(...)płatków migdałów 30 g wiórków kokosowych pralinki  Raffaello Płatki migdałów, przesmażyć na suchej patelni, do lekkiego zezłocenia. Na paterze ułożyć spód biszkoptu, nasączyć (otrzymaną wcześniej wodę kokosową wymieszać z ½ szklanki przegotowanej wody), posmarować 1/3 kremu kokosowego, przykryć środkowym blatem, nasączyć, posmarować połową pozostałego kremu, przykryć ostatnim blatem, nasączyć, wierzch i boki tortu posmarować kremem. Wierzch tortu posypać wiórkami kokosowymi

kulinarnyswiatdomi
Tort STO LAT 106

BISZKOPT: Jajka – 4 szt Cukier – ¾ szkl Cukier waniliowy -1 op Sól- szczypta Mąka pszenna – ¾ szkl Mąka ziemniaczana – ¼ szkl Proszek do pieczenia –1 łyżeczka KREM: Jajka – 5 szt Cukier – 1 szklanka Margaryna – 200g Masło prawdziwe – 400 g Alkohol – 4-5 łyżek DODATKOWO: Koraliki cukiernicze Barwnik spożywczy  BISZKOPT:  Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywną pianę z odrobiną soli(...)łyżce przestudzonej masy jajecznej i po odrobinie alkoholu. I tak aż do wykończenia składników. Gotową masą przełożyć wystudzony i nasączony biszkopt biszkopt. Schłodzić w lodówce i po godzinie ponownie wyjąć by go ozdobić resztą kremu wymieszaną z barwnikiem

Camilla w kuchni
Tort cappuccino 123

ostatnim miesiącu piekłam go już chyba ze trzy razy. Może dlatego, że smakiem przypomina batonik Kinder Delice . W oryginalnym przepisie jest to czekoladowy biszkopt przełożony  masą z gorzkiej czekolady i obłożony warstwą kremu z mascarpone. Ja nieco zmodyfikowałam ten przepis. Zrezygnowałam z czekoladowej masy , która ginęła gdzieś w tym ciemnym  biszkopcie i zastąpiłam ją masą mascarpone ( zrobiłam(...)drugiego naczynia i wymieszać z 2 łyżkami polewy. Z biszkoptu zdjąć papier do pieczenia i przeciąć ciasto w poziomie na pół. Spodnią warstwę tortu nasączyć kawą. Rozsmarować na niej masę serową z polewą czekoladową. Przykryć drugą polową ciasta. Również nasączyć ją kawą. Boki i wierzch tortu posmarować  kremem mascarpne.  Nanieść na tort polewę. Rozprowadzić łyżką tak , aby się

Wiem co jem
Miodownik Latte 810

łyżka miodu wielokwiatowego 50 g  masła 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka rumu 3 łyżki mleka 3,2% Krem grysikowy: 500 ml mleka 15 dag cukru 4 czubate łyżki kaszy manny błyskawicznej 25 dag  masła 14 sztuk podłużnych biszkoptów 150 ml naparu z rozpuszczalnej kawy Warstwa śmietanowa: 350 ml śmietany 30% 1 śmietan fix lub 2 łyżki sera(...)kremówkę, ubić na gęstą pianę, pod koniec dodać cukier puder i śmietan fix ewentualnie ser mascarpone, zmiksować. Na jednym miodowym blacie wyłożyć połowę masy grysikowej, biszkopty maczać w zimnym naparze z kawy, ułożyć na kremie, przykryć resztą kremu docisnąć drugim miodowym blatem.  Wykładamy warstwę śmietanową, oprószamy przez sitko grubo kakao. Ciasto chłodzimy w lodówce.  Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowo-truskawkowe z bananami 117

jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 175 o C około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i delikatnie nasączyć, np. kompotem z truskawek. Krem: 2 opakowania 'Creme Ole' czekoladowego; 1 puszka truskawek w syropie (410g); 250 ml śmietany 30% lub 36%; 1 opakowanie śmietany "Śnieżka" lub 2 opakowania "Śmietan(...)cukier waniliowy; 1 łyżka cukru pudru; Przestudzony i nasączony biszkopt wyłożyć do tortownicy, w której był wcześniej pieczony. Biszkopt posmarować dżemem. Na dżem wyłożyć banany przekrojone wzdłuż na pół (banany skropiła sokiem z cytryny). Na banany wyłożyć krem czekoladowy. Ciasto odstawić na około 10-15 minut do lodówki. W tym czasie ubić 250 ml śmietany 30% lub 36% z cukrem

In my kitchen
Letni tort z owocami 80

tego przepisu * 3 małe śmietany kremówki * 2 śmietan-fixy  * 2 łyżki cukru pudru * szklanka soku pomarańczowego * słoiczek dżemu malinowego albo wiśniowego * 200g gorzkiej czekolady * mała krem ówka  * owoce do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blat , każdy nasączyć sokiem pomarańczowym i przełożyć d żemem i kremówką ubitą z fix-em i cukrem pudrem . Cały tort posmarować kremówką , odstawić

Magiczne Życie Marty
TORT KOKOSOWY Z FRUŻELINĄ TRUSKAWKOWĄ 404

mascarpone i zmiksuj krótko, ale dokładnie.Dodaj wiórki kokosowe, cukier puder i opcjonalnie likier kokosowy, ponownie zmiksuj chwilę. Wsadź na chwilę krem do lodówki.PONCZ:Składniki ponczu wymieszaj ze sobą w szklance.SKŁADANIE TORTU:Wystudzony biszkopt przekrój na 3 równe blaty. Pierwszy z nich połóż na paterze lub ozdobnym talerzu. Nasącz go 1/3 ilości ponczu. Posmaruj 1/3 kremu(...)porcji kremu i 1/2 frużeliny.Przykryj ostatnim blatem.Boki i wierzch tortu posmaruj pozostałym kremem, posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj truskawkami i listkami miety lub według uznania. Tort wsadź do lodówki na minimum 3-4 h, najlepszy jest nastepnego dnia. Gotowe! Smacznego!*przepis na biszkopt z blogu Moje Wypieki

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Kukułeczka 933

Dzisiaj polecam przepis na pyszne przekładne ciasto biszkoptowo- kokosowe przełożone masą budyniową i kremem kukułkowym. Warto w długi jesienny wieczór wypić szklankę gorącej herbaty i zjeść kawałek pysznego ciasta.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, Poncz: 50 ml mocnej kawy parzonej(...)budyniowa : 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3,5 łyżki cukru, 200g masła, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g cukru, 200g wiórków koksowych, Dodatkowo: 150g kremu o smaku kukułki ZENTIS, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, Polewa: 1 łyżka masła, 1,5 łyżki wody, 1,5 łyżki kakao, 1,5 łyżki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przestając

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kremowa kostka z gruszką 209

nadchodzący weekend polecam takie oto pyszne ciasto. Połączenie delikatnego ryżowego biszkoptu , którego nie trzeba go dodatkowo nasączać, aksamitnego kremu budyniowego, kwaskowatego dżemu i karmelizowanych gruszek. KREMOWA KOSTKA z GRUSZKĄ Składniki: (forma25x30) biszkopt (bezglutenowy): 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka pros zku do pieczenia 1 szczypta

Bon appetit mon amie
MINI TORCIK Z MUSEM MALINOWYM 300

pomysł zrobienia mini torcików bez pieczenia ! Jeśli jesteście ciekawi co skrywa wnętrze deseru i jak je wykonałam zapraszam do dalszej lektury : SKŁADNIKI : Biszkopty okrągłe (posłużą za dno) Biszkopty podłużne "Lady fingers" ( na boki deseru) Krem: Serek mascarpone 1 op. (250 g) Ksylitol 4 łyżki (można dać więcej )  Świeże lub mrożone maliny ok. 1/2 szklanki zmiksowanych i przetartych) 1 płaska(...)Przekładamy żelatynę do rondelka i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści (nie doprowadzać do wrzenia !) . Przestudzoną wlewamy do kremu i miksujemy.  Składanie deseru : Żaroodporne kokilki wyłożyłam folią spożywką (dno i boki). Na dnie umieściłam okrągłe biszkopty. następnie dookoła ułożyłam przycięte podłużne biszkopty.  Za pomocą rękawa cukierniczego wycisnęłam do środka mus malinowy.  Gotowe torciki włożyłam na kilka godzin

Marcepanowa kuchnia
Tort czekoladowo - miętowy 129

szczęściu. Dla Was dzisiaj torcik czekoladowo - miętowy. Niebo w gębie! Polecam. Tort czekoladowo - miętowy Składniki na 3 blaty 20cm: Na biszkopty:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 50g startej czekolady Na krem miętowy: 300g mascarpone 200g śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu z mięty(...)części, przekładamy do foremek, wyrównujemy. Pieczemy około 15-17 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku. Gdy zupełnie wystygną boki biszkoptów oddzielamy nożykiem i blaty przekładamy na deseczkę. Krem: mascarpone, kremówkę i barwnik umieszczamy w misce, miksujemy do powstania gęstego kremu, dodajemy cukier i pastę miętową, miksujemy do połączenia składników. Z kremu odkładamy taką część, by wystarczyła

Smak mojej kuchni
Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 187

mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy(...)dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy.  Na koniec dajemy znów warstwę naponczowanych biszkoptów. Ciasto na koniec posypujemy kakao.  Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-) Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast.  Polecam serdecznie i życzę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 1531

mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy(...)dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy.  Na koniec dajemy znów warstwę naponczowanych biszkoptów. Ciasto na koniec posypujemy kakao.  Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-) Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast.  Polecam serdecznie i życzę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem 552

minut do "suchego patyczka". Gotowy i ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.Galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody - wystudzić.Krem podzielić na dwie równe części. Pierwszą z nich wyłożyć na dolny biszkopt. Ptasie mleczko ułożyć "pasami" wzdłuż brytfanki. Zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Następnie wyłożyć pozostałą część masy i przykryć górnym biszkoptem.Polewa

Słodka Strona
"Czerwień i błękit" - urodzinowe tiraminu z truskawkami i błękitnym kremem 146

pomyślałam, że na pewno nie może w nim zabraknąć truskawek i migdałów. Kolor błękitny kremu dopełnił całości. Serdecznie dziękuję wszystkim za ciepłe słowa w komentarzach... To dzięki Wam mam ogromną radość z blogowania i niesłabnący zapał do kulinarnych szaleństw...  Składniki: opakowanie małych okrągłych biszkoptów 250 g serka mascarpone 150 g twarogu sernikowego 500 ml śmietany kremówki 30%, a najlepiej(...)pół. W naczyniu układać na przemian masę - biszkopty - masę - truskawki - masę - biszkopty - masę - aż do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna znaleźć cię masa lub truskawki. Biszkoptów niczym nie nasączałam, zmiękły od kremu. Przed podaniem na suchej patelni należy uprażyć płatki migdałowe, ostudzić i posypać wierzch. Schłodzić w lodówce

Czerwień i błękit