biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:21/235)

KREM ŚMIETANOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ / tort 197

Zanurzam wykałaczkę w barwniku i dodaję do zimnej  śmietany chwilę przed ubiciem. Z przepisu poniżej przygotujecie sporą porcję kremu, który wystarczy Wam na przełożenie 4 blatów biszkoptu  plus obłożenie tortu masą dookoła. Zazwyczaj moje biszkopty mają 23 cm średnicy. Zobacz inne przepisy w dziale TORTY  Koniecznie wypróbuj przepis na biszkopt Krem śmietanowy z białą czekoladą Drukuj Składniki(...)dodajemy śmietanfixy. Dalej miksujemy, aż nasza masa stanie się gęsta. Uważaj, zbyt długie ubijanie śmietanki spowoduje zwarzenie się masy i powstanie nam masło. Artykuł KREM ŚMIETANOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ / tort pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Tort makowy z kremem i brzoskwiniami 92

cukru lub syropu z agawy (do smaku) stała część mleka kokosowego z puszki schłodzonego przez minimum dobę w lodówce Dodatkowo: puszka z połówkami brzoskwiń mak niebieski do udekorowania tortu Wykonanie: Biszkopty: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni C. Potrzebujemy dwie tortownice – ja używam o średnicy 21 cm. W niewielkiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, ocet i olej. Mieszanka powinna(...)średnim ogniu aż uzyskamy konsystencję budyniu. Odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie kroimy w kostkę odsączone z syropu brzoskwinie. Możemy odłożyć dwie połówki do dekoracji wierzchu tortu. Syropu nie wyrzucamy – posłuży nam do nasączenia biszkoptów. W wysokim naczyniu (np. garnku) miksujemy stałą część mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce przez co najmniej dobę albo i dwie. Gdy masa będzie

Lamarida.pl
Tort intensywnie czekoladowy 311

Tort intensywnie czekoladowy . Ciężki biszkopt w stylu brownie, krem custard z dużą ilością czekolady i polewa-ganache to smaki, którym czekoladoholik się nie oprze. A zaczęło się od kakao i czekolady, którą dostałam od Makro . Czekolady marki Horeca Select , sprzedawane są w 1-kg opakowaniach – tak więc jedna kostka odpowiada ok. 60 gramom – w sam raz, nie? Można(...)czekolad. Do tego nie musimy się martwić, że kiepskiej jakości produkt popsuje nam wypiek. Tymczasem powracamy do tortu – tylko dla fanów czekolady. Można się rozpłynąć w błogostanie. Tort czekoladowy – biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej (285 g) x2 1/3 szklanki kakao Horeca Select Amaro (30 g) x2 1 łyżeczka proszku do pieczenia x2 1 łyżeczka sody oczyszczonej x2 szczypta

Poezja smaku
Tort z musem czekoladowym 149

pieczenia tortu na specjalne okazje, jak urodziny, wesele. Bardzo podobne ciasta np. w języku angielskim nie są nazywane tortami ( torte ), a ciastami ( birthday cake , wedding cake ). Tort z musem czekoladowym. Składniki na biszkopt genueński : (na kwadratową blaszkę 24cm) - 8 dużych jaj - 180g drobnego cukru do wypieków - 160g mąki tortowej - 67g mocnego kakao - 53g masła - 2 łyżeczki esencji rumowej Składniki(...)alkoholu. „Bazę” do musu czekoladowego wyjmujemy z lodówki, przekładamy do misy robota, dodajemy przesiany cukier puder oraz alkohol – ubijamy, aż masa zgęstnieje. Z górnej części biszkoptu odkrajamy cienki palcek (do tortu nie będzie potrzebny, wystarczy jeden blat). Pozostały obficie nasączamy galaretką z alkoholem (całej nie musimy zużyć). Na wierzch biszkoptu wykładamy mus czekoladowy. Równamy powierzchnię i rozprowadzamy na boki. Boki

mojewypiekiinietylko
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 538

kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, układamy część owoców, wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim blatem, nasączmy go, smarujemy dżemem, układamy pozostałe owoce, wykładamy drugą część kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Nasączamy(...)cały tort smarujemy pozostałym kremem. Przyklejamy biszkopty, związujemy wstążką i dowolnie dekorujemy wierzch tortu

