biała czekolada - 5588 przepisów (strona:8/373)

Naleśniki z musem truskawkowym i białą czekoladą 287

Naleśniki , naleśniki , naleśniki – taka odpowiedź ode mnie zwykle pada , kiedy ktoś mnie pyta na co mam ochotę.To właśnie naleśniki są tym daniem , którego nigdy

Ostra na Słodko
Polewa a'la biała czekolada do ciast 202

Fajny sposób na zrobienie pysznej polewy, który wzbogaci nie jedno ciastko :)Składniki:3 łyżki wody2 łyżki cukru100g margaryny 4 kopiate łyżki mleka w proszku ( np

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto marchewkowe z amarantusem i kremem z białej czekolady 154

O amarantusie dowiedziałam się niedawno. To jedna z najstarszych i najzdrowszych roślin na świecie,a w takiej postaci w Polsce znana od niedawna.Kupiłam amarantus firmy

bistro mama
Pszenno-razowe muffinki z wiśniami i białą czekoladą 148

Dawno nie było muffinek. Blachę musiałam wyciągać z samego dna szuflady. Wiśnie kupiłam z myślą, żeby choć trochę zamrozić na zimę. I szczerze przyznaję, że pożałowałam

bistro mama
Ciasteczka pomarańczowe. Konfitura z gorzkich pomarańczy i biała czekolada 216

Te pachnące, kruche ciasteczka zadowolą każdego łasucha. Pomarańcze i masło sprawiają, że już podczas pieczenia w domu pięknie pachnie a później smak jest wyśmienity. Słodko gorzka

Smaczna Pyza
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 258

mojprzepisna.pl | Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku(...)ostatnich minut) ciasto od góry przykryć papierem do pieczenia, aby się nie spiekło. Ciasto wyjąć, przestudzić na kratce. Schować do lodówki na 2-3 godziny. Polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 g mleka kilkanaście truskawek 30 g gorzkiej czekolady Mleko podgrzać, w gorącym mleku rozpuścić połamaną białą czekoladę. Odstawić do lekkiego stężenia. Polać polewą

moj przepis na
Czekoladowy tort zebra 246

czekolady w kąpieli wodnej (tzn. umieszczamy czekoladę w szklanej misce. Miskę stawiamy na garnku z gotującą się na małym ogniu wodą, tak aby dno miski nie dotykało wody). Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Gdy czekolada ostygnie (ale nie zastygnie!)- delikatnie, najlepiej za pomocą silikonowej łopatki-rozprowadzamy ją na szybce. W gęstniejącej czekoladzie- wykonujemy faliste szlaczki za pomocą widelca. Jeżeli czekolada(...)jeszcze bardziej zastygnąć i powtórzcie czynność kreślenia widelcem. Szybkę, ze zrobionymi w białej czekoladzie szlaczkami, wstawiamy do lodówki i zabieramy się za rozpuszczenie w kąpieli wodnej- tym razem- czarnej czekolady. Roztopioną czekoladę odstawiamy do ostygnięcia. Wyjmujemy z lodówki szybkę z zastygnietą białą czekoladą i wylewamy na nią czekoladę czarną. Za pomocą silikonowej łopatki- ładnie ją rozprowadzamy

Domowe Torty
Czekoladowy tort z truskawkami 329

gotowe ! TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE : Wybieramy osiem większych truskawek. Truskawki myjemy i osuszamy.- ale nie odcinamy szypułek ! Gorzką lub mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej- tzn. łamiemy i wkładamy czekoladę do szklanej miski, następnie stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą (na małym ogniu), tak- aby dno miski nie dotykało wody. rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Nie zamaczamy truskawek(...)czekoladzie! Nadziewamy truskawki na szaszłykowe patyczki i delikatnie obtaczamy je w czekoladzie. Czekamy chwilkę z uniesioną truskawką nad miseczką, aż obcieknie nadmiar czekolady- następnie odkładamy do zastygnięcia- tak aby truskawka nie dotykała powierzchni. W tym celu najlepiej wykorzystać durszlak- powkładać w niego patyczki truskawkami do góry. W czasie gdy czekolada zastyga na truskawkach- my możemy zająć się przygotowaniem białej

Domowe Torty
Tort musowy czekoladowo-truskawkowy 202

mało słodki torcik, przepyszna warstwa z gorzkiej czekolady, do tego słodki mus z białej czekolady, ostatnia warstwa to mus truskawkowy. Torcik bez pieczenia, troszkę czasochłonny, ale zdecydowanie warto. Przepis autorski. Składniki na tortownicę 20-23 cm: Mus z gorzkiej czekolady: 100 g gorzkiej czekolady, min 70 % kakao 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki kawy w proszku (nie w granulkach(...)rozprowadzić kakao z wodą, dokładnie wymieszać. Odstawić. Nad kąpielą wodą rozpuścić czekoladę, do gorącej czekolady dodać wodę z kakao oraz kawę. Wymieszać na jednolitą masę. Ostawić do lekkiego wystudzenia, ale nie do całkowitego zastygnięcia. W misie miksera ubić śmietanę na sztywno. Dwie-trzy łyżki śmietany dodać do czekolady wymieszać, tak aby masa była jednolita, następnie dodać resztę śmietany i delikatnie

