cukru z prawdziwą wanilią 1 cytryna 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Lustrzana polewa: 7 dag cukru 50 ml śmietany kremówki 30% 25 ml wody 35 g białej czekolady 1 listek żelatyny Zielony barwnik spożywczy- (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciasto: Jajka wbić do miski, wsypać cukry, ubijać do uzyskania gęstej puszystej masy. Mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną
Wanilia i Kardamonformie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanka kokosowa: co najmniej 2 dni wcześniej mleko kokosowe w puszce wstawiamy do lodówki. Po tym czasie delikatnie otwieramy mleko, śmietankę zbieramy
kulinarnyswiatdomi800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone * 4 łyżki cukru pudru * polewa -300g cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady * zielony i pomarańczowy barwnik sp ożywczy * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem
Magiczne Życie Martyszklanki zimnej wody 2 szklanki mleka w proszku Do nasączenia: 3 łyżki kawy cappuccino ¾ szklanki gorącej wody Do dekoracji: 250 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru płatki białej czekolady Wykonanie biszkoptu: Białka ubiłam z dodatkiem soli na sztywną pianę. Następnie partiami dodawałam cukier i po jednym żółtku. Kolejne żółtko wbiłam po tym kiedy poprzednie dobrze wmieszało się
Kuchnia u Krysiustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! 😉 Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom […] Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello
Domowe Tortydżem wiśniowy * 600ml śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 200g serka mascarpone * polewa -150g cukru, 100g mleka skondensowanego słodzonego, 75ml wody, 1 łyżka żelatyny, 60ml wody, 150g białej czekolady * czerwony barwnik sp ożywczy * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem
Magiczne Życie Martyłyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3 łyżki mleka Do dekoracji: ekspandowana kasza jaglana, biała czekolada Masło i olej kokosowy utrzeć z ksylitolem do połączenia. Suche składniki wymieszać ze sobą w misce. Połączyć wszystkie składniki ze sobą łącznie z mlekiem i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie
FitKotśmietan-fix. Wówczas należy go dodać razem z cukrem pudrem do lekko ubitej już śmietany. Masę śmietanową rozkładamy na biszkopcie i wyrównujemy. Wierzch posypujemy słodkim kakao oraz startą czekoladą białą i mleczna. Źródło
Smaki Na Talerzudostępnych w ich asortymencie. I tak, decyzją Mlekovity, kuferki z produktami mlecznymi otrzymują: * Katarzyna Marczak- Serowy Słonecznik * Justyna Dragan - sernik z czarnej porzeczki z musem z białej czekolady 2.DANIE Z MOJEGO BLOGA. W tej rundzie czekałam na zdjęcia potraw z przygotowanych z wykorzystaniem przepisów mojego autorstwa. Oceniałam nie zdjęcie, czy jego jakość. Pod uwagę brałam pozostawiony komentarz
Z Majeczką w kuchnigruszką. Stek Tomahawk z antrykotu z kością. Stek Tomahawk z antrykotu z kością, podawany z marynowanymi cebulkami, kim chi oraz masłem z palonym sianem. Ciastko czekoladowe, mus z białej czekolady, słony kajmak. Beza, mus z mango i marakui, wasabi. Dekonstrukcja sernika z lodami z hibiskusem. * Menu Motto | ul. Hubska 54, Wrocław
Food SquareSłodki deser na Walentynki pod masą marcepanową, przełożony kremem z białego sera i białej czekolady! Przepis wkrótce. Miłego dnia
Wino Francja Kuchniasamo kruche jak zaraz po upieczeniu. Proste do wykonania. W kilka chwil, bez użycia miksera otrzymamy małe pyszności. Przepis możemy dowolnie wzbogacić np. o posiekaną białą czekoladę (tak zrobię następnym razem) czy np. o suszoną żurawinę. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 300 ml jogurtu (ja miałam grecki
Walijskie Pichcenierobieniu rezerwacji zapytano mnie czy mam jakieś preferencje żywieniowe lub alergie. Na dzień dobry dostałyśmy od szefa kuchni Piotra Pielachowskiego degustacyjną porcję zupy z białych warzyw i białej czekolady z żytnim czipsem z diabłem morskim. To był doskonały początek, potem było tylko lepiej ! Na naszym stole pojawiły się grzybowe tortellini z panna cotta z kalafiora ze smażoną brukselką
Kulinarne przygody Gatitywyraźnym zadowoleniem. Nadszedł czas na desery. Zamówiłam moje ukochane Tiramisu (11 zł) i było przepyszne! Znajomi zamówili mus czekoladowy z ciepłymi wiśniami (12 zł), a ukochany sernik z białą czekoladą (15 zł) i wszystko było przepyszne. Z radością wrócę tam chociażby tylko na nie Podsumowując, restauracja warta jest odwiedzenia. Wszyscy byli zadowoleni, tylko ja troszkę pomarudziłam
karmelowyblacie, a następnie chłodzimy w lodówce co najmniej noc (a najlepiej 1 dobę). Po tym czasie miodownik jest gotowy. Ciasto nie jest przesadnie słodkie, dlatego można je oblać białą czekoladą i posypać startą na tarce mleczną czekoladą (ja posypałam pokruszonymi kawałkami ciasta- upiekłam pozostałe ścinki
Rozpustne gotowanie