TORT DLA WIELBICIELI KOKOSU,NAWET BISZKOP T JEST Z WIÓRKAMI PIERWSZY RAZ TAKI ROBIŁAM I WYSZEDŁ NAPRAWDĘ PYSZNY ,TORT JEST LECIUTKI JAK CHMURKA-A DZIĘKI CYTRYNOWEJ NUCIE NIE JEST MDŁY-PYCHOTKA SKŁADNIKI: Składniki na biszkopt 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżeczka(...)nasączyć 1/3 ponczu. Później posmarować 1/3 masy i posypać 1/3 wiórek kokosowych. Przykryć drugim blatem, nasączyć, posmarować porcją masy i posypać wiórkami i przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch lekko nasączyć i posmarować cały tort pozostałą masą i posypać wiórkami
Swojskie jedzonkoubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać masło orzechowe i dalej ubijać do połączenia składników. Złożenie tortu Na paterę ułożyć pierwszy blat biszkoptowy i nasączyć ponczem - nie należy tutaj przesadzać, lepiej żeby było go za mało niż za dużo. Na nasączony biszkopt położyć cienką warstwą konfiturę pomarańczową. Na konfiturę wyłożyć połowę masy fistaszkowej i rozsmarować ją. Na masę fistaszkową(...)będzie bardzo rzadki, dlatego trzeba się z nim ostrożnie obchodzić. Po schłodzeniu w lodówce osiągnie idealną konsystencję lekkiej pianki. Na wierzch musu położyć ostatni biszkopt i nasączyć go. Następnie przystąpić do przykrycia boków tortu masą fistaszkową. Tak przykrywać, aby górna krawędź masy lekko wystawała ponad ciasto. Następnie na wierzch tortu wylać odpowiednią ilość musu czekoladowego i delikatnie rozprowadzić, uważając
Ze smakiem bez glutenufolią i odstawić do lodówki na minimum godzinę, aby masy stwardniały. Udekorować tort startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Ubić białka z cukrem 2. Zmiksować resztę składników i wymieszać z pianą z białek 3. Upiec biszkopt i nasączyć wodą 4. Zrobić budyń 5. Utrzeć masło i dodać budyń(...)masy dodać kakao, rodzynki i czekoladę 7. Drugą część połączyć z kawałkami ananasa i orzechów 8. Wyłożyć na biszkopt masy i posypać wszystko tartą czekoladą Pobierz wersję do druku: Pobierz Tort ambasador Artykuł Tort ambasador pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plmojego pierwszego w życiu tortu! Tort raffaello zrobiłam na moje 18-te urodziny. Na szczęście w miejscowej cukierni mogłam kupić dobrej jakości biszkopt i jedyne co mnie przerażało, to ubicie śnieżki na kremówce :). Przy obecnym na zdjęciu torcie też mnie to stresowało, ponieważ ostatni raz ubijałam śnieżkę 15 lat temu! Niestety tak długa przerwa miała swoje konsekwencje. Otóż krem raffaello(...)Wpadłam na pomysł, aby dodać startą czekoladę. Niestety krem po schłodzeniu jest gęsty i przez sypką czekoladę nie trzymał się dobrze biszkoptu. Ostatnio zrobiłam frużelinę malinową do tego kemu i gorąco ją polecam zamiast czekolady. W tym torcie odradzam użycia do nasączenia wody z sokiem z cytryny… zdecydowanie odradzam! Nikt mi tego nie powiedział, ale wcale nie musiał. Sama
Słodki Pomysłmojego pierwszego w życiu tortu! Tort rafaello zrobiłam na moje 18-te urodziny. Na szczęście w miejscowej cukierni mogłam kupić dobrej jakości biszkopt i jedyne co mnie przerażało, to ubicie śnieżki na kremówce :). Przy obecnym na zdjęciu torcie też mnie to stresowało, ponieważ ostatni raz ubijałam śnieżkę 15 lat temu! Niestety tak długa przerwa miała swoje konsekwencje. Otóż krem rafaello(...)Wpadłam na pomysł, aby dodać startą czekoladę. Niestety krem po schłodzeniu jest gęsty i przez sypką czekoladę nie trzymał się dobrze biszkoptu. Ostatnio zrobiłam frużelinę malinową do tego kemu i gorąco ją polecam zamiast czekolady. W tym torcie odradzam użycia do nasączenia wody z sokiem z cytryny… zdecydowanie odradzam! Nikt mi tego nie powiedział, ale wcale nie musiał. Sama
