Jesień to ta pora roku, którą jedni kochają, a inni nienawidzą. Ja osobiści lubię jesień, ale jak świeci słońce i nie ma szarugi. Październik i
kulinarnyJaKalafior z pesto to ostatnio moja ulubiona sałatka. Jest mega prosta do przygotowania – w wersji szybkiej tylko dwu składnikowa – wystarczy kalafior ugotowany w osolonej
Dorota SmakujeZupa kartoflanka z groszkiem to pomysł na szybki obiad, tani, pożywny i bardzo smaczny. Kiedy nie wiem co zrobić na obiad nastawiam zupę – podsmażam na oleju
Dorota SmakujeKotlety z piersi kurczaka panierowane w płatkach drożdżowych są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych kotletów schabowych obtoczonych w bułce tartej. Płatki drożdżowe nieaktywne to bezpieczne dla
Di gotujeTa sałatka z kaszy jaglanej wzorowana jest na libańskiej sałatce tabbouleh, którą w oryginale robi się z bulguru albo kuskusu. Charakteryzuje się ona dodatkiem dużej
Smaczny zeszytDziś na stole sałatka na bogato! Meksykańska sałatka z kurczakiem, szpinakiem pomidorkami, posypana serem żółtym, i pokruszonymi nachosami i polana ostrym, kolendrowym sosem. Syta, zdrowa i
Smaczny zeszyt“ Owocowe historie. Desery i Przetwory bez cukru ” to najnowsza książka, której jestem współautorem. Specjalnie na jej potrzeby przygotowałam i samodzielnie sfotografowałam 55 pysznych potraw
Moja DelicjaPrzepyszne i proste w przygotowaniu, rozgrzewające “ Curry z dynią i łososiem “. Do przygotowania curry używam gotowej czerwonej pasty curry (Red Curry) w słoiczku o
Moja DelicjaNiektórym pewnie mochi kojarzy się ze słodkim przysmakiem z mąki ryżowej (mnie kiedyś też! :)). A tymczasem mochi może być również z ziemniaków! Tak tak, bo taka
Lamarida.plUltra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4
Truskawkowa FiestaSushi – przepis na małe, japońskie specjały, które podbiły świat i cieszą się nieustającą popularnością. Ryż zaprawiony marynatą (zobacz jak przygotować ryż do sushi ), surowa, marynowana
Dorota SmakujeDynia z twarogiem komponuje się idealnie, a dodatek oleju z pestek dyni podkreślił jeszcze bardziej smak tej pasty. Polecam oleje z serii Skarby Polesia , są to
Gotowanie...to proste !Olej konopny, nasiona konopi jak i rośliny znane były od bardzo dawna i wykorzystywane były nie tylko w kuchni, ale także w budownictwie czy wyposażeniu wnętrz
Gotowanie...to proste !