Szanuję i bardzo lubię tradycyjne domowe dania obiadowe, takie jak kotlety mielone z ziemniakami i mizerią czy gołąbki. Jednak coraz częściej przekonuję się, że częściowa lub
Smakowity Blog KulinarnyLunchbox do pracy dieta dr Dąbrowskiej Cześć! Dziś mam dla was zgodnie z życzeniem czytelniczki propozycję posiłku zabieranego do pracy. Przygotowałam go zgodnie z regułami postu
Dorota SmakujeOwsianka w moim jadłospisie gości na co dzień. Ze względu, że uwielbiam płatki owsiane to postanowiłam przygotować ciasto z ich wykorzystaniem. Dodatek moreli sprawia, że ciacho
Truskawkowa FiestaTrudno znaleźć kogoś, kto nie lubiłby nutelli albo innych kremów czekoladowych. Niestety, większość z nich ma jedną podstawową wadę – zdecydowanie nie należą do zdrowych. Mają
okolicepalnika.plStyczeń minął, jeszcze luty i potem już można oczekiwać wiosny. Te początki roku są zawsze dla mnie najdłuższe.. Nie jestem wielbicielem zimy, w tej kwestii
Cooking for EmilyBardzo szybki i pełnowartościowy posiłek. Idealny dla miłośników szpinaku. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 50g suchego makaronu ryżowego 225g szpinaku mrożonego 50ml jogurtu naturalnego przyprawy
Truskawkowa FiestaIdealny pomysł dla wegan, ale nie tylko! Wegańskie kruche ciasteczka jaglano-kokosowe, są niesamowite! Składniki: 3-4 ciasteczka 50g mąki jaglanej 10g wiórek kokosowych 20g erytrytolu
Truskawkowa FiestaK upiłam w Zakwasowni ukraińską pelustkę. Była pyszna. Chciałam sama ją zrobić. Znalazłam przepis na ukraińskich blogach, który najbardziej mi się spodobał. Zamiast zwykłej kapusty
AZgotuj!Uwielbiam wszelkie smarowidła, hummusy i pasty. I to nie przypadek, że napisałam książkę kulinarną na ten temat. Fava to pochodząca z Grecji przekąska, nieco mniej popularna
Smakowity Blog KulinarnyB lok czekoladowy często kojarzony z PRL-em. Bo wtedy była margaryna, niebieskie mleko w proszku i kakao. I szczerze mówiąc jest lepszy niż niejeden
AZgotuj!D ziś na obiad przygotowałam pieczone warzywa. Mało przy nich pracy a wrażenia z ich jedzenia niesamowite. Chipsy z jarmużu nas uzależniły i jeśli tylko
AZgotuj!Pasta z makreli nieodzownie kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to moja mama przygotowywała ją na kolację. Za każdym razem jakoś tak niepostrzeżenie, dosłownie w kilka
okolicepalnika.plP asta do chleba z czerwonej fasoli z marynowanym zielonym pieprzem. Wiele lat temu kupiłam pierwszy słoiczek zielonego marynowanego pieprzu. I od tamtej pory kupowany
AZgotuj!