Słodki PomysłJeden z lepszych jakie jadłam. Często tortów nie robię, bo są pracochłonne, nie zawsze wyjdą, ale tu nie miałam problemu. Wszystko łącznie z biszkoptem wyszło super. Ja zmieniłam tylko proporcje, bo robiłam na większą tortownicę. Tort była dla męża na urodziny, trochę spóźniony, bo tydzień po fakcie, ale warto było :-). Tortownica: 23 cm Składniki na biszkopt: 7 jajek(...)naparem kawy) 50 ml wody Wymieszać. Dodatkowo: słoiczek powideł śliwkowych 50 g gorzkiej czekolady startej na tarce na dużych oczkach Odkładamy około 5 łyżek kremu (do wysmarowania boków tortu). Jeden blat nasączmy 1/3 mieszanki likieru i wody, smarujemy go połową powideł, na powidła wykładamy połowę kremu, przykładamy drugim blatem, który nasączamy likierem, nakładamy powidła, krem. Przykrywamy ostatnim blatem, nasączyć pozostałym
kruche babeczkiLekki tort z bitą śmietaną przede wszystkim nie jest bardzo słodki. Dzięki czerwonym porzeczkom jest trochę kwaskowy w smaku. Taki tort jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt, nasączyć go ponczem, a potem przełożyć ubitą śmietaną kremówką. Na koniec pozostaje dekoracja tortu, a to jest zawsze najprzyjemniejszy etap. Czerwone porzeczki, jeżyny i drobne owoce winorośli ułożone w formie pierścienia
Przepisy Kulinarnebardziej, że wśród znajomych mam opinię osoby, która bez słodkiego nie przychodzi). Długo myślałam, aż w końcu u Walentyna znalazłam naprawdę imponujący tort. Malinowy. Tymczasem jednak sezon na truskawki w pełni, postanowiłam więc podmienić owoce. Biszkopt zrobiłam po swojemu, tak samo mus, dodałam jeszcze warstwę musu z białej czekolady. Zrezygnowałam z czekoladowych dekoracji (nie lubię temperować czekolady w domu, brakuje(...)uzupełniają, a chałwowa chrupka zdecydowanie dodaje charakteru. Jeśli szukacie tortu na letnie urodziny - oto on, ideał . Polecam Wam ogromnie! Dzisiaj u Ani , Lejdi , Mirabelki , Mopsika i Panny Malwinny również możecie obejrzeć słodkości z truskawkami, zajrzyjcie do nich koniecznie! Truskawkowa fantazja Składniki: (na tortwonicę o średnicy 20 cm) biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej
Pożeraczka, czyli raz adobrzetort z konfiturą wiśniową. Marcepan zrobiłam sama, bo jest prosty do wykonania. Torcik jest lekki, i mocno migdałowy. Marcepan dodałam i do kremu i udekorowałam nim tort. Nie oderwiecie się od niego. biszkopt: 1/3 szklanki maku 1/2 szklanki migdałów zmielonych 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 5 jaj wielkość(...)obwodzie. Wstawiam do lodówki na 10 minut. Delikatnie zrywam gwiazdki. Przełożenie: Biszkopt kroję na trzy blaty ostrym nożem. Dolny blat nasączam winem z sokiem z cytryny. Smaruję połową kremu. Układam drugi blat który też nasączam. Smaruję pozostałym kremem, a na nim konfitura. Układam trzeci blat.Wierzch tortu i boki smaruje kremem maślanym. Pozostały marcepan rozwałkowuję robię to na papierze do pieczenia
wesoła kuchniamasie migdałowej, wyłożyć na niego połowę przygotowanej masy (dla ułatwienia warto wokół biszkoptu założyć obręcz), następnie poukładać mandarynki, wyłożyć resztę masy i przykryć drugim blatem uprzednio nasączonym syropem mandarynkowym.Włożyć do lodówki do schłodzenia, a w tym czasie przygotować drugą porcję masy z serka mascarpone.Wyjąć tort z lodówki, zdjąć obręcz i przygotowanym kremem posmarować wierzch i boki tortu.Dowolnie udekorować
