temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić. Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami. Można całość polać białą czekoladą. Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki. www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówciasta w drugiej pozostała 1/3). Do mniejszej porcji ciasta dodać łyżkę kakao. Do blaszki do muffinek ułożyć papilotki, wlewać ciemne ciasto na 2/3 wysokości, na wierzch położyć kostkę białej czekolady. Do pozostałych papilotek wlać jasne ciasto (pozostało mi ciut ciemnego ciasta więc na niektóre jasne muffinki zrobiłam na wierzchu szlaczek łyżką z ciemnego ciasta). Wstawić do piekarnika
Zrób to smacznierodziców. Napisy na ciasteczkach, które poza imieniem sprawcy całego zamieszania, informowały również o dniu i godzinie narodzin, długości, wadze i wszelkich innych szczegółach, wykonałam białą czekoladą. Dostałam z pracy garstkę czekolady, której nie trzeba temperować, ale jeśli takiej nie macie, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zatemperować kilka kostek zwykłej. A jeśli w rodzinie nie zanosi się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOczywiście nadzienie do rogali można zrobić dowolne. Mogą to być powidła śliwkowe, gotowa masa makowa z puszki (wersja dla zapracowanych), nutella lub np. kostki białej czekolady. Wszystko zależy od naszej inwencji i naszego smaku. U mnie tym razem wybór padł na masę orzechową. Słodziutkie, aromatyczne nadzienie było strzałem w dziesiątkę, i pysznie komponowało się z mięciutkimi rogalami
Walijskie Pichceniejajka dodatkowo: 5 - 6 jabłek 3 łyżki brązowego cukru cynamon według uznania masa budyniowa: 500 ml mleka kokosowego 1 opakowanie budyniu bezglutenowego 2 łyżki cukru 50 g białej czekolady Przygotowanie: ciasto: Wszystkie składniki podane do ciasta wsypujemy do miski i szybko zagniatamy. 1/3 ciasta odkładamy do lodówki,a pozostałe ścieramy na tarce o grubych oczkach do formy (20x30) wyłożonej
Bon appetit mon amieAnia Gotuje i Joanną z Różowej kuchni miałam przyjemność wykonać trzy smakowe kombinacje dżemów. Kiwi z cytryną, gruszka z fenkułem i limonka oraz truskawki z wanilia i biała czekoladą. Wszystkiemu przypatrywał się z kamerą Big Fat Dad czyli Mariusz. I co Wy na to? brzmi dobrze? a jak smakuje! Poniżej zapraszam na zdjęcia
Dzieje kuchennej Wiewióryposypujemy rozkruszonymi ciastkami owsianymi ,wykładamy delikatnie masę makową. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 45-55 minut. Upieczone ciasto możemy ozdobić na wierzchu polewą. Ja rozpuściłam białą czekoladę i zrobiłam kleksy. Posypałam drobno pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Placek po upieczeniu będzie miał super podkład z ciasteczek . Japoniec gotowy! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniprzepis. Składniki 3/4 szklanki wiórków kokosowych do masy 1/2 szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kulek 50 g masła 25 g cukru pudru biała czekolada około 20 migdałów Przygotowanie Migdały włóż do miski zalej gorącą wodą, odczekaj około 5 minut, obierz ze skórki. Czekoladę połam na małe kawałeczki i rozpuść w kąpieli wodnej
Kukuleczkimasę pomarańczową: 2 pomarańcze 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka skórki z pomarańczy pół łyżeczki otartej skórki z cytryny 100 g cukru 50 g białej czekolady 50 g płatków migdałowych do dekoracji płatki migdałów, migdały Pomarańcze, cytrynę wyparz, dokładnie wyszoruj. Zblenduj miąższ z pomarańczy, dodaj sok z cytryny, skórki z owoców. Przełóż
Kukuleczkijest jedną z moich dwóch przyjaciółek i jedną z najważniejszych osób w moim życiu. Ten wpis dedykuję właśnie Jej :) Składniki: (tortownica 22cm) 300g mielonych migdałów 200g białej czekolady sok i skórka z 2 cytryn 100g cukru 7 jajek 120g miękkiego masła szczypta soli 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Jajka rozdzielić, białka ubić z solą na sztywną pianę
Cakes By Kejtszkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3/4 szkl. wody 1 galaretka truskawkowa Krem: 1/2 tabliczki białej czekolady 300 g śmietany kremówki 1 śmietan-fix gorzka czekolada do posypania WYKONANIE Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, mąkę wymieszaną
słodki bratekprogramie góra-dół lub na programie do pieczenia biszkoptów. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. A następnie przekrawamy na dwa blaty. Składniki na krem: - 500ml kwaśnej śmietany 18% - 200g białej czekolady - 120g śmietanki w proszku- 2 śnieżki - 250g wiórków kokosowych - 100g płatków migdałów (do posypania) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do lekko przestudzonej dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do masy
Smaczne ZdroweWypieki , wyszły doskonałe, mięsiste, nie za słodkie, idealne :) Składniki: 600 - 700g suchego lub zakalcowatego ciasta 100g biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady 100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki
Cakes By Kejtlodówki - 150 g płatków owsianych z owocami tropikalnymi - 120 g mąki owsianej - 2 żółtka - 1 białko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki miodu - 1/2 opakowania posiekanej białej czekolady Całość zagniatamy jak najszybciej. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciastka. Układamy na blaszce i pieczemy przez 25 minut na złoty kolor. Gotowe
SMYKWKUCHNIśrednie pucharki: 20 dag podłużnych biszkoptów 25 dag mascarpone ½ szklanki śmietany kremówki ½ szklanki naparu z kawy 5 łyżek likieru czekoladowego 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru Tarta czekolada: biała, gorzka, mleczna Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru, mieszamy z 2 łyżkami likieru czekoladowego, skrapiamy połamane na kawałki biszkopty i układamy po równo w pucharkach
Wanilia i Kardamon