Dynia piżmowa zapiekana z serem ricottą i mozzarellą Na dziś kolejna opcja na bezmięsne, a nawet bezglutenowe danie, w roli głównej dynia piżmowa z dodatkiem kremowego sera ricotta, szpinaku, bazylii oraz parmezanu. Wszystko co gwarantuje dobry smak i udany posiłek. Składniki: 1 dynia piżmowa 200 g sera ricotta 1 garść startego parmezanu 1 garść startego na dużych
Wino Francja Kuchniaponieważ możemy wylewać kilka mniejszych i grubszych placków a otrzymamy puszyste racuszki. Liczy się to, że smaczne, zdrowe oraz szybkie w przygotowaniu. Co ważne nasze naleśniki są w pełni bezglutenowe oraz nie posiadają w sobie nabiału. Dodatkowo dzięki obecności kaszy gryczanej białej są + Dodaj nową kategorię pełne wartościowych składników odżywczych. Jest to świetna propozycja dla każdego kto, z uwagą komponuje
Gar ZdrowiaWedług jego przepisu przygotowałam pizzę na spodzie ziemniaczanym. Zmieniłam nieco składniki. Nie wszystkie miałam. Zamiast fasoli dodałam zielony groszek, a brak sałaty zastąpiłam bazylią. Do ciasta dodałam odrobinę mąki bezglutenowej. Pizza w moim domu bardzo smakowała. 500 gram ugotowanych przepuszczonych przez praskę 1 jako 1 łyżka oregano ząbek czosnku sól 200 ml passaty pomidorowej ząbek czosnku 1 stek
AZgotuj!zapomniałam zwyczajnie o tym by coś przekąsić. bo albo nie było na to czasu albo zwyczajnie organizm nie był głodny. W ostatnim czasie poznałam CHIAS . 100% naturalne wegańskie bezcukrowe bezglutenowe … produkty, które w swojej niewielkiej buteleczce kryją wielką moc. To taka płynna przekąska na bazie nasion chia i soków owocowych. Szybko odżywia, dodaje sił i syci zawsze wtedy, kiedy
Ostra na Słodkopiekę chleb z mąki gryczanej (bardzo lubię jego smak ) raz z dodatkiem słonecznika , raz pestek dyni. Tym razem postanowiłam trochę zaszaleć i spróbować czegoś nowego :) Tak powstał przepis na bezglutenowy i wegański chleb z dodatkiem aromatycznego czosnku niedźwiedziego i białego maku ! Wyszedł przepyszny .... Ale o tym możecie się przekonać piekąc własny :p Zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem : SPOSÓB
Marcepanowa kuchniatworzą aksamitny karmel, który nadaje słodkości. Za smak słony odpowiada masło orzechowe i sól himalajska. Całość łączy mąką kokosowa, dzięki czemu przepis będzie idealny dla osób będących na diecie bezglutenowej. Te pyszne słodkości z odrobiną słonej nuty będą idealne na zbliżający się Dzień Matki. Wegańskie trufle z słonym karmelem Składniki na masę do trufli: 1 szkl daktyli
wegujemyłyżki oleju kokosowego Dodatkowo: ciemne i jasne winogrona truskawki Kokosowa panna cotta: 300 ml mleka kokosowego 3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 1 laska wanilii 3 łyżeczki żelatyny * PRZYGOTOWANIE Bezglutenowy spód z mąki kokosowej W jednej misce wymieszaj mąkę kokosową z ksylitolem, płynnym olejem kokosowym i jajkami. Masę połącz najpierw za pomocą łyżki, a następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać
Food Squarekurkumą. Wyszło pysznie, rozgrzewająco, a do tego całkowicie wegańsko i bezglutenowo! Więc osoby na tych dietach nie muszą się o nic martwić. 😉 A uwierzcie, że to prawdziwe wegańsko-bezglutenowe niebo! Idealny ratunek na pochmurne dni, mniam! Ja tam się coraz bardziej przekonuję do roślinek ✋🌿 A Wy? Spróbujecie? 😋 Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 2 marchewki 1/2 puszki pomidorów
Kuchnia EllieKtóregoś dnia dostałam od mamy zieloną mąkę. Przyznam szczerze, że wyglądała jak sproszkowany szpinak albo coś w tym rodzaju. Mąka z pestek dyni to takie bezglutenowe cudo, które jest świetną podstawą do zrobienia kruchych ciasteczek. Coś dla wielbicieli kruchości i proszku do pieczenia. I w dodatku strasznie zdrowe. Pestki dyni uzupełniają wiele wartości. Jednak ich jedzenie może być nudne
Krupeczkiłyżeczce mielonej kurkumy, słodkiej i wędzonej papryki, kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki i kuminu, czarny pieprz do smaku, 1 – 2 łyżeczki suszonego oregano 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti (bezglutenowego lub np. orkiszowego) odrobina sera wegańskiego lub parmezanu do podania (opcjonalnie) Soczewicę przełożyć na sito i bardzo dokładnie przepłukać w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, marchewkę
Even Better Foodchleb z ziaren i płatów owsianych. Bez drożdży, mąki i glutenu. Smakuje z miodem, konfiturą, pastą z makreli, pate z wątróbek. 1,5 szklanki płatów owsianych (u mnie Provena bezglutenowe) 1 szklanka nasion ze słonecznika 2 łyżki maku niebieskiego 1/2 szklanki pestek z dyni 1/2 szklanki siemienia lnianego jasnego 4 łyżki babki płesznik garść orzechów laskowych (niekoniecznie) 1 łyżeczka kminku
AZgotuj!Cook time 15 min Total time 25 min Na przekąskę albo na śniadanie kakaowo-kokosowe ciastka owsiane z rodzynkami. Author: www.cookinfforemily.pl Ingredients 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowe) ⅔ szklanki wiórków kokosowych ⅓ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanki cukru kokosowego (albo brązowego) szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kakao 4 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki wody
Cooking for Emilystron około minutę. Podawaj na słodko lub bardziej wytrawnie. U mnie podane z bananem i kakaem. Smacznego Gluten jest białkiem zapewniającym wyrobom pszennym dużą elastyczność, dlatego naleśniki w wersji bezglutenowej są dość łamliwe przy obracaniu. Podczas obracania wesprzyj się talerzykiem a poradzisz sobie znakomicie
Gar Zdrowiajakiś czas. Doskonale nadaje się na szybkie śniadanie. 3 porcje: ananas 2 pomarańcze połowa limonki łodyga selera naciowego sok z połowy cytryny szklanka wody pół szklanki płatków owsianych bezglutenowych łyżeczka młodego jęczmienia 1/4 łyżeczki kurkumy szczypta cynamonu łyżeczka miodu ze spadzi iglastej (lub innego) 2 garści młodego szpinaku Ananasa, pomarańczę i limonkę obieramy ze skórki. Przekładamy do blendera wraz
Mienta blog