Mix smakuWypieki z białym winem to jedne z moich ulubionych, zwłaszcza te w których dodatkowo jest nuta porzeczki. Robiąc ten inspirowałam się tortem Malakoff, z tym że zamiast gotowych biszkoptów upiekłam blaty ciasta. Mimo, że bardzo prosty to był przepyszny, całej rodzinie smakował. *tortownica 26 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka(...)posmarować połową dżemu i wyłożyć 1/3 bitej śmietany. Przykryć biszkoptem, nasączyć, przesmarować dżemem i wyłożyć połowę pozostałej śmietany. Położyć ostatni biszkopt, nasączyć winem. Zdjąć rant, boki i wierzch obsmarować pozostałą śmietaną. Migdały uprażyć na suchej patelni, wystudzić i posypać tort. Wierzch udekorować winogronami i bezikami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasobie z nim każdy. Przepis na ten biszkopt jest uniwersalny, to taka baza do przygotowania różnych biszkoptowych wypieków, wykorzystuję go do przygotowywania ciasta z owocami i tort ów, z tego przepisu przygotowałam też biszkopt z owocami , roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Tym razem postanowiłam dodać do jednej części ciasta przed pieczeniem kakao
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTORT Z TRUSKAWKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ CZEKOLADOWY BISZKOPT,DUŻA ILOŚĆ BITEJ ŚMIETANY ,TRUSKAWKI Z CUKREM-CZY TRZEBA ZACHĘCAĆ DALEJ? JEST TO SPRAWDZONY PRZEZE MNIE WIELE RAZY PRZEPIS,ZAWSZE WYCHODZI PYSZNY,ROBIĘ GO CO ROKU NA URODZINY MOJEJ CÓRECZKI,TYLKO DEKORUJĘ GO ZA KAŻDYM RAZEM INACZEJ INACZEJ, SKŁADNIKI: BISZKOPT: 8 JAJ 15 DAG CUKRU CUKIER WANILIOWY 20 DAG MĄKI PSZENNEJ(...)DODAJEMY 1/3 ILOŚCI BITEJ ŚMIETANY I POŁOWĘ TRUSKAWEK Z KOLEJNĄ WARSTWĄ ROBIMY TAK SAMO NA WIERZCH DAJEMY OSTATNIĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU RÓWNIEŻ NASĄCZAMY I DAJEMY RESZTĘ BITEJ ŚMIETANY, DEKORUJEMY WEDŁUG UZNANIA JEST NAPRAWDĘ PYSZNY..... JESZCZE KILKA ZDJĘĆ TEGO SAMEGO TORTU Z POPRZEDNICH URODZIN TYLKO INACZEJ DEKOROWANEGO,BO OCZYWIŚCIE GUST MOJEJ CÓRCI SIĘ ZMIENIAŁ... DO USŁYSZENIA PONOWNIE
Swojskie jedzonkoDzisiaj pomysł na prosty ale pyszny tort, który każdy będzie potrafił zrobić w domu. Całą pracę zaczynamy od upieczenia spodów biszkoptowych. Większość uważa że pieczenie biszkoptu jest równie trudne jak układanie kostki Rubika(...)wypróbowany przepis 1:1:1 - jajko : mąka : cukier Białko ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy przesianą mąkę i na koniec delikatnie mieszamy z mąką. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni. Mój tort składał się z sześciu spodów. Masa tortowa : 600 ml. śmietany 36 % 200 g. białej czekolady Śmietanę ubijamy na sztywno, a czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Ważne jest
Full Smakustyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> było dużo śmiechu... i tak oto zamiast tortu powstało ciasto tortowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto wychodzi bardzo wysokie jednak zdjęcia były robione na drugi dzień kiedy beza już zmiękła od masy... Ciasto Rysiowe Składniki : biszkopt: 5 dużych jaj 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)całkowitego zgęstnienia. Studzimy. Biszkopt przekrajemy na pół dolną część nasączamy herbatą z cytryną i dowolnym alkoholem. Ciasto układamy w kolejności: biszkopt masa z nutelli beza wiśnie biszkopt masa z nutelli do ozdoby tortu użyłam pokruszonej bezy która wyglądała jak złoty pył
sierotka maRysia w kuchni