biała truskawka - 875 przepisów (strona:20/59)

Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 150

upieczeniu wystudzić. MASA: Truskawki umyć osuszyć część zostawić do dekoracji a część odszypułkować i przekroić na połówki.  Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody.  Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod koniec wsypać cukier puder dodać serek ricottę wymieszać z żelatyną. Masę podzielić na pół. Białą część wyłożyć na upieczony zielony zimny spód wygładzić powciskać w masę(...)truskawki. Do połowy śmietany wlać likier miętowy i wymieszać. Wyłożyć na truskawkową masę wygładzić.Udekorować truskawkami świeżymi listkami mięty i posypać wierzch mielonymi pistacjami. Włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny lub całą noc w celu schłodzenia.  Życzę smacznego ;-) PS. Wpisem częstuję przede wszystkim autorkę książki   http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki   Was również zachęcam do wzięcia udziału

Wanilia i Kardamon
Mojito w trzech odsłonach: klasyczne, truskawkowe i arbuzowe 638

Zamieszać. Znowu dosypać lodu i uzupełnić wodą gazowaną.  Nic prostszego ! Mojito truskawkowe: robimy jak w powyższym przepisie dodając 4-5 ładnych truskawek. Mojito arbuzowe: gruby plaster arbuza bez pestek 10 listków mięty 2 łyżeczki białego cukru 4 cl białego rumu woda gazowana. Wszystko robimy tak jak przy klasycznym mojito :)  Przepis jest bez limonki, ale nic nie stoi

Jemy Pijemy
Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 371

Efektowny, waniliowy sernik na zimno z orzeźwiającym musem z truskawek. Idealna propozycja na letnie dni. Ciasto powstaje bez pieczenia, więc tym bardziej warto się na nie

Słodka Strona
Bambino-deser z lodami w tle 164

kukurydzianej 1 laska wanilii szczypta soli 1 łyżeczka cukru 3 jajka 3 szklanki mleka 1 łyżka oliwy olej do smażenia Nadzienie: 20 dag białej czekolady 150 g płatków migdałowych 1/2 litra ulubionych lodów owoce:truskawki,kiwi,winogrona sos czekoladowy do deserów Sposób przygotowania Ciasto:  Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany miąższ z wanilii wlać(...)lodówki po czym smażyć cienkie placki na niewielkiej ilości oleju na patelni-ja smażyłam na ceramicznej bez tłuszczu. Nadzienie:  Płatki migdałowe uprażyć na złocisto na suchej patelni. Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry. Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami położyć plaster lodu i zwinąć w trójkąt.Posypać pokrojonymi owocami

Wanilia i Kardamon
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 198

truskawkami, i wyszedł mi jeden z najpyszniejszych tortów, jakie piekłam. Ciasto czekoladowe jest gęste i wilgotne, intensywne w smaku i dość ciężkie. Do tego kwaskowaty mus z truskawek i rabarbaru, a wszystko przełożone delikatnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Całość rozpływała się w buzi, i choć ciasto syci, poza maluchem nikt nie zostawił na talerzu nawet okruszka. Polecam(...)miękkiego masła 250 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 jajka 75 g majonezu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki białego octu winnego mus owocowy: 250 g rabarbaru 300 g truskawek 4 listki żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny krem do przełożenia tortu: 500 m śmietany kremówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Beza z kremem czekoladowym 383

mrożonki, gdyż ich smak i wygląd nie odbiegają zbytnio od letnich okazów. Beza z truskawkami to mój ulubiony deser. Słodkie, kruche blaty, soczyste owoce i kremowy, aksamitny krem. Wszystko ze sobą współgra idealnie! Zawsze korzystałam z serowego kremu, ale tym razem połączyłam go z białą czekoladą. To musiało się udać!  Składnika : 6 białek (wielkość(...)cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego jabłkowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml śmietanki 36% biała czekolada 100 g 3 łyżki pełnego mleka w proszku 2 łyżeczki cukru pudru 300 g trzykrotnie mielonego twarogu 0,5 kg truskawek (ja wykorzystałam mrożone) Sposób przygotowania: Białka ubijamy do białości razem z dodatkiem soli. Gdy masa będzie zwarta dodajemy partiami cukier puder

Słodkie Przyjemności
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1085

Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności odpalania piekarnika :) Składniki na okrągłą formę o średnicy 23 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony Przyślij Przepis . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasteczkowy spód: 250 g ciasteczek digestive 50 g masła Składniki

My Culinary Art
Sernik na zimno z białą czekoladą i sosem truskawkowym 330

szklanki wodySos truskawkowy:* truskawki- pół szklanki* skrobia kukurydziana- 1 lekko czubata łyżeczka + 1/3 szklanki wody* cukier- 1 łyżka* sok z cytryny- 1 łyżeczkaSos truskawkowy:Zacząć od zasypania cukrem truskawek i odstawić na 10 minut.Kiedy już truskawki puszczą sok, zmiksować je, dodać sok z cytryny, wstawić na palnik i zagotować.Skrobię wymieszać z wodą i kiedy już truskawki zaczną bulgotać wlać(...)całość zgęstnieje.Pozostawić do wystudzenia.Sernik:Twaróg dwukrotnie zmielić, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a żelatynę wsypać do małego rondelka, zalać wodą i zostawić do napęcznienia.Twaróg połączyć z roztopioną, białą czekoladą.Żelatynę wstawić na gaz i podgrzewać do rozpuszczenia.Zdjąć z ognia, przestudzić i połączyć z masą serową.Ubić kremówkę i ją również połączyć z masą.Całość przelać

Kraina Miodem Płynąca
SERNIK NA ZIMNO I 219

zimno. W sumie nie żałuję, bo wyszedł bardzo smaczny, nie mocno słodki, orzeźwiający od zimnej galaretki i truskawek (polskich! - zdobycie graniczyło z ... cudem)Serniczek można przygotować na biszkopcie, na herbatnikach, albo bez spodu - jeśli tak lubimySkładniki:1kg białego sera 3 galaretki o dowolnym smaku150 g masła 5 łyżek cukruNa wierz:1 galaretka truskawkowatruskawki

Walijskie Pichcenie
Przedwielkanocna próba, czyli babeczki kokosowe 181

lada wyzwaniem.Najpierw chciałam polać ją białą czekoladą, ale stwierdziłam, że będzie za słodko. Jeśli wolicie białą wersję, proponuję zmniejszyć ilość cukru w cieście. Wierzch udekorowałam truskawkami. Hmm... Te hiszpańskie, niestety, nie smakują najlepiej. Taką miałam ochotę, że nie mogłam się oprzeć, ale daleko im do prawdziwych, czerwcowych truskawek. Były jakby... Chrupiące

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka owocowa z makaronem 189

serem i śmietaną Składniki na 2 porcje: pół opakowania ulubionego makaronu (u mnie świderki Malmy) 2 garści świeżych, czystych truskawek duży banan 2 nektarynki garść czereśni kilka łyżek arbuza pokrojonego w kostkę śmietana/jogurt naturalny 3 łyżki pokruszonego białego sera łyżeczka świeżego tymianku cukier według uznania Do dzieła!!! Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Wszystkie owoce dokładnie myjemy i kroimy

sierotka maRysia w kuchni
Babeczki waniliowe z truskawkami 204

szczypta soli 2 jajka 1/3 szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej truskawki Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i ziarnami wanilii na puszystą, białą masę. Po jej otrzymaniu dodajemy jajka i szczyptę soli i dokładnie miksujemy. Cały czas miksując dodajemy mleko, budyń oraz mąkę wymieszaną(...)solą, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną - wszystkie składniki powinny połączyć się w jednolitą, gładką masę, którą przekładamy do papilotek (do ok. 2/3 wysokości). Do każdej babeczki wciskamy odszypułkowaną truskawkę. Babeczki na 20 minut wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni - sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone w środku. Ja swoje babeczki ozdobiłam bitą śmietaną, którą zmiksowałam ze zblendowanymi truskawkami

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1098

ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy użyć innych owoców. Ciasto z kaszą manną i truskawkami: 1 litr mleka (2% lub 3,2%) 1 szklanka kaszy manny 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 1/2 szklanki cukru (można użyć także ksylitolu) 1/2 opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki np. truskawkowe świeże truskawki (można użyć też dodatkowo jagód i borówek) okrągłe lub podłużne biszkopty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia w chłodnym miejscu (po wystygnięciu warto wstawić do lodówki). Spód tortownicy o średnicy ok. 24-26 cm wykładamy

Poezja smaku
Torcik cytrynowy z musem truskawkowym 291

cukru 4 żółtka 100 g masła o temp. pokojowej 1 łyżeczka żelatyny 200 ml śmietanki 30% Mus truskawkowy: 300 g truskawek ( mrożonych lub świeżych ) 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów tarta biała czekolada Wykonanie: Nie zrażajcie się, torcik wcale nie jest trudny w wykonaniu. Pierwszym etapem jest upieczenie biszkopta. Oddzielcie żółtka od białek(...)żelatynę. Podłużne biszkopty przytnijcie do wysokości tortownicy i ułóżcie dookoła. Wlejcie krem cytrynowy. Odstawcie do lodówki. Truskawki zmiksujcie z cukrem na mus. Dodajcie rozpuszczoną żelatynę. Lekko tężejący mus wylejcie na cytrynowy krem. Torcik odstawcie na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypcie tartą białą czekoladą. Smacznego

kolorowotorcikowo
Czekoladowa karpatka z truskawkową nutą 659

soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek Krem truskawkowy z mascarpone: 400 ml kremówki 25 dag sera mascarpone 1 szklanka mrożonych truskawek 60 ml likieru  truskawkowego 3 łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru Dekoracja: Biała polewa czekoladowa Sposób wykonania: Ciasto: Masło zagotowujemy ze szklanką wody, do gotującej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, ucieramy drewnianą pałką cały(...)upieczeniu studzimy. Krem: Truskawki rozmrażamy w naczyniu w temp pokojowej, rozmrożone miksujemy blend rem na mus, żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody , dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na pianę razem z mascarpone i cukrem pudrem, delikatnie wlewamy mus truskawkowy i likier oraz płynną ostudzoną żelatynę, miksujemy delikatnie aby nie było grudek, gotowym kremem przekładamy ciasto, dekorujemy białą polewą

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania