Niedawno kupiłam śedzie a’la anchois. Są małe, jednak dla mnie zbyt słone. Dlatego nie polecam dodawać soli do sałatki. Po przygotowaniu dobrze jest odstawić na
AZgotuj!To bardzo proste danie a smak ma niezwykły. Pasuje do białych mięs i do grzybów np. boczniaków. 4 małe bataty sól himalajska 1 łyżka masła klarowanego
AZgotuj!Zapraszam Was dzisiaj do wypróbowania mojego przepisu na domowego kurczaka z rożna pieczonego w piekarniku. Jeśli wasz piekarnik posiada rożen (specjalny szpikulec i mocowanie) to nic
Dorota SmakujePyszne kawałki kurczaka w aksamitnym sosie winno pomidorowym. Mięso przesycone do głębi aromatami przyprawami i winem. Rozpływa się w ustach. Myślę, że smak tego dania zaspokoi
AZgotuj!Zakwas buraczany warto robić nie tylko na święta do wigilijnego barszczu. Zakwas z buraka należy potraktować jako napój, który warto pić cały rok! Doktor Ewa Dąbrowska
Dorota SmakujePrzepis na ciasteczka znalazłam w starym Magazynie KUCHNIA i ... nie wyszły... W składzie miały: mielone orzechy, mąkę kasztanową, cukier i 2 białka. Kiedy zrobiłam ciasto
AZgotuj!Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami to doskonała propozycja na zdrową przekąskę, która przy okazji idealnie zaspokoi ochotę na "coś" słodkiego. Ciasteczka sprawdzą się również jako
Di gotujeTak uduszone śliwki świetnie pasują do porannej owsianki lub z gałką lodów. 4 śliwki 100 ml czerwonego wina ( można też podlać samą wodą) przyprawa do piernika
AZgotuj!Zupa z brukselki – przygotowana zgodnie z regułami postu owocowo – warzywnego dr Dąbrowskiej. Smaczna, zielona, lekkostrawna, bez tłuszczu, bez glutenu, wegańska, zawierająca dużo błonnika, żelaza i wapnia
Dorota SmakujeCudownie aromatyczne wegetariańskie curry z dynią. Idealne danie na sezon dyniowy. Wyraziste i mocno rozgrzewające jednogarnkowe danie zadowoli nie jednego domownika. Danie można zrobić również w
Calzonella.comGulasz jednogarnkowy z pieczarkami, papryką, cukinią i bakłażanem. Z plackami ziemniaczanymi i rozmarynem smakuje najbardziej. 300 gram pieczarek 1 czerwona papryka 1 bakłażan 1 cukinia 1/2
AZgotuj!Nie od dziś wiadomo, że upieczone warzywa zyskują niepowtarzalny, głęboki smak. Zupełnie inny niż w przypadku gdy je gotujemy. Tak też jest z kalafiorem, który po
Smakowity Blog KulinarnyOmleciki owsiane – 3 składnikowe Mini omlety biszkoptowe Omlet biszkoptowy Mikołaj – przepis Omlet biszkoptowy Brukselkowy omlet Czarownica Niebieski omlet Ziołowy omlet na parze z pomidora mi Zimowy
Dorota Smakuje