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy 890

czekoladowym :)! A że czasu brak najlepszy jest przepis na szybki tort czekoladowy znaleziony u Ani (http://ankawell.blogspot.co.uk/2014/03/tort-czekoladowy.html). Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… Tort czekoladowyBiszkopt czekoladowy:7 jajek /żółtka i białka(...)pomocy łyżki lub szpatułki, delikatnie mieszając masę, dodajemy po trochu przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Wylewamy masę do tortownicy i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy biszkopt i zostawiamy do ostygnięcia. Po przestygnięciu kroimy biszkopt na trzy blaty.Masa czekoladowa:500 g mascarpone460 g Nutellidodatkowo:wiśnie z nalewki lub syropugruszki w syropieMascaropne i Nutellę (obie w temperaturze pokojowej

UgotujmyTo.pl
Tort malinowy 381

jest natomiast szerokie pole do popisu cukiernika. Cukiernikiem nie jestem i nie mam nic wspólnego z tym zawodem, więc skoro mi się udało, to każdy może zrobić… tort malinowy.    Składniki na biszkopt rzucany:  (tortownica o średnicy26cm)- 7 jaj- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 szklanka mąki tortowej- 1/3  szklanki mąki ziemniaczanej- szczypta soliSkładniki na krem 1:- 500ml śmietany(...)już na całą powierzchnię tortu, włącznie z bokami i wygładzamy szerokim nożem. Boki posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Tort dekorujemy pozostałą częścią kremu i malinami.Tort malinowy nie należy do gatunku „ciężkich”. Delikatny krem w połączeniu z malinami  nie jest za słodki, a wilgotny biszkopt  jest jego doskonałym uzupełnieniem. Z pewnością zaspokoi głód łakoci niejednego łasucha… i nie tylko. W zasadzie, cóż

mojewypiekiinietylko
Tort z musem jabłkowym i bitą śmietaną 174

śmietaną. Upieczony w kanciastej blaszce i krojony w kostkę. Jednak w ostatniej chwili zmieniłam blaszkę na okrągłą tortownicę i tak powstał rasowy biszkopt. A krojąc biszkopt na krążki i przekładając go masą, tort robi się sam - automatycznie :) Tort składa się z 3 cienkich krążków biszkoptu nasączonego słabą herbatą z cukrem, przełożony musem jabłkowym i bitą śmietaną, udekorowany wiórkami białej czekolady(...)drugą połową musu jabłkowego i 1/3 kremu śmietanowego. Położyć ostatni blat, skropić resztą herbaty i rozłożyć krem na górę i boki. Opcjonalnie można boki obsypać pokruszoną skórką z biszkoptu. Na górę tortu zetrzeć białą czekoladę. Tort przed podaniem najlepiej jest schłodzić przez kilka godzin w lodówce, ale można go również od razu podać na stół

Posadzone i zjedzone
Tort orzechowy. 135

Taki tort można przygotować na różne okazje, na urodziny, dla gości, na święta lub po prostu na podwieczorek z filiżanką aromatycznej kawy. Mięciutkie orzechowe biszkopty przełożyłam pysznym i puszystym kremem. Tort jest również pięknie udekorowany(...)więc zachwyci każdego. Do wykonania tortu użyłam produktów, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy od  Helio . Produkty są bardzo wysokiej jakości i bardzo je polecam. Zapraszam na tort :) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 jajka 20 dag masła

Izabelawkuchni
Ciasto Zebra 343

Jako że na początku maja czeka mnie kolejne urodzinowe przyjęcie – tym razem mojego syna 2 latka, testuję ciasta, które nadawałyby się na spód tortu zamiast biszkoptu. Chciałabym, żeby tort urodzinowy cieszył nawet po rozkrojeniu :) i tutaj idealnie pasuje mi ciasto zebra! Samo w sobie przypomina nieco ciasto na babkę, dla mnie zdecydowanie potrzebuje dodatku. Jeśli nie kremu do tortu