moj przepis na
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 365

truskawkowo - śmietankowy. Tort oparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita śmietana) i kawałkami białej czekolady, nadziany całą masą, bo aż kilogramem truskawek. Charakteru ciastu dodaje likier Amaretto, którym biszkopt jest nasączony. Polecam na wszelkie okazje! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g mąki(...)ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Stopniowo dodawać serek ricotta cały czas ubijając. Delikatnie wmieszać do masy płatki z białej czekolady. Jeśli nie mamy gotowych płatków z czekolady, należy zetrzeć tabliczkę białej czekolady na tarce o dużych oczkach. Wstawić gotową masę do lodówki. oraz: ok. 1 kg truskawek 350 g schłodzonej śmietany 36% 1 łyżka

maniapieczenia
Mazurek z malinami i białą czekoladą 322

prze szczęśliwe, mogąc uczestniczyć w przedświątecznych przygotowaniach. Podstawą mazurka wielkanocnego jest kruche ciasto .  Polecam zrobić klasyczne na maśle, bez dodatku spulchniaczy. Będzie idealnie kruche. Mazurek malinowy z białą czekoladą idealnie równoważy smaki.  Wbrew pozorom, jego przygotowanie nie jest skomplikowane i bardzo pracochłonne. Kolejne etapy wykonanie niezwykle szybko, a sama dekoracja nie będzie koniecznie potrzebna, gdyż artystyczny wzór(...)Białą czekoladę drobno pokroić, przełożyć do niedużego pojemnika ( miski lub rondelka ). Śmietankę zagotować, gorącą wlać do białej czekolady. Mieszać bardzo dokładnie, aż czekolada zupełnie się rozpuści. Powstały ganach odstawić na kilka minut. Lekko tężejący ganach  białej czekolady wylać na kruchy spód wypełniony frużeliną malinową. Przy pomocy widelca lub wykałaczki wymieszać czekoladę z frużeliną, tworząc fantazyjne zawijasy

kolorowotorcikowo
DIAMANTOWE KULE – MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z MARACUJĄ NA KRUCHYM KARMELOWYM CIASTECZKU 265

nią dumnie kroczyć! Zainspirowana nowym słodkim konkursem „Złocista kuchnia Diamant” przygotowałam fantastyczne desery składające się z kilku obłędnych warstw. Chrupiące karmelowe ciasteczko pokryte obłędnym musem z białej czekolady z maracują i lśniącym mirror glaze tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Całość wieńczy czekoladowy plaster miodu i szczypta brązowego cukru. Ten deser to prawdziwa poezja(...)czekoladę, dodajemy barwnik i dokładnie mieszamy. Foliujemy ( by nie wyschło ), odstawiamy. CAŁOŚĆ: Do silikonowych foremek wlewamy mus z białej czekolady i maracui, przykrywamy okrągłym karmelowym ciasteczkiem, mrozimy przez noc. Po zamrożeniu oblewamy podgrzanym białym mirror glaze. Dekorujemy białą czekoladą i szczyptą cukru trzcinowego. Smacznego! #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant

Ostra na Słodko
Tarta Niebo 313

Póki co stwierdziłam, że małymi kroczkami czas już jednak przywitać sezon. I wtedy właśnie zobaczyłam ten przepis! Przepis na delikatną tartę na kruchym spodzie z wyśmienitym kremem z białej czekolady, pokrytą puszystą bitą śmietaną, posypaną mnóstwem świeżych borówek, pokrytych pokruszonymi bezami. Po prostu niebiańskie połączenie :) Serdecznie polecam. Składniki na kruche ciasto: 130 g masła pół łyżeczki soli(...)mleka 175 g mąki pszennej pół łyżeczki cukru pudru 1 żółtko Krem z białej czekolady: 250 g serka mascarpone 125 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki likieru z białej czekolady 100 g białej czekolady Dodatkowo: 4 łyżki dżemu jagodowego 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 400 g jagód (lub borówki amerykańskiej) kilka dużych pokruszonych

Świat Ciasta
PTYSIE Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI, KREMEM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY, BEZĄ WŁOSKĄ I CHRUPIĄCYMI, FRYTOWANYMI ORZECHAMI 179

orzechów i czekolady – zawsze idealne! Zainspirowana konkursem „Złocista kuchnia Diamant” na Durszlak.pl stworzyłam przepis na fantastyczne profiterole z karmelizowanymi z rumem bananami, kremem z palonej białej czekolady, obłędną bezą włoską i chrupiącymi frytowanymi orzechami. Nieziemska całość, od której ciężko się oderwać! Deser jest świetnym pomysłem na imprezę albo słodkości do popołudniowej kawki! Spróbujcie! Będziecie zachwyceni(...)BANANY Z RUMEM: * cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara DIAMANT – 100 g * woda – 100 g * rum – 50 g * banan – 2 szt KREM Z PALONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ: * biała czekolada – 200 g * śmietana 36% – ok.250 g BEZA WŁOSKA: * drobny cukier – 150 g * białko z jaj rozm. M – 2 szt * woda – 30 m FRYTOWANE ORZECHY: * cukier

Ostra na Słodko

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję