zaplanowane ugototować na parze więcej młodych ziemniaków, bo w czwartek zaplanowany był nasz ulubiony ciecierzycowy placek. Jego oryginalną receptuję znajdziecie tu, ja go tym razem podrasowałam. Jest to lekki, bezglutenowy posiłek, który będzie idealny na obiad jak i na kolację. Jego przygotowanie zajmie 30-40 minut. Składniki na 4-6 porcji (forma o średnicy minimum 26 cm): 250 g mąki
greenscarfużyciem świeżych pomidorów, najlepiej malinowych, wtedy danie będzie jeszcze bardziej wiosenne i smaczniejsze. Zamiast indyka, można dodać kurczaka, albo nawet pominąć mięso i zrobić wersję wegetariańską. Ja użyłam makaronu bezglutenowego, ale doskonale sprawdzi się też pełnoziarnisty. Całość posypana jest moim ulubionym parmezanem :) Składniki (2 porcje): 1 mała cebula 1 ząbek czosnku ok. 400 g filetu z piersi indyka
Healthy food explorerJadłam to pierwszy raz w "gościach" u mojej przyjaciółki Natalii - danie jest tak dobre , że całkowicie skradło nasze serca. Serdecznie polecam :-) Danie jest również przyjazne dla osób na diecie bezglutenowej . Filmik z przepisem - na końcu posta. * * * Składniki (proporcje dla 4-5 osób): ok. 1 kg mięsa (np. szynka bez kości) 3 cebule 2 papryki 2 puszki pomidorów 3 ziemniaki sól
Kawa z mlekiemzbóż, ale możecie dodać dowolne, a nawet płatki błyskawiczne, np. owsiane lub jaglane. W zależności od rodzaju otrębów/płatków placki mogą nadawać się dla osób będących na diecie bezglutenowej. Do smażenia użyłam oleju kokosowego
Di gotujesezonowy rabarbar. Nie mogłam się go doczekać i okazało się, że w tym połączeniu smakuje obłędnie! Tak powstał jaglany deser Read More Artykuł Jaglany deser różany z rabarbarem – wegańska, bezglutenowa kaszka jaglana pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonsłodkie – tak przynajmniej twierdzą nasi krewni i znajomi, którzy wielokrotnie z wielką przyjemnością testowali wyniki moich eksperymentów z kokosowym mochi W każdym gorąco razie polecam ten słodki japoński bezglutenowy przysmak! Pewnie część z Was zastanawia się co wyjdzie z tego przepisu, jeśli użyjecie zwykłej mąki ryżowej? Otóż z własnego doświadczenia powiem Wam, że będzie to jakby zwykłe ciasto
Lamarida.plpozytywne właściwości. (**) Owoce dzięki liofilizacji zachowują wszystkie walory odżywcze, co świeży owoc. (***) Z obu mąk gofry wychodzą idealne. Mąka jaglana nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej
Di gotujeEkspresowe, bezglutenowe kotleciki ryżowe podałam z moją ulubioną salsą, czyli guacamole. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do past warzywnych, czy nawet mięsnego gulaszu. Polecam :) kotleciki: 100 g płatków ryżowych ok. 35 g mąki ryżowej 2 jajka spora szczypta soli i pieprzu świeży posiekany koperek (ilość wg uznania) kilka listków mięty guacamole: avocado Hass sok z połowy limonki spora szczypta soli
Mienta blogBezglutenowy chleb - bez mąki, bez drożdży, bez nabiału i bez tradycyjnego zakwasu. Tylko 4 składniki! Wystarczy kasza gryczana niepalona, woda, ziarna i sól, aby otrzymać pyszny chlebek o wyjątkowym smaku. Chleb ma chrupiącą skórkę, a w środku jest miękki i wilgotny oraz pełen ziaren. Na pierwszy rzut oka wygląda i pachnie jak chleb na tradycyjnym, żytnim zakwasie. Wykonanie takie zdrowego
Kuchnia MagdaLenyBezglutenowy chleb - bez mąki, bez drożdży, bez nabiału i bez tradycyjnego zakwasu. Tylko 4 składniki! Wystarczy kasza gryczana niepalona, woda, ziarna i sól, aby otrzymać pyszny chlebek o wyjątkowym smaku. Chleb ma chrupiącą skórkę, a w środku jest miękki i wilgotny oraz pełen ziaren. Na pierwszy rzut oka wygląda i pachnie jak chleb na tradycyjnym, żytnim zakwasie. Wykonanie takie zdrowego
Kuchnia MagdaLenydodać ulubione dodatki. Ja połączyłem warzywa konserwowe ze świeżymi. Do tego aromatyczny koperek i czosnek niedźwiedzi. Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 6 osób SKŁADNIKI: 300g makaronu penne bezglutenowego 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 por 5 średnich ogórków konserwowych 6 rzodkiewek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki
kulinarnyJawarzywa i uczynią je nieodłączną częścią swojej diety. I tu mam kilka fajnych patentów na warzywne ciasta, które naprawdę smakują najmłodszym. Artykuł 5 prostych przepisów na ciasta z warzywami. Bezglutenowe i bezmleczne. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOpodpieczonym spodem rozsmaruj dżem. Następnie równomiernie rozłóż masę kokosową. Całość wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 C na około 40 minut. Wierzch ma się ładnie zezłocić. Smacznego Artykuł Bezglutenowy kokosowo-malinowy mazurek wielkanocny pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf