Ciasto jest przepyszne, naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i niczym nie ustępuje tradycyjnemu makowcowi. Zresztą taka wersja najbardziej mi odpowiada, ponieważ lubię dużo kremowego i mokrego
Di gotujetakim torcie pełno jest zimowych smaków. Piernikowy biszkopt przełożony galaretką z suszonych śliwek z cynamonem. Całość udekorowana kremem czekoladowym. Wydaje mi się, że jest to cudowna propozycja na długie zimowe wieczory. Składniki na ciasto: 280g masła 280g cukru brązowego 3 jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki
wysmienitywyrazistości. Naokoło obrazka ułożyłam girlandę z liści, kwiatów i owoców truskawki. Dodatkowo całość spryskałam specjalnym opalizującym sprejem z brokatem, tort nabrał blasku:) Wewnątrz kryje się pyszny tort brzoskwiniowy, identyczny jak ten ; jasny biszkopt, przełożony fantastycznym kremem maślano-budyniowym na soku z brzoskwiń, z dodatkiem krojonych owoców
6nieboTort na Święta, urodziny lub weekendowy deser. Intensywny smak kawowy, mało słodki i bardzo delikatny. Biszkopt wyszedł bardzo pulchny, a masa lekka. Ja nie przepadam za smakiem kawy, ale ciasto mi bardzo(...)smakowało 🙂 Czas wykonania: 1 h 40 min (+ 1-2 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 21 cm) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru pudru 100 g […] Artykuł Tort kawowy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plTort który wbrew pozorom zrobimy szybko. Biszkopty dobrze jest upiec dzień wcześniej. Mocno kawowy jest bardzo dobry. Wszystko na nim jadalne. biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem kawowy: 500 g masła 1/2 szklanki cukru 4 jaja wielkość M 2 łyżki kawy rozpuszczalnej poncz: 1/2 szklanki naparu kawy mocnej
wesoła kuchniaTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej 60 min -PORCJE: 16 Tort makowy z masą i owocami BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka sypkiego maku MASA 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 kostka margaryny
Gotuję Testujępieczenia. - Do masy serowej, jeżeli ktoś lubi, można dodać bakalie. - Sernik można zrobić bez przekładania, używając tylko ciasta na spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik można przygotować w formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta
mojewypiekiinietylkoSponge cake to najprostsze angielskie ciasto, biszkopt najczęściej przełożony kremem. Anglicy uwielbiają szybkość i prostotę w kuchni, my za to biszkopty uwielbiamy przekładać mnóstwem warstw tworząc wielowarstwowe, bajeczne ciasta, torty, pracochłonne i mega kaloryczne. Ja też lubię robić ciasta, które nie wymagają spędzenia całego dnia w kuchni, setki składników i nakładania warstwy po warstwie. Dlatego przygotowałam to ciasto, angielski sponge
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: Biszkopt z 4 jaj 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa jeżynowa
Pychotkaaaplacki z mąki kokosowej - KLIK , do tych wczorajszych po prostu dodałam jeszcze pokrojoną brzoskwinię :) Wczorajszy grill rodzinny bardzo udany :) Niestety zapomniałam zrobić dla Was zdjecia tortu :( Napiszę jedynie, że był to biszkopt kukurydziano-gryczany przełożony domowym dżemem malinowym, na wierzchu z kremem ze śmietanki kokosowej i udekorowany malinami. Teraz uruchomcie wyobraźnie
breakfast of dreamsKolejny smak moich tortów to smak malinowy. Lekki, puszysty biszkopt przełożony lekko kwaskowym musem malinowym. Pychota
In my kitchenkolejny tort z serii "smak mojego torta". Tort wiśniowo-śmietanowy to puszysty biszkopt przełożony wiśniami w żelowej polewie wiśniowej i pyszną ubitą śmietaną. Mniam mniam...:) Pychotka
In my kitchenzisiaj ostatni przepis z potraw przygotowanych na tegoroczną Wielkanoc, czyli pyszny wilgotny tort makowo- migdałowy. Nie wiem dokładnie co sprawiło, że biszkopt wyszedł tak wilgotny i chyba po raz pierwszy poncz do jego nawilżenia był zbyteczny. Składniki na biszkopt makowy: 600 g suchego maku 200 g łuskanych migdałów 200 g cukru 4 jajka 4 łyżki bułki(...)Dodać kolejno żółtka, wódkę i sok z cytryny ciągle ucierając. Na końcu dorzucić zmielone migdały. Do tortownicy przełożyć pierwszy blat biszkoptu i posmarować masą, którą uprzednio warto podzielić na 3 równe części. Tak postępować z każdą warstwą. Gdy tort będzie już złożony posypać go po wierzchu wiórkami kokosowymi.Obsypać brzegi rodzynkami. Wyjąć z tortownicy i dookoła posypać również wiórkami
Gosia gotujesmaczne i słodkie ;)Dużo orzechów i czekolady... Sama słodycz.A przy okazji mogliśmy słodko świętować pół roczku naszego syna, no i Mikołaj się załapał na kawałeczek słodkości ;)Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero RocherSkładnik:Biszkopt:7 jajek1/2 szklanki cukru2 szklanki zmielonych orzechów3 czubate łyżki mąki3 łyżki kakao3 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem: 250 g masła w temperaturze pokojowej200 g gorzkiej czekolady4 łyżki
Lawendowe Niebo