biała polewa do ciasta - 1491 przepisów (strona:12/100)

Drożdżowa babka z czekoladą 187

100g gorzkiej czekolady,  1/4 szklanki brązowego cukru,  czubata łyżka kakao,  40g masła,  łyżeczka cynamonu,  opakowanie białej polewy do dekoracji (użyłam Helio) . Wszystko przełożyć do blendera i zmiksować. Masę rozsypać na rozwałkowanym cieście. Następnie ciasto zrolować wzdłuż dłuższego boku. Ułożyć w formie na babkę z kominem, mocno sklejając ze sobą jej końce. Przykryć ściereczką

Z miłości do słodkości
babka kisielowa z truskawkami i białą czekoladą... 219

małych obrotach wmieszać wszystko w ciasto keksówka 25 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, do blaszki przełożyć ciasto, delikatnie powciskać połówki truskawek dość gęsto, piec w 200 C około 45-50 minut do suchego patyczka, ciasto z blaszki wyjąć jak będzie zimne do rozpuszczania czekolady dodaję śmietanę gęstą, polewa jest wtedy bardziej płynna i nie pęka(...)jest twarda... - w kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę ze śmietaną, polać po wierzchu ciasta, posypać kolorową posypką - babka jest pyszna, wilgotna, szybko znika z talerza............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tort czekoladowy korzenny 180

cynamonu, krem: 3 żółtka, 3 łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 50 g czekolady białej, 50 g czekolady mlecznej, polewa: 70 g masła, 100 g czekolady deserowej*, 50 g czekolady mlecznej 50 ml brandy masło i bułka tarta do wysmarowania tortownicy ciasto: Czekoladę połamać na kawałki. Czekoladę, migdały, mąkę, przyprawy zmiksować w malakserze (można zetrzeć na tarce(...)skropić brandy i posmarować jasnym kremem. Na wierzchu ułożyć trzeci blat. Również skropić go brandy. Polewa: do miseczki włożyć pokruszoną czekoladę i masło, roztopić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać. Polać tort. Tort odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. *jeżeli wolimy słodsze ciasta, można użyć czekoladę mleczną zastawa

królestwo garów
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I CZEKOLADOWYMI CHRUPKAMI 2186

ŚMIETANKOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 ml * biała czekolada – 120 g POLEWA: * mleko – 3 łyżki * kakao – 3 łyżki * masło – 100 g * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * czekolada mleczna – ok. 50 g * nesquik – ok. 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Do garnka wkładamy masło, cukier i kakao, podgrzewamy do momentu(...)blaty. KREM ŚMIETANKOWY: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Bardzo zimna kremówkę ubijamy na puch, następnie dodajemy mascarpone i schłodzoną białą czekoladę – wszystko razem dokładnie mieszamy. POLEWA: Uwaga! Bardzo ważna jest kolejność robienia polewy! W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Wrzucamy posiekane masło, mieszamy do rozpuszczenia, zdejmujemy z ognia

Ostra na Słodko
Sernik gotowany na kruchym cieście makowym 4212

śmietanki 30% 50g białej czekolady garść orzechów laskowych do dekoracji Wykonanie: - składniki na ciasto kruche powinny być zimne, na masę serową - w temperaturze pokojowej  KRUCHE CIASTO MAKOWE - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać wypłukany i odsączony mak, zimne masło, jajko, żółtko i śmietanę - składniki posiekać razem, zagnieść elastyczne ciasto - ciasto podzielić na trzy równe(...)tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia - jeden z kawałków ciasta wyjąć z lodówki, rozwałkować, w razie potrzeby lekko podsypując mąką - placek przełożyć do tortownicy, wyrównać, nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika, piec około 20 minut - po upieczeniu delikatnie wyjąć z tortownicy (ciasto jest dość kruche) - w taki sam sposób upiec pozostałe dwie części ciasta - upieczone placki ostudzić MASA SEROWA - mąkę ziemniaczaną wymieszać

Smakołyki Bereniki
Ciasto makowo-kokosowe 641

całą masę budyniowo-kokosową i wyrównujemy jej powierzchnię. Przykrywamy ją drugą częścią ciasta, którą nasączamy resztą pozostałego płynu. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem (czekoladę i masło umieszczamy w naczyniu jednocześnie). Jeszcze ciepłą czekoladą polewamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi (ilość według uznania). Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego

MyCookBook.pl
Stefanka 368

wygląda i łatwo się kroi. Polecam!   Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej; 3/4 szklanki białego cukru; 200 g margaryny; 2 łyżki miodu; 2 jaja; 1 łyżeczka sody. Krem: 1 litr mleka (u mnie 0,5%); 3/4 szklanki białego cukru; 200 g margaryny; 1 cukier wanilinowy; 9 łyżek kaszy manny. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady; 125 g margaryny. Sposób