Ciastkozercy
Tort z bananami 183

dzisiejszym wpisie chciałabym się podzielić z wami przepisem na tort z bananami na puszystym biszkopcie rzucanym.  Tort wykonałam dla mojego męża na urodziny i był nim zachwycony :) Składniki Biszkopt 6 dużych jajek (bez rozdzielania na białka i żółtka) 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 g mąki pszennej 50 g kakao 40 g masła(...)kroimy na plasterki i obtaczamy w wyciśniętym soku z cytryny, aby nie pociemniały. 5.  Składamy nasz tor :) Przekrojony biszkopt nasączamy pędzelkiem lub łyżeczką, rozsmarowujemy połowę kremu, rozkładamy banany i przykrywamy drugą częścią ciasta powtarzając czynność. Krem na środku tortu posypałam przesianym przez sitko kakao. Schłodzić w lodówce przez min 4 h a najlepiej na całą noc przed podaniem. Smacznego

W kuchennej krainie
Tort makowo kokosowy 340

miałam takiej tylki więc musiałam sobie kupić. Jak już sobie kupiłam to musiała nabrać mocy a ja musiałam dostać chęci żeby  go zrobić. W końcu zrobiłam. Zrobiłam tort z makowym biszkoptem, kokosowym blatem i krem na bazie bitej śmietany z mascarpone. Posmarowany dżemem i posypany płatkami migdałów. Palce lizać. Składniki: Biszkopt makowy 7 jajek 7 łyżek cukru(...)serka dodawać porcjami ubitą kremówkę i mieszać łyżką (nie miksować).Biszkopt przekroić wzdłuż. Placek posmarować dżemem i krem, położyć blat kokosowy, posmarować kremem, posypać płatkami migdałów, położyć biszkopt. Cały tort posmarować cienko kremem. Za pomocą tylki w kształcie gwiazdki udekorować tort w kształcie "kwiatów". Kwiaty robimy ruchem okrężnym zaczynając od środka i robiąc coraz większe kółka. Tort schłodzić najlepiej całą

Ala piecze i gotuje
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 169

kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, układamy część owoców, wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim blatem, nasączmy go, smarujemy dżemem, układamy pozostałe owoce, wykładamy drugą część kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Nasączamy(...)cały tort smarujemy pozostałym kremem. Przyklejamy biszkopty, związujemy wstążką i dowolnie dekorujemy wierzch tortu

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z wiśniami 200

czasu kiedy ogłosiliśmy światu, że blogujemy kulinarnie :) Z tej okazji upiekłam tort, drugi w moim życiu. Pierwszy zrobiłam rok temu: truskawkowy - możecie go zobaczyć tutaj . W tym roku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają, a wszelkie masy do ciast nie rozpływają :) Dziękujemy(...)alkoholem, szczelnie zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin. Polewa czekoladowa: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy na kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy do wystygnięcia. Tort czekoladowy z wiśniami: Biszkopt przekrawamy na 3 blaty: najlepiej długim nożem z ząbkami, lub za pomocą nitki. Wiśnie odcedzamy z alkoholu i osuszamy na papierowym ręczniku. Pozostałym alkoholem nasączamy blaty tortu. Pierwszy

W kuchni Katie
Tort tiramisu 210

prawdę idealny! Mięciutkie blaty biszkoptu, nasączone mocną kawą, przełożone kremem tiramisu i przysypane gorzkim kakao. Pycha! Zrobienie tortu tiramisu zajmuje trochę czasu, ale naprawdę jest warto.   Tort tiramisu - składniki: Biszkopt domowy upieczony w tortownicy o śr. 24 cm (przepis tutaj ) Nasączenie: 2 szklanki mocnej kawy 5 łyżeczek amaretto 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka(...)serwował tort kawałkami papieru do pieczenia, aby nie zbrudzić ją.  Krem posypujemy 1-2 łyżeczkami kakao.  Robimy tą samą czynność ze wszystkimi pozostałymi blatami biszkoptu.  Pozostałym kremem dekorujemy boki tortu i chłodzimy przez 6-12 godz w lodówce i tort tiramisu jest gotowy. Smacznego

Kuchnia Łukasza