Kostka kawosza 296mąki pszennej - budyń waniliowy lub śmietankowy - 2 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 25 dag masła - 4 do 5 kopiastych łyżek sypkiej kawy rozpuszczalnej, ja użyłam kawy maliny w białej czekoladzie od www. Skworcu.com.pl 1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, wanilię i żółtka zmieszać i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać kawę, dokładnie wymieszać i dodawać stopniowo wystudzony
Apetyczna babeczka
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 195suszonymi owocami i japońskimi piklami (w pięknym papierku z naklejką z polską banderą). Chef: Zaiyu Hasegawa z Den w Tokio, Japonia (2*) Lody z pietruszki z zabaione z białą czekoladą i pyłkiem pszczelim Chef: Jonathan K. Berntsen z Clou, w Kopenhadz, Dania (1*) Zaczęłam od kalarepy. Szczerze mówiąc przy tej przystawce poczułam się jakbym trafiła nie do Sørena
Ugotowane pozamiatane
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 251homogenizowany - 1, 5 opak Dodatkowo : frużelina malinowa - 1 słoik ( 280 g ) listki waflowe bez cukru 76 g ( 2 paczki ) herbatniki petit beurre blacky - 200 g biała czekolada - 150 g śmietana kremówka 36% - 2 łyżki migdały płatki - do dekoracji. Przygotowanie: Krem: Szklankę mleka odlać, pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier, zagotować. Mąkę połączyć z budyniem, dodać
Kuchnia Danusi
Babka migdałowa 231ciasto, wyrównać. Piec w temp. 160°C przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Polukrować i ozdobić jajeczkami czekoladowymi. Sos czekoladowy: 50 g białej czekolady 20 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Składniki umieścić w kąpieli wodnej i roztopić, wymieszać. Smacznego 😊 Źródło klik
Słodka Strefa
Słodka bomba kaloryczna 168opakowania masy kajmakowej (800g) 100g orzeszki w karmelu (na wagę w biedronce) 600g herbatników 700ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki oleju kokosowego 100g cukru brązowego 2 białe czekolady Mleko (700ml zamiast 1l jak na opakowaniach budyniu) mieszamy z 2 opakowaniami budyniu i zagotowujemy, dodajemy do tego brązowy cukier i olej kokosowy - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masę
Smacznie Pysznie Kalorycznie
Ciasto z kremem limonkowym 217minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady cukier puder (opcjonalnie) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia.Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę
Anielskie wypieki
Ciasto jogurtowe z malinami 193ciastem na bazie jogurtu. To ciasto jest lekkie a przy tym wilgotne. Możemy zajadać się nim bez końca Po górze ciasto wystarczy posypać cukrem pudrem lub polać białą czekoladą. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Ciasto jogurtowe
mecooks
Ptasie Gniazdka - wielkanocne tartaletki z musem pomarańczowy i mango 207żółtka, 2 łyżeczki kakao, szczytpa soli wypełnienie: 1 duże mango, 2 pomarańcze, 3 łyżki cukru np. Diamant, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl wody gniazdka: 200 g białej czekolady, 100 ml śmietany 30%, 100 g płatków kukurydzianych dodatkowo: skórka otarta z cytryny cukrowe jajka do dekoracji Przygotowanie: spód: Mąkę,cukier,masło, kakao,sól i żółtka zagniatamy na ciasto. Ciasto
Bon appetit mon amie
Mazurek Słoneczny Michałek 217soczystymi brzoskwiniami. MAZUREK SŁONECZNY MICHAŁ Składniki: spód: kruche ciasto (ja użyłam 1 opakowanie gotowego ciasta) wypełnienie: 150 g śmietany 30% 100 g michałków białych (7 cukierków) 100 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 1 żółtko 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Ciasto przekładamy do formy obsypanej bułka tartą, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach,przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą
Bon appetit mon amie
Dwukolorowa babka wielkanocna z adwokatem 221reszty dodać łyżkę ciemnego kakao, wymieszać i wylać na jasne ciasto. Babkę piec 50 minut w temp 180*c. Zimną udekorować wg uznania, lukrem lub polewą z białej czekolady. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamon
Ptysie z kremem jeżynowym 219mąki 125 ml mleka 125 ml wody 115 g masła 4 jajka szczypta soli krem: 150 g jeżyn mrożonych Hortex 200 ml śmietany 30 % 120 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia i d o ciepłej
Bon appetit mon amie
Babka marmurkowa 198kakao 1 czubata łyżka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny lub aromat cytrynowy lukier: szklanka cukru pudru i 2-3 łyżki wody lub rozpuszczone pół tabliczki białej czekolady do ozdoby suszona żurawina, zamiennie inne bakalie Przygotowanie: Oba rodzaje mąk mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem
Zasmakuj Kuchni
Babeczki z kremem malinowym 313mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 120 g białej czekolady 1 łyżka soku z cytryny bezy: 3 białka 150 g cukru 50 ml wody Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki na babeczki przekładamy do miski i szybko zagniatamy.Ciasto odstawiamy
Bon appetit mon amie
Ciasto Ambasador. 153końcu, według uznania) - 2 łyżeczki kakao - 2 łyżki wody różanej - niepełna garść orzechów włoskich - 2 łyżki rodzynek - 7 suszonych fig - 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej - 1 tabliczka białej czekolady - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 1 tabliczka czekolady karmelowej - 1 cytrynowa galaretka - 1 truskawkowa galaretka - 1 pomarańczowa galaretka - 1 malinowa galaretka - 3 łyżki mieszanki owoców egzotycznych w puszce. - 2 polewy
DominikaDolci
Szampańskie truskawki. 164Świetny, szybki i prosty przepis na efektowny, walentynkowy deser. ;) Składniki: - świeże, duże i jędrne truskawki - ulubiony szampan - polewa toffi - polewa biała czekolada - posypki do dekoracji - sos czekoladowy - sos toffi - bita śmietana + mała strzykawka jednorazowa z igłą Sposób przygotowania: Truskawki myjemy i dokładnie suszymy. Na każdą truskawkę odmierzamy ok. 1 ml szampana i powoli wstrzykujemy. Umieszczamy owoce
DominikaDolci