Gospodyni Miejska
Piernik Karmi 163

łyżeczki mielonego białego pieprzu Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao 1 czubata łyżeczka żelatyny spożywczej Dowolna posypka do ciast. Sposób wykonania: Ciasto: Piwo przelać do rondelka, doprowadzić do wrzenia, zestawić do ostygnięcia. W misce wymieszać dokładnie składniki suche: mąkę, kakao, sodę przyprawę korzenną, biały pieprz, całość przesiać przez sitko(...)masa będzie dość płynna ale taka ma być. Piec 50-55 minut w temp 175*c-do suchego patyczka.  Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika aż do całkowitego wystygnięcia. Polewa: Żelatynę zalać mlekiem, odstawić do spęcznienia. Resztę składników umieścić w garnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać

Wanilia i Kardamon
Brazylijskie ciasto pomarańczowe 259

Składniki na ciasto:  200 gram margaryny Kasi 2 szklanki cukru (brązowego lub białego)  3 jajka 2 szklanki mąki tortowej 2 szklanki soku z wyciśniętych pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa do ciasta: pół szklanki soku z pomarańczy 3 łyżki cukru najlepiej brązowego Foremka: forma na babkę z kominem W mikserze ubijamy cukier z margaryną. Dodajemy jajka

Smaki Brazylii
Fabryka czekolady w Rzymie 226

postanowienia, że zamawiam gorącą czekoladę po zjedzeniu wszystkich tych słodyczy nie dałam już rady. Całe szczęście czekolady można spróbować także przy okazji ciasta – każde podawane jest z polewą do wyboru (ciemna czekolada, mleczna i biała). W drugiej części sklepu można było kupić słodkie prezenty lub zapasy na podwieczorek. Kto nie chciałby dostać takiego prezentu na Święta? ;) Stare formy

Ciastkozercy
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 495

Miodowe ciasto należy przeciąć na pół. Polać połową kremu i przykryć biszkoptem. Na biszkopt idzie druga połowa kremu i druga część miodowego ciasta. Wierzch można polać ulubioną polewą czekoladową (ja zrobiłam polewę z mlecznej i białej czekolady

Kulinarne Inspiracje
Jagodzianki, orkiszowe, zawijane, z bialą czekoladą czyli Niedzielne Śniadanie odc.86 166

jagód 40 g cukru trzcinowego łyżka maki ziemniaczanej polewa: tabliczka białej czekolady łyżka śmietanki kremówki łyżeczka soku z cytryny Do dużej miski wkładamy drożdże, zalewamy mlekiem i mieszamy z 10 g cukru. Odstawiamy by drożdże ruszyły. Do miski wlewamy jajka, wsypujemy cukier i mąki. Zagniatamy ciasto. Gdy składniki są prawie połączone wlewamy masło i zagniatamy na gładkie, zwarte(...)minut. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę ze śmietanką i sokiem z cytryny. Upieczone bułeczki pozostawiamy na blaszce by lekko przestygły, polewamy je czekoladową polewą i zjadamy z apetytem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto marchewkowe 440

ciasto na blaszce, ale tym razem postanowiłam wykorzystać prezent, który dostałam - formę w kształcie kwiatka i papilotki :-) inspiracja: makecookingeasier.pl Składniki: 2 szklanki cukru 4 jaja 2 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 5 średniej wielkości marchwi 2 tabliczki białej(...)wyciągnięciem z piekarnika upewniamy się patyczkiem czy masa stężała wewnątrz placka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę i mieszamy dokładnie. Polewamy czekoladą ciasto. Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Szybkie ciasto czekoladowe 243

niewielki dodatek cukru. Składniki; Ciasto; 3 tabliczki czekolady gorzkiej 70 %, 2 łyżki miodu, 6 jajek, 100 ml świeżego wyciśniętego soku z pomarańczy, skórka z jednej pomarańczy, szczypta soli, Polewa; 1 pomarańcza, 1 łyżka miodu, 50 ml sherry, Wykonanie; Czekoladę rozpuszczamy na parze i na koniec dodajemy 2 łyżki miodu. Wymieszać. Utrzyj żółtka i dodaj do przestudzonej masy czekoladowej. Mieszaj(...)przygotowanej formy o średnicy 28 cm. Nagrzej piekarnik 250 stopni i piec ciasto tylko i wyłącznie 10 minut :) Sprawdź patyczkiem. Podczas pieczenia ciasta przygotuj sos. Zetrzyj skórkę pomarańczy, a cząstki oczyść z białych błon. Podgrzej cząstki pomarańczy z miodem i sherry. Gotowe ciasto podawaj gorące z polewą. Smacznego

Anioły w kuchni
Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi 182

Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido   Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta z gruszkami i żurawiną Izioni pyszne smaki - Sernik

Grunt to